Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеБанките отново поеха към дъното
Те не се възстановиха а някой ги натиска надолЕ....така че късите да не глътнат водица...
Ако бях в ЕЦБ днес щях да изпържа сорос в ДБ ,както не работят щатите....ама там е пълно с профани...
Коментар
-
тук както е тръгнало нищо чудно съвсем скоро да видим цени и под 100 евро...
http://www.investor.bg/novini/444/a/...htu-vw-220059/"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеНе споря - тогава всичко падаше заради опасенията, че китайският пазар е прегрял и това е (уж) началото на финансова криза номер две. Много скоро след това сичко се възстанови...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеСамо една лека корекциика.....през февруари видяхме цена и от почти 13 евра....без референдума...
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеАктивите на DB са много апетитни. Единствените им неапетитни активи са експозициите им към фючърсни деривати (основно на петрол), благодарение на които банката изпадна в такова положение.
Потенциалните купувачи на цялата банка са много малко, но да предположим, че има такива. При това положение се сблъскват интересите на аосновните акционери на DB, които посмъртно няма да се рзделят с акциите си за жълти евроцентове. От другата страна на барикадата ще стоят потенциалните купувачи. Със сигурност ще бъдат поне двама, тъй като тук говорим за толкова огромно количество активи, че който и да ги вземе, ще затвърди и подобри позицията си в световен мащаб.
Съответно тук ще има наддаване. То няма да е явно, а задкулисно. И няма начин да е под ценовото ниво, което виждаме в момента. Така или иначе текущата цена на DB е заради Brexit, а не заради нещо друго. Само преди няколко седмици цената беше към 19$, а през последните месеци сме виждали и по-високи цени.
Въобще, докато си говорим само за р еструктуриране на бизнеса, цената ще си се върти основно около този рейндж (15-20$), а при евентуални новини за покупка на цялата банка или евентуално на раздробени парчета от банката, ще наблюдаваме повишаване на този рейндж.
Има и няколко проблема с банката, които не се обсъждат толкова публично, например софтуерната им инфраструктура. Въобще не е правена с идеята да бъде централизирана и лесно управляема, но това е друга тема, която е много дълга.
Лека нощ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеDB е с огромен потенциал за развитие, основно от към цена на акцията. При текуща оценка P/B=0.26, това е една много подценена банка. За сравнение, нашите банки се търгуват на P/B около 0.33.
DB все още е сред десетте най-големи банки в света, а мениджмънтът на дружеството вече предприемат сериозни мерки по реструктуриране на бизнеса. На последното им общо събрание и аз гласувах за предприетите мерки, но не точно според препоръките на ръководството.
Който е инвестирал в DB на цени около и под 15$, след 3-5 години ще се радва хем на добър дивидент, хем и на солидна капиталова печалба.
ужасно тъп показател е товаdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Активите на DB са много апетитни. Единствените им неапетитни активи са експозициите им към фючърсни деривати (основно на петрол), благодарение на които банката изпадна в такова положение.
Потенциалните купувачи на цялата банка са много малко, но да предположим, че има такива. При това положение се сблъскват интересите на аосновните акционери на DB, които посмъртно няма да се рзделят с акциите си за жълти евроцентове. От другата страна на барикадата ще стоят потенциалните купувачи. Със сигурност ще бъдат поне двама, тъй като тук говорим за толкова огромно количество активи, че който и да ги вземе, ще затвърди и подобри позицията си в световен мащаб.
Съответно тук ще има наддаване. То няма да е явно, а задкулисно. И няма начин да е под ценовото ниво, което виждаме в момента. Така или иначе текущата цена на DB е заради Brexit, а не заради нещо друго. Само преди няколко седмици цената беше към 19$, а през последните месеци сме виждали и по-високи цени.
Въобще, докато си говорим само за р еструктуриране на бизнеса, цената ще си се върти основно около този рейндж (15-20$), а при евентуални новини за покупка на цялата банка или евентуално на раздробени парчета от банката, ще наблюдаваме повишаване на този рейндж.
Има и няколко проблема с банката, които не се обсъждат толкова публично, например софтуерната им инфраструктура. Въобще не е правена с идеята да бъде централизирана и лесно управляема, но това е друга тема, която е много дълга.
Лека нощ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеИзказванията влияят краткосрочно и спекулативно. Аз не съм по тези игри. Ако се стигне до изкупуване на бизнеса на банката от друга банка, тогава бъди сигурен, че цената много рязко ще се вдигне, може би с над 100%. Но няма да се стигне до там.
От вчера набиват ни канчето едноцифрена цена на ДБ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеНе я познавам , по скоро парибанк...
Положението в Португалия съм гледал когато изпаднаха във финансова криза....значи доста отдавна....
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеМогат но защо да е бързо нека се мъчи гаврят се до някъде с него той почна мръсната игра и те така .аз се чудя дали да не купя CAIXABANK в понеделник гледам увеличават инвестициите в Португалия
Положението в Португалия съм гледал когато изпаднаха във финансова криза....значи доста отдавна....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеКак ще оцениш днешното изказване...
Имам акции от 12,4 евро.....но съм притеснен от поредицата атаки и даже говорене за придобиване и фалит...
дано тази вербална подкрепа от днес качи акцията в понеделник...
Коментар
Коментар