If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Mai mnogo si vqrvat amerikancite!
Ako ne sa uredili Iraqi generals da se predadat/kakto se govori/
shte qdat dyrvoto mnogo zdravo!
Iraq/Saddam/ ne e kato BG da si svalqt gashtite/imam predvid diplomati,politici i t.n./ predi da sa gi nakarali!
To Sag:
Ti li beshe pital predi za Flow in/out of Rydex funds.
Tuk imam edna grafika,ama ne znam kyde/na koi site/ moga da q uploadna, za da q vidqt vsichki!
Kaji ako imash ideq!
Aide uspeh na vsichki!
P.S.Naivnika ne se poqwqwal skoro - mai naglejda ostrova)))
Ето това имах предвид онзи ден, когато говорих дали е сконтирано военното рали или не:
“ We are priced for perfection regarding this geopolitical event. The market has taken a great leap of faith. ”
Bill Sullivan, Morgan Stanley economist
Даа,Rogue e прав.Психологията е трудно предвидим фактор.Един от най-известните в момента elliot-wave analysts е Робърт Прехтер,който сега е мноого bearish,но той си е bearish от 1995..Така че наистина най-добрия начин за прогнозиране на пазара е психологическия .
After-hours ORCL was down 6 %,MCHP over 11 %..I feel happy about this ))))))
Може би утре ще имаме добра възможност да влезем дълги SPX..Buy stop @ 830-31.
МЕжду другото я кажете някоя компания от building sectora и mortgages .KBH,NLY други?FNM е твърде голяма..
Колкото до bonds marketa и bubble on the housing market,може би this liquidity ще се влее в stock market-a?Или пък парите ще са тип "scared maoney" както в Япония...От 13 години там нивата на спестявания се повишаааават ли повишават..Но там имат едни проблеми с банките,които сега не му е нито времето нито мястото ...
Успешен ден!!!
Trader1, наистина има основание за притеснение. Проблемът с един балон обаче е че никога не можеш да бъдеш сигурен кога точно ще се спука, въпреки че знаеш много ясно, че е балон.
Примери: Още миналата година се заговори за балон при облигациите, но чак сега се забелязва известен спад в техните цени и то не е ясно докога ще продължи.
Още през 1996-7 г. Грийнспан заговори за "балон" в цените на акциите, но както всички знаем най-силния растеж беше през 1999-2000 г.
Лично според мен балонът в пазара на къши се поддържа от следните фактори:
(1) Рекордно ниските лихви, които отварят пътя за рефинансиране чрез ипотеки;
(2) 3-годишния спад в цените акциите, което кара инвеститорите да търсят "по-сигурни" инвестиции;
(3) Рекордната ликвидност в САЩ...
И нали знаеш, че когато има пари, за да пиддържа търсенето, никога не е ясно кога търсенето ще започна да спада. Психологията на хората е най-трудно предвидимия фактор...
Ако си говорим в прав текст, решението на проблема за съжаление е войната. До преди седмица ситуациата беше като на пациент проснат върху операционата маса а хирурзите се питаха - да го оперираме ли или да не го оперираме... от което на него му ставаше още по-зле. След като бе взето окончателното решение беше ясно, че ситуациата се променя корено, скока на $ даде сигнала, което доведе до неадекватна реакция от наша страна, това беше сигнал за биковете. Всеки може да научи какво има в главите на аналитиците, проблемат е че не знаем какво мислят главите които държат основните пакети от акции и големите пари. Единствено можем да се опитаме да мислим като тях. Едно е сигурно, те едва ли изгарят от желание да губят. Достатъчно е в тази обстановка да запалят фитила и пазара се самогенерира.
Струва ми се, че с началото на войната ще започне нов икономически цикъл, подобен на този от 1991 г. до сега, в този смисъл тя е необходима, затова е и неизбежна. Това е краят на един значителен период от един човешки живот. Какво мислите за това?
Az si igraia s IMCL..Makar dneshnoto dvijenie da ne go igrah..Inache ja gledam oshte ot minalata godinka IMCl..A NVDA-ami ako si kupil,zastopi ja nekade si/okolo 14/,i druj,kato metish stopa no samo NAGORE.
Коментар