IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE&NASDAQ SYMBOLS

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• VIX

protivorechi si zashtoto ne mojesh da opredelish dali majority sa bikove ili mechki, tyi kato da si mechka ne oznachava samo da si short ili da si kupil putove. Ako si bearish mojesh prosto da sidesh na cash i da ne prawish nishto, kakto prawqt mutual funds i publikata, zashtoto po definiciq sa dylgosrochni investitori, a ne mojesh da si short ili dyrjish putove 20 godini. Oswen towa ne mislq che ima twyrde mnogo bikove a twyrde mnogo mechki. Napylno izkluchwam wyzmojnostta da ima twyrde mnogo bikove pri polojenie che idwa woina, bezraboticata e 6% kompaniite namqlwat guidance, i deficita moje da dostigne 4 % ot GDP

Коментар

• VIX

Мони, не виждам как това си противоречи с моя модел, след като моя модел използва не сам VIX за мерене на настроението. А ти ме попита и аз ти отговорих за VIX.

И в момента не е вярно, че не нямам представа какво става - просто VIX може да се е качил, но мнозинството са бикове и пазарът трябва да падне още. Затова споменах, че корекцията ще е временна.

Коментар

• VIX

pitam te zashto kazwash che twoite metodi se bazirat samo na dwe promenlivi, kakto kazwash pazara se dwiji winagi sreshtu majority. A s towa koeto pishes w predishniq posting kazwash che ne mojesh da precenish na koq strana e majority i na koq e minority zashtoto ima pasivni mechki (kakwito sa naprimer mutual funds i publikata) za towa sym syglasen.

Коментар

• VIX

Чел съм я тази статия. Това че той е създал VIX не означава, че е най-добрия анализатор на настроението. Защото VIX не се казва Sentiment Index, а Market Volatility Index, защото мери склоносста на купувачите на опции да дават повече пари за пут или за кол опции от тяхната ориентировъчна стойност. Но пък от това може да се заключи какво мислят тези купувачи на опции за пазара, дали очакват да се покачи или спадне.

Все пак наистина е прав до определена степен, че VIX e много по-точен при определяне на дъната, т.е. при определяне на крайния песимизъм, отколкото при определяне на върховете, т.е. при определяне на крайния оптимизъм, защото VIX дава представа за настроението на онези, които са вече в пазара, но не и какво мислят онези, които са отвън и чакат определени условия за да влязат. Примерно представи си следния пример: Ако при последното движение надолу в средата на месеца VIX бе слязъл под 25 и бе стигнал 22 например. Това би означавало - че върхът на пазара е в кърпа вързан, защото пазарът щеше да бъде настроен крайно оптимистично. Сега си представи обаче, че Садам каже, че предава поста си доброволно и излиза в изгнание и примерно данните за икономиката бяха много по-добри от тези. Тогава онези рекордни количества пари, които в момента са извън пазара на акции и са в облигации, депозити и тем подобни, ще започнат да се връщат в пазара и тогава ще играе основно законът за търсенето и предлагането - ще има много пари (ликвидност), която трябва да купи определен брой акции и неминуемо цените ще се повишат и VIX ще си остане на 20 или на между 18-20 за много дълго време. За жалост на биковете засега този сценарий е малко вероятен.

Логично е, че аналогичната ситуация при високи стойностти на VIX не може да се случи, защото винаги можеш да вкараш още и още пари в пазра, докато обратно си има определен лимит.

Така че казано накратко - не трябва да гледаш сляпо VIX и да си казваш - при тези нива купувам, при тези нива продавам. Това ако въобще работи, работи само в много кратък период и при определени условия. Винаги трябва да се мъчиш да разгадаеш мисленето на инвеститорите. Ако са оптимисти, защо са оптимисти и ако са песимисти, защо са песимисти и какво би станало ако например еди какво си... Това е. Няма нищо лесно в този пазар. Някой неща могат да звучат просто, но просто не означава, че е лесно.

Коментар

• Lucent

tova head&shoulders li e ili samo taka mi se struva, mine li 2$ 6te poskapne pove4e ot normalnoto

Коментар

• VIX

Абсолютно съм съгласен със Rogue Trader - Сегашните нива на ВИКС сигнализират че ще има ново и по ниско дъно. Викс се е справял и във двете посоки с прогнозите и много рядко е подвеждал инвеститорите.
              нормално е да видим днес обръщане нагоре - все пак акциите са оверсолд 4 дни . Отново идеална възможност за покупка на евтини путове.
              Успех на мечките!

Коментар

• VIX

i iskam oshte neshto da te popitam, dali si chel statiqta na Whaley- syzdatelq na VIX wyw Journal of Derivatives. Tq se kazwa The Investor Fear Gauge. Ako ne si, mojesh da si q swalish ot CBOE, tam toi izrichno opumenawa che VIX moje da se izpolzwa samo kato merilo za excessive pessimsism i mnogo rqdko za merilo na obratnoto.
                Fakta che pazara obyrna na takiwa niva na VIX ima drugo obesneninie, koeto syshto se e swyrzano sys opciite no ne i sys Market Sentiment.

Коментар

• VIX

blagodarq wremeto shte pokaje

Коментар

• VIX

Мони, по-високия VIX наистина означава, че може да видим лека корекция на спада, но засега нищо повече не може да се каже освен, че може да последва лека корекция на спада. Защото:

(1) Въпреки покачването VIX все още не е достигнал горната граница на областта, в която се движи през последните няколко месеца - а това е 34-36;
                    (2) При последния път VIX оформяше дъното си доста време, а това ме кара да смятам, че сега при движението си нагоре VIX ще пробие 34-36 и реално ще видим по-ниски нива от тези през декември. Казано по-друг начин - VIX прекара доста време на нива около 26-27, т.е. настроението доста време беше крайно позитивно. Това създаде възможност да се натрупа голяма маса от бикове и сега за да може да достигнем дъно - те трябва да отидат в другата крайност, т.е. да станат мечки - което ще стане или по аналогичен начин - т.е. VIX да прекара доста време на нива 34-36 или (което за мен е по-вероятно) при по-високи нива на VIX, a това ще е свързано с по-ниски нива за пазара.

Накратко - аз смятам, че е твърде рано да се мисли за някакво стабилно дъно. Особено уязвим за надолу е Nasdaq и QQQ. Защото VXN и QQV почти не се повишиха по-време на спада, а QQV дори се понижи. Това просто означава, че нищо хубаво не може да се каже за онези, които са дълги QQQ. В един момент така ще им се стовари на главата, че ще се чудят откъде им е дошло. И това няма да им е за първи път. Но какво да се прави като не си взимат поука.

Коментар

• Breaking News

Значи, да си дойдем на думата за войната:
                      Основните точки, които според мен пропускат господата Нел и Семлър:
                      1. Войната не е за петрола в Ирак, а в дългосрочен план: за пътя му от Зад?/каспийския регион.
                      2. Войната в действителност е започнала. Ще бъде обявена едва когато шансовете за оптимистичния сценарий са над 70 %.
                      И все пак последната част от статията не е за пренебрегване... което всъщност вече се калкулира...

Коментар

• Breaking News

Gurus: War Could Send Stocks to Oct. Lows
                        http://biz.yahoo.com/rb/030123/marke...orecast_1.html
                        Но ние си знаем, че и още ще има

Коментар

• Breaking News

http://www.newschool.edu/gf/econ/syl...ing%20Iraq.PDF
                          Ето едно интересно мнение за войната...

Коментар

• Breaking News

MIP, moite uwajeniq ne iskam da se zaqjdam, no kato kazwash kolko pyti ste ucelili top-ove, spored mene trqbwa da kajesh i kolko pyti ste se izwinqwali za towa che ste se obyrkali, i kolko golqm e bil magnituda na greshkite.

Коментар

• Breaking News

i ne bi li trqbwalo sega da pazaruwash

Коментар

• Breaking News

Rogue, VIX (wchera 4.58%) izlita kym nebesata w poslednite dni, towa ne oznachawa li che sega trqbwa da ima reversal za nagore po twoita sistema.

Коментар

Working...
                                X