Първоначално изпратено от Tkilata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
S&P 500 / NASDAQ (инвестиционни стратегии и макро)
Collapse
X
-
Last edited by Todor Sabev; 13.01.2021, 14:35.
-
Все пак да си питам, защото, често правя грешката да си мисля, че всички разсъждават като мен.
Това не знаете ли какво представлява и какво се случва с него?
https://finviz.com/quote.ashx?t=TSLA&ty=c&ta=0&p=m
https://finviz.com/quote.ashx?t=enph&ty=c&ta=0&p=m
https://finviz.com/quote.ashx?t=SEDG&ty=c&ta=0&p=m
i t.n.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТези не са от типа компании, които бих купил, но като гледам движението нагоре, наистина си е за ядосване, ако си мислил да взимаш
С тези алтернативни енергии по-скоро бих взел някакъв индекс, но не съм търсил сериозно подходящ ЕТФ
Някакви идеи, колеги?
Мъни, ако направим аналогия с балона отпреди 20 години, Алтернативната енергия е новата визия за света, само че тепърва трябва да похарчи пари за да го докаже и то без да е ясно, кой представител от темата оцелява. А реалната икономика са Епъл, Гугъл, Майкрософт, Фейсбук и Амазон - които всеки момент ще се сблъскат с по-високи данъци и по- силни регулации, а след това и конкуренция. Така, че и най-простата ми прогноза е за отрицателен растеж от порядък на 80% за първите и 50% за вторите.
Само се колебая, кое първо ще повлече крак, балона или FAAMG?
Някой с мнение?Last edited by Tkilata; 13.01.2021, 14:54.
- 1 like
Коментар
-
Всъщност ти търгуваш предимно SPY и DJIA, нали?
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеКолеги, как го виждате пазара, сега като встъпи Байдю, нещо много се мъча, нямам визия от тия нива какво да правя ? Буксуват нещата мисля, няма настроение, полет, новия президент да окрили всички инвеститори .....
Коментар
-
Тези не са от типа компании, които бих купил, но като гледам движението нагоре, наистина си е за ядосване, ако си мислил да взимаш
С тези алтернативни енергии по-скоро бих взел някакъв индекс, но не съм търсил сериозно подходящ ЕТФ
Някакви идеи, колеги?
Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнениеИ аз така. А и същото нещо се случи с PLUG за кратко време - чудих му се при цена от около 29 долара, а то какво стана...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеКолеги, как го виждате пазара, сега като встъпи Байдю, нещо много се мъча, нямам визия от тия нива какво да правя ? Буксуват нещата мисля, няма настроение, полет, новия президент да окрили всички инвеститори .....
За по-конретна визия препоръчвам да погледнеш Едко какво казва, че не бива да се купува, и да натовариш от него. Изобщо не се шегувам, действа на абсолютно 100%. Трябва официално да го включат като борсов индикатор.
Коментар
-
И аз така. А и същото нещо се случи с PLUG за кратко време - чудих му се при цена от около 29 долара, а то какво стана...
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеГледам в пре-маркета кака ви Лили (LLY) e на +14% днес. По едно време беше и на +20%
Лилито вече е с едни 45% нагоре откакто стана дума тука, че трябва да се взима
Коментар
-
Сега ме е яд, че не взех малко повече...
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеLong LLY @ $131.71
(Това е на истина, не във виртуалния портфейл . Можеше и на под 131 да го хвана, ама точно сега тези тъпаци ме бяха upgrade-нали като клиент и докато разбера как се прави с новия интерфейс... )
- 1 like
Коментар
-
Мич по тоя начин си действа съвсем по каноните на неоконсерватизма. Неолиберализъм и затягане на колана
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеПолитически естествено не съм доволен от развоя в Джорджия ( Мич го предопредели с ината си да склони за 2000$) че трудно ги понасям магаретата идиоти, ала за портфейла мисля че ще е по добре така, поне кратко/средносрочно.
А и вече ония няма да имат извинения ( че сената ги спъва) за простотиите дето тепърва ще натворят с годините.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Човек винаги трябва да е подготвен и очаква корекции по всяко време, поводи винаги ще се намерят..
Иначе поне тая година големи меци не ми се мержелеят на хоризонта.
За другата и насетне, не знам, да не съм Ванга...
Играеш ли ги?
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Интересно ми е дали сериозно смяташ, че има някаква възможност за спад кратко/средносрочно? Независимо от избори, независимо от законодателство, независимо от зелена/черна/бимбена сделка. Разбира се изключваме ударите по отделни компании или съвсем нишови подсектори...
Иначе поне тая година големи меци не ми се мержелеят на хоризонта.
За другата и насетне, не знам, да не съм Ванга...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Политически естествено не съм доволен от развоя в Джорджия ( Мич го предопредели с ината си да склони за 2000$) че трудно ги понасям магаретата идиоти, ала за портфейла мисля че ще е по добре така, поне кратко/средносрочно.
А и вече ония няма да имат извинения ( че сената ги спъва) за простотиите дето тепърва ще натворят с годините.
Коментар
Коментар