IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

EURIBOR-а тръгва нагоре?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 9/28/2009 - 0.739 най-ниско ниво. Сега 10/13/2009 - 0.742 - разлика 0.003. Пренебрежима е - а и EIRIBOR-e не е постоянен спад

Коментар

• Не бъркайте междубанковите лихви с тези на централните банки.

Коментар

• Първоначално изпратено от pernik
        По-надолу от положението в момента няма накъде както сам си видял.
        Би трябвало да се гледа нагоре, защото ако задържането на тези ненормално ниски нива продължи това ще доведе до инфлация. В щатите вече има такива изказвания, но там първи намалиха лихвите и вече започват да усещат негативните страни. В Европа предстои същото нещо ако скоро не повишат лихвата.
        Целта на ниските лихви е да се стимулира потреблението и инвестициите, което ще доведе до инфлация, но по тази логика лихвите би трябвало да започнат да се вдигат едва след като има индикации за висока инфлацията />2,5%/

Коментар

• По-надолу от положението в момента няма накъде както сам си видял.
          Би трябвало да се гледа нагоре, защото ако задържането на тези ненормално ниски нива продължи това ще доведе до инфлация. В щатите вече има такива изказвания, но там първи намалиха лихвите и вече започват да усещат негативните страни. В Европа предстои същото нещо ако скоро не повишат лихвата.

Коментар

• EURIBOR-а тръгва нагоре?

Здравейте,

Бих искал да прочета очакванията ви за бъдещото движение на EURIBOR-a. Аз лично не съм добре запознат с факторите оказващи влианието върху движението на Euribor-a, затова бих се радвал да обосновете вашата прогноза.

Мога да започна от най-основното, гледайки графиката на 3-м Euribor ми се струва, че този месец сме стигнали дъното и може би от тук ще почне постепено повишение на индекса.

Благодаря предварително на всички участвали в анкетата!
            0
            Да
            0%
            0
            Не
            0%
            0
            Не мога да преценя
            0%
            0
            Не ме занимавай с глупости
            0%