IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE&NASDAQ SYMBOLS

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• US Markets

аматьора този форум се разпадна поради една единствена причина - появата на смешници, които го развалиха...
    както всъщност се случи и в форекс форума - комуникацията предимно вече е с други средства - мейлове, icq-та
    а твойте закони - или са гениални или са аматьорски - пазара ще ти го докаже

Коментар

• US Markets

Изглежда, преди 6-7 месеца никой в този форум не е предположил, че пазара се обръща., затова се е
      и разпаднал. Същото без малко щеше да се случи с паралелния на FX . В тази връзка измислих два закона
      1 Закон - липсата на консенсус между пазара и учасниците води до разпадане на форумите.
      2 Закон - когато един форум се разпадне липсата на консенсус го събира отново. ;-))

Коментар

• US Markets

R T ,ако някой има претенции към теб , то те са неоснователни.Твоите анализи са много задълбочени като обаче са малко по-дългосрочни отколкото би се харесало на всички участници на пазара.Но за да се направи правилен краткосрочен анализ трябва да имаме верен дългосрочен/т.е. това,което предлагаш ти/.За мен те са били много полезни.
        Успех на всички

Коментар

• US Markets

Само не разбирам какви претенции имате към мен? Кое не ви харесва? Преди 2-3 месеца бях казал за ликвидността и че пазарът може да се вдигне още независимо, че VIX дава сигнал за продажба и така стана. Сега Саги говори, че всички анализи били булшит. Е добре де, как да търгуваме тогава? Предложете нещо вие, а не само да говорите кой къде сгрешил. Вярно, през март VIX даваше сигнали за продажби, но пазарът се покачи и аз също бях подведен, както и много други. Единственото правдоподобно обяснение е наливането на свежи пари, защото аз продължавам да твърдя, че следването на индикаторите на настроението на пазара (sentiment) са най-добрата система за търговия. Вие предложете друг подход като този не ви харесва, но не приемам идеята, че всички анализи (подходи на търговия) са булшит само защото не действат на 100%. И кои са тези методи на търговия? Предложете един, за да го видим.
          Със здраве.

Коментар

• US Markets

RT snosti kazah che ste govorim pak,no vijdam che sagi me e izprevaril.Za tova ste kajiq samo che napalno se prisaediniqvam
            kam negovoto mnenie.Uspeh ns vsichki.

Коментар

• US Markets

btw kevin,kakvo stana s EC futures?
              http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Коментар

• US Markets

Rogue,
                Ako se nauchish na pone edin metod na trading,shte vidish che vsiakakvi analizi na koito i da e sa pulen Bullshit..
                Kolkoto do nalivaneto na pari v sistemata-ami az dokolkoto pomnq nasdaq comp se vdigna ot 2800 na 5000 za 6 meseca
                ,taka che dokato se nalivat pari/i ti ako znaesh che nalivat/ ami kupuvaj bre !Tolkova e prosto ..
                Lichno za mene nqma znachenie dali nalivat ili ne..Tova sa prazni prikazki i e opit da obiasnish na niakoi zashto pazara se vdiga ili spada-spored mene
                nito ti,nito puk az znaem zashto pazara se vdiga..Puk i edin DOBAR trader spored mene ne si pecheli parite kato gadae zashto se e razdvijil daden pazar,
                a koia posoka da poeme/po trenda razbira se /..
                oshte predi 1-2 meseca kogato pak govoreshe za liquiduty mi zvucha smeshno,i da prav si che sled 5000 za nasdaq posledva 1200,
                no i 50 % ot 2800 do 5000 ne sa za izpuskane ,right?
                Pak ti kazvam da ne se oslaniash na takiva "korelacii"..Ili pone Be careful buddy..
                Puk i koi znae ,tova rally moje da prodalji do kraq na godinata..Taka che ne e hubavo samo da se tarsiat varhovete...
                Aide sus zdrave...

Коментар

• US Markets

Zdraveite,

radvam che foruma malko se e uspokoil sled ludite izpylneniq predi 2-3 meseca

Nqkoi da moje da mi kaje site s up-to-date chart na McCellan s onazi ideq s Nasdaq sega i Nikkei ot predi 10 godini?

10x in advance

Коментар

• US Markets

Sagi, не ме кефи чак толкова да чета чужди анализи, но индикаторите, които показват наливането на ликвидност не са от втора ръка, а от данните на Федералния Резерв, които преди няколко месеца постнах тук. Там ясно се вижда рекордното наливане на пари в икономиката. Подобно ситуация имаше през есента.99 - пролетта.00, когато Фед наля доста пари в системата (около 30% увеличение на паричната база на годишна база), за да предотврати евентуален срив на системата от Y2K problem. Всички знаем какво стана тогава с Насдак, с икономиката. Икономиката през Q4.99 нарасна с близо 9% на годишна база, а Насдак се удвои, въпреки, че и тогава VIX беше нисък. Пролетта на 2000, Фед спря да помпа пари след като се оказа, че няма да има Y2K problem и какво стана след като повече нямаше кой да държи пазара - всички знаем. Винаги съм си мислил и съм споменавал, че ако има нещо което може да скапе VIX като индикатор, както и останалите индикатори, базирани на настроението на пазара, е наливането на свежи пари в пазара. Защото тези индикатори мерят какво мислят притежателите на парите, които са вече в пазара.
                    Както и да е. Явно си разочарован от доста анализатори, защото са те подвели. Но това не означава, че всичко трябва да се постави под един знаменател и да му се лепне етикета "негоден". Крайностите никога не са помагали.
                    За Tom, не знам какво е писал David, защото не съм гледал коментара от доста време, но факт е, че този Tom прави една аналогия с Никей, която досега върви с доста голяма корелаци - около 0.90. Не искам да хваля Tom или който и да било. Всеки трябва сам да си прави изводите анализите, които чете и да чете възможно най-много професионални мнения, защото в един момент се ограничава само до няколко анализа, които може и да се окажат грешни и да изгуби доста пари. Човек се учи от грешките си и ако ги загърбва вместо да ги анализира и да установи, кое е скапало нещата, неминуемо ще обърка пак. Доста хора, объркаха при дъното от март.03 (аз също), но добрия трейдър трябва винаги да се нагажда към новата ситуация, когато нещата не вървят според прогнозите му, защото това означава, не че той е прав, а пазарът греши, а че пазарът е прав и той греши.
                    Айде, че май се отвлякох с тези писания. Тези които не им харесва какво пиша, просто да не ме четат.
                    Желая ви късмет.

Коментар

• US Markets

Rogue Trader,iskreno se nadqvam da ne si skusiaval pazara pres poslednite 3 -6 mths ..
                      Kolkoto do "velikiq" Tom Mcclellan,tova koeto toi se opitva da dokajese naricha "data shaping"-a imenno da napravish
                      taka,che dve neshta da izglejdat po pochti ednakuv nachin i da si vadish "GRESHNI" zaklucheniq..David znaesh koi
                      oshte ot mai mesec govori za nekakuv top a toi ne idva li ne idva..Naj veche zashtoto toi gleda samo VIX,a VIX ne e indikator
                      pri koito pri opredelni niva e dobre da se kupuva /ili pone da ne se skusiava/ i obratno..To ne che az sum tolkova igral poslednite 3 mths
                      /imah nekoi razhodi ((/,no veche mi pisna da cheta forumi,analisti i sekvi "guruta" za tova che pazara bil overextended economy blah -blah-blah ,
                      nalivane na pari ot FED blah-blah-blah.Moje bi zvucha malko ostro no spored mene tezi koito gi chetesh vseki den ne gledat indicatorite koito trebva..
                      Ili pone ne po nachina po koito triabva..V kraina smetka VIX e subjective..Pri niva ot 50 beshe dobre da se kupuva 2002-ra,obache prez 1987 e stignal daje
                      i nad 100 ,nali?Kakto i po vreme na bichia pazar prez 1995-00,pri mnogo situacii VIX e bil okolo 20..Ta znachi li tova,che trebva da si short ??
                      To i mnogo hora sa go pravili de...
                      Spored mene,RT ako chak tolkova obichash da chetesh chujdi analizi,i da si vadish zaklucheniq,Erlanger Me ikefeshe,makar che se samniavam v l-term da uspee da postigne sashtite results
                      kato pres 2001-02..Shtoto toi hubavo screenva,ama naj-sladkite pechalbi ne sa v akciite ot Nasdaq 100,Dow 30 etc..
                      Lichno az sum na daytrading approach/makar i s mnogo maluk account sega i mnogo malko vreme (/,no i nekoia 10 dnevna pozicia bih zael..
                      ASKJ e dobra akciq spored mene no ne ia recommendvam..
                      Aide leka vecher i mnogo pozdravi ot SAGI ))

Коментар

• US Markets

A to ostava6e i postoiqnno da si bil kas prez tova vreme.Utre se govorim che sega me marzi da pi6a.

Коментар

• US Markets

И моят акаунт е скромничък,но и аз оцелях,а сега смятам предпазливо да сксявам...

Коментар

• US Markets

Да, така си беше!...Кой ли е виновен за това,че не всеки,умее да разчита анализи...А представяте ли си,ако форумът беше жив,как щяха да плюятсрещу Ал.Николов,че стопа е на 1825...

Коментар

• US Markets

И още нещо последно - не мисля, че съм длъжен все пак да те уведомявам кога минавам на късо, кога на дълго и кога пак на късо. Това че ти си останал с впечатлението, че съм на определена позиция от 5-6 месеца си е твой проблем. Не знам какъв акаунт трябва да има човек, за да може да скъсява пазара 5-6 месеца, пазарът да върви срещу него и той все още да има пари в акаунта си. Прост акъла не ми го побира. Май много ми надцени акаунта. Моя е по-скромен, но ми стига за приличен доход. Пожелавам го и на теб.

Коментар

• US Markets

Грешиш. Не съм го повтарял от 5-6 месеца постоянно. В началото да, но в интерес на истината преди около 3 месеца споменах в този форум, че наливането на ликвидност от страна на Фед може да повиши още индексите, което и стана. По онова време дори ме обвиниха, че не съм прав. Gi-gio е свидетел на това и дори затвори късите си позиции след мой постинг. От тогава не си спомням да съм писал тук. Просто се върни назад и виж старите постинги. За мен обаче няма значение какво си мислиш и в какво ме обвиняваш. Важното е, че аз съм си ОК и нямам никакво желание да те убеждавам в нещо. За какво да го правя. Когато пишех тук активно преди ставаха какви ли не неща срещу мен. Сега пак. Имам си работа и не ме еня какво става тук. Тази вечер реших просто да постна един коментар от добра воля. Желая ти късмет, въпреки, че усещам някаква негатвност в теб по отношение на мен. Лека вечер.

Коментар

Working...
                                X