IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте,
    Темата за Дакс отново потъва и пак трябва да се вдига :-)))
    Случващото се около Комерцбанк, без да е изненада (така поне се коментира), си е събитие.

Може би е по-подходящо да се коментира това, а не да се водят безперспективни битки по темите на форума.

На общото събрание е бил представен малко под 50 % от капитела на дружеството.
    Най-големите :
    - немската държава и
    - Алианц,
    са били "за" и естествено е да се очаква, че предлаганото увеличение на капитала ще мине.
    Решението е факт.
    Капиталът на банката се увеличава с 11 млрд. Евро. Това е най-голямото увеличение на капитал в немската стопанска история, което си е събитие. В световен мащаб не е кой знае колко значимо като сума, но но все е забележимо.

Намерението е, до средата на годината да бъдат върнати държавните помощи и данъчните задължения, които възлизат на около 16 млрд. Е.

Още не съм се запознал с информацята, при какви точно условия ще се случи увеличението на капитала.
    Въпросът е: доколко спадовете напоследък вече са отчели в текущата цена очакваното увеличение и дали в настоящата цена е отразено неизбежното разводняване на капитала.
    Нямам категоричен отговор на този въпрос. Може да се приеме (вероятно), че това е факт.
    От края на миналата седмица и днес има някакво движение надолу, но не е съществено. При наличие на сериозни опасения и страх, движението надолу щеше да е силно изразено и болезнено (особено за дребните).
    Last edited by nacheff; 09.05.2011, 12:21.

Коментар

• Отново за DAX: http://borsi.blog.bg/lichni-dnevnici...-za-dax.735790

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Здравейте,
        Изрових тази тема, която беше дълбоко потънала и реших да драсна тук защото някои колеги вероятно основателно се сърдят, че се пише по германски теми в NYSE.

Гледам няколко немски финансови акции. Има съобщения за сделки от страна на инсайдери в Коммерцбанк, при което се пазаруват CoMEN -и на цени 4,25:

Ето един пример :

Angaben zum Mitteilungspflichtigen
        Name: Kassow
        Vorname: Dr. Achim
        Firma: Commerzbank AG

Funktion: Geschäftsführendes Organ

Angaben zum mitteilungspflichtigen Geschäft

Bezeichnung des Finanzinstruments: Commerzbank AG CoMEN (bedingte
        Pflichtumtauschanleihe)
        ISIN/WKN des Finanzinstruments: DE000A1KRJ19
        Geschäftsart: Bezug
        Datum: 13.04.2011
        Kurs/Preis: 4,25
        Währung: EUR
        Stückzahl: 12477
        Gesamtvolumen: 53027,25

Линк :
        [URL="http://www.boerse-frankfurt.de/DE/index.aspx?pageID=41&NewsID=182177"]

Спадът от последните дни сочи нива, които вече доближват равнищата, които инсайдерите считат за атрактивни !

Някакви коментари тук?
        Признавам, че нямах търпение (и сила) да изчета проспекта, пък и може да изпускам някои детайли.

Коментар

• Боже,боже колко радост има по този свят....зелееенооо

Коментар

• Анончо, знам че четеш и тука - пак погледнах в оная графа и взех че затворих две дълги на Сименс
            Пазарът е нервен, но оптимистичен напоследък. Има натиск Германия да увеличи вътрешното потребление - което означава силен бичи пазар в близките месец/два, а защо не и поне до Коледа.

Коментар

• Къс дах 6125 с цел 6060

Коментар

• До няколко дни предполагам 5960,след което ще се покачи отново до 6130 и до края на месеца към 5830.

Коментар

• Бая народ коментира Дакс в темата NYSE.
                  Мнения - да видим кога са плащанията по дълга на Испания, Гърция и подобните страни членки...
                  Мечият сценарий си е много възможен - тайминга ми бяга засега.

Коментар

• Добра тема, а няма актуализация.
                    Дакела за мен е бичи. Някакви мнения ?

Attached Files
                    Last edited by hullo; 03.09.2010, 12:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      DAX - Около 6700-6800 ще направи поне корекция. После след тази корекция която мисля ще е по-големичка 8000, а от там вече пак корекция. За сега швабите се движат доста по добре от янките.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от uspeh Разгледай мнение
                        Ей такова нещо не бях виждал!!!!
                        Това,как да го търгуваш?...
                        И пак,и пак,и пак!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от uspeh Разгледай мнение
                          Интересно ми е,че DAX е на само 7,3% от върха си,а S&P на 11,7 %.. Голяма разлика?
                          И другата,още по-съществена - DAX е над 200 дневната,а S&P - под...Как ще коментирате тези факти? Значи ли,че в DAX има повече потенциал за евентуален растеж?...
                          Според мен да и бори нивото 6 К /ако Щатите не изиграят пак някой номер с качване 0,0001пункта ,утре ще го преборят/ , в близките седмици ако ДАУ тръгне също нагоре както очаквам ще се видят нива над 6300 и нагоре...
                          Немците имат полза от евтино евро заради износа и това се отразява май и на борсата в сравнение с други индекси от ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                            Хайде пак от-2% на +2%!!!
                            Ей такова нещо не бях виждал!!!!
                            Това,как да го търгуваш?...

Коментар

• Хайде пак от-2% на +2%!!!

Коментар

• Интересно ми е,че DAX е на само 7,3% от върха си,а S&P на 11,7 %.. Голяма разлика?
                                И другата,още по-съществена - DAX е над 200 дневната,а S&P - под...Как ще коментирате тези факти? Значи ли,че в DAX има повече потенциал за евентуален растеж?...

Коментар

Working...
                                X