IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE&NASDAQ SYMBOLS

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• FIAT

Zdraveite!
    Interesuvam se ot akcii na FIAT no poneje po princip igraja na
    FOREX-a, a znam che vie momcheta ste dosta navutre v tija neshta reshih da popitam vas. Njakoi moje li da mi dade njakakuv suvet ili ideja kak shte se razvivat nehstata tam v medium i long term?
    Blagodarja i uspeh na vsichki.

Коментар

• Warning!!! Pending CRASH

купувайте! ралито почва!

Коментар

ралиииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии ииииииииии

Коментар

Радвам се, че поне успях да предизвикам някакъв смислен дебат. Според мен Crash-а е само вероятен, но не залагам на такъв. Просто чакам индексите да тръгнат към историческите си дъна, няма значение дали ще е за 1 ден или за месец. Според мен е малко вероятно S&P да качи над 955, а даже и да го направи, то ще е след като първо е паднал поне 150 точки (а за тях си струва да се играе).
          Саги, от къде извади тая апокрифна графика , няма проблем разбрах какво искаш да покажеш с нея. Предполагам очакваш тази петица нагоре при SP да е първа или А, но според мен това последно покачване не е импулсивно , а се явява завършваща вълна Е от тригълника започнал на 24 юли. Идеята ми за силен спад се раваля над 955. По-добра възможност за трейд (рискуваш 55 точки за мин. 150) отдавна е нямало. Единствено времето ще покаже дали почивката ми това лято ще е на някой остров или на Черно море отново

Коментар

za 1370-1390-zashtoto towa pokazwat moite analizi.
            za 200 EMA kakto winagi go wzimam w kontekst s drugi faktori i go polzwam za confirmation
            pochti e ne wyzmojno da ima market crash ot tipa prez 1987 (structural changes) - prosto historical data ima ogranicheniq koito trqbwa da se wzemat wpredwid a ne direktno da se prawi proekciq

Коментар

mmaker, sag, не съм аз този, който предвижда crash. Аз само споменах, че се зараждат условияя за това. Това не означава, че предвиждам crash!

mmaker, знам, че crash през 87 не е предизвикан от margin debt. Цитирах margin debt, защото в момента това е може би едно от нещата, което може да предизвика crash.

mmaker, защо решпи, че пазарът може да пада само до 1370-1390? Отделно що се касае до 200-дневните MA, то имайте предвид, че и в средата на януари и няколко пъти преди това са били пробивани нагоре, но след това отново пазарите са продължили движението си надолу. Така че не залагайте много на това.

Ако сте прочели постингите ми ще видите, че аз очаквам pullback и покачване на пазара след това в краткосрочен период. Средносрочно обаче мисля, че сме за надолу и че дъната от средата на март и от миналия октомври ще бъдат пробити, което не означава, че очаквам crash...

sag, прав си че VIX още не сигнализира екстремен оптимизъм, характерен за върховете, но това не означава, че пазарите не могат да паднат при VIX над 30...

Коментар

За да не кажете че гледам нещата само от една perspective..
                http://www.ttrader.com/mycharts/char...n/sp210303.jpg
                http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Коментар

RT, crash prez 1987 ne e predizwikan ot margin loans a ot drugi faktori, pazara moje i da pada maximmum do 1370-1390.
                  wajno nivo za nagore 1436-1446

Коментар

• A crash-bullshit...

Kato gledam tova/linka po-dolu/ ne mi se verva che shte vidim crash ,skoro.Az obicham poveche da investiram za nekolko dena,naj-obicham obache sdelki za po 1-2 dena..Puk i NAZ100 probi donwtrend liniata ot dec 02 highs i jan 03 highs.Nad 200 DMA e /simple/.]
                    Naistina SP500 i DJIA sa na tazi linia/svarzvashta dec i jan highs/ no zashto da ne ja minat?Mislia che the short-term range pri VIX shte bade probit pod 32 shte padnem skoro..Vsichki tuka vijdam che skusiavat tova rally...A che moje da ima crash-ami da ima be,obache za crash cheta oshte ot mesec fevruary..I okolo dunoto tozi mesec kolko neshta za crash izchetoh..Zasega chakame korekciata ,i kupuvame..Ili slagame entry orderi pri SP500 ili NAZ100.BTW
                    NAZ100 e na Januarskite si varhove..Az slagam entry orderi @ 28 i neshto puk da vidim..
                    Chao!
                    http://www.stockdivergence.com/images/VIXWEEKLY.gif

Коментар

А ако някой се чуди защо високият margin debt може да предизвика crash, обяснението е че един първоначален спад в пазара предизвиква лавина от margin calls, покриването на които чрез затваряне на дълги позиции още повече натиска пазарът надолу...

Коментар

Уточнение: Линкът към статията е:

http://www.nypost.com/wealth/70865.htm

Линкът от предния ми постинг, който не е към статията, е към историческите котировки на Насдак (както вероятно сте забелязали), които използвах.

Коментар

ne mislq che ima faktori koito obuslawqt 15-20% crash, dori naprotiv smqtam che she stane obartnoto ako she ima golemi dwijeniq w ednata posoka.
                          kakto kazah i predi 200 EMA bide probita i zatworihme s 10 p. nad neq wypreki options expiration.
                          ne e zadyljitelna korekciq predi top-a ot januari, dori e po-weroqtno da nqma do togawa.
                          woinata ne wliqe weche - oswen ako nqma nqkoq golqma iznenada. ako do dwe sedmici konflikta ne e prikluchil pazarite she pochnat da padat.
                          min target sled korekciqa ot 1465 e 1520, a sled towa moje bi i 1600-1650, no towa zawisi weche ot dali woinata e prikluchila.

Коментар

Саги, не е сигурно дали ще има crash, но истината е че се зараждат условия за такъв. Имам предвид увеличаващия се (безпочвено) оптимизъм у инвеститорите, за което свидетелства увеличаващия се margin debt (акциите купени на кредит)...

Ако си спомняте как започна настоящия мечи пазар, ще се сетите че това стана именно заради рекорден margin debt. На 4-ти Април 2000 г. Насдак интрадей се срина с 13.6%, но после се възстанови и затвори надолу с 1.8%, благодарение на програмната търговия, която задейства масирани покупки при достигане на изключително ниските интрадей нива. 14-ти Април обаче не беше толкова "щастлив" ден и тогава нямаше ребаунд. Тогава Насдак се срина интрадей с 11.2% и затвори надолу с 9.7%.

Ето един линк към статия коментираща увеличаващия се margin debt:
                            http://table.finance.yahoo.com/d?a=1...&g=d&s=%5Eixic

Коментар

АЗ пък не смятам че ще има crash..Под crash разбирам спад от 15-25 % в ЕДИН ДЕН!
                              Макар мен също даме притеснява че при всяко дъно VXN e s lower highs,a veche i VIX e s lower highs...FEAR IS DETERIORATING!

Коментар

луд ли си?
                                ралиииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии ииииииииииииииииииии
                                насдак 2000 до началото на лятото, 3000 до края на годината
                                сп500 1000 до началото на лятото, 1300 до края на годината
                                ралиииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии ииииииииииииииииииии

Коментар

Working...
                                X