Първоначално изпратено от vhk
Разгледай мнение
За компанията може да прочетеш в wikipedia на английски, голям производител на сребро злато и мед, има 3 преработващи завода и 3 мини в русия и казахстан. цената на акциите е 100% политизирана и риска е голям но в дългосрочен план мисля че е 100% печалба, ако войната свърши ще излетят, ако наложат на русия тотално ембарго или ако имат проблем с машини или технологии който не могат да внесат може да паднат. Не са делистнати от борсата в лондон защото са английска компания и защото 51% от акциите са на борсата. Възможен проблем е че имат 2милиарда паунда дългове, докато могат да добиват металите и да ги продават извън русия ще могат да обслужват дълга и акцията ще седи стабилна.
Лично аз исках да купя евраз който го спряха, после ме беше шубе да купувам полиметал. Ако бях купил евраз сега щях да имам блокирани пари в тях, но ако абрамович го помилват и пуснат търговията с евраз евраз ще излети още в първия ден. От друга страна ЕС ще сложи ембарго за руска стомана, трябва да продават в китай. Ако някой ден войната спре украина ще се строи наново с стомана от евраз
Коментар