IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
"metc"
Clear All
new posts

• Айде, пак простотии. След нвидиотията кюмюро е най-голямата далавера на тоз бичи цикъл, при това не е балон, защото почти нямаш голямо банково финансиране. Хората разпродахме почти всичко с изключение нa пълна позиция в BTU, където бях затлъстял до преди месец. Е, изпуснах amr, но хванах почти всичко друго. Проблемът на кюмюродобивът е смешен - какво да правят компаниите с купчините пари.

Ако нямаш кюмюр - btu под 25 и Metc под 10. Второ е леко спекулативно.

Сега си седни на мястото и да се подготвиш по-добри за другата седмица. Ще изпитвам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Виж YAL.AX
      Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-11-14 115948.jpg
Views:	1
Size:	48.4 КБ
ID:	4129345

За съжаление позицията ми там е съвсем символична. Ликвидността тук е безобразна, а нямам нерви да следя още една валута. Към момента съотношението BTU/METC/HCC/Yancoal при мен e 12/5/2/1.

Коментар

• С METC сме x 2. Съответно продаваме половината позиция. Сега чакаме BTU кога ще изригне.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Въглищата летят, обаче твоите прехвалени BTU са на опашката, за разлика от AMR и CEIX. Но не бих купувал сега, доста са разтеглени, скоро ще корегират. Взех си поука и наблюдавам RIG и VAL, имат нелоша flat base и ако пробият вероятно ще взема, макар че не харесвам суровинни заради волатилността
          Ей, това гъза ще си захапете некои, преди да кажете "благодаря".

Щом тука народът иска да е конкретен, да погледне за кои въглища приказвах, предида надувам конкретно BTU/METC комбинацията.

Ето тук съвсем наскоро:
          Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-09-28 002241.jpg
Views:	1
Size:	74.7 КБ
ID:	4115966

За пълна историческа справка просто напиши "въглища" в търсачката. Тъкмо ще изровиш тук там нещо, кое не е излязло. Например за ARCH, купено някъде под 50 и оакано, защото обърках командите на tws.

Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Купувайте танкери за Бога ,winter is coming!!!
          Ей говна и този избягал от уроците по четене в първи клас и минал направо на писането.
          Last edited by terziеv; 28.09.2023, 01:34.

Коментар

• Въглищата HCC са на ATH. Честно казано и аз не вярвах, че чак дотук ще стигнем. METC и BTU още стават, ако човек е сглупил и не държи черно.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
              Според мен ще се формира много мощно рали независимо от икономически данни, новини, развитие на войната и отчета на Епъл,
              Няма пари. Няма и това е. Освен това, кой от чужбина ще рискува да му откраднат парите? И от тези нива колко може да отидем нагоре? Който пък е скътал нещо, луд ли е да рискува, когато има 5% от въздуха.

Едно мощно рали, ако се случи, това ще е независимо от действителността. Освен, ако под мощно рали не се има предвид поскъпване на суровини и благородни метали.

... а metc как ги закова оня ден, не е истина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                Терзо дай жокер за нещо с въглища?

Сканирал ли си NACCO Industries?
                Изобщо не съм ги гледал, защото нямат опции и изобщо ликвидност. В този пазар в момента най-държа на що годе адекватна ликвидност.

METC около 10 е добре. Повечето от останалите вече не са като за без пари. Бих изчакал някакво слизане, освен ако изобщо нямаш въглища. Ако си ги съвсем изпуснал - товари METC / BTU / Yancoal (у Франкфурт)

Коментар

• sid, clf, x безпроблемно дори на тези цени. Изчакай обаче слизане, засега днес почти всичко лети. Ако обаче изобщо нямаш железари, и сега да купиш, няма проблем.

Газ, нафта... почти всичко по-волатилно. Днес прекалено рязко скочи и по-скоро бих давал с путове. Специално CRK следя, EGY от по-игривите. Но тук бързата игра, както казах, е през BOIL, GUSH... но там задължително със стопове.

И торовете са сравнително подценени, а в същото време лудо играят. Дори големите като MOS / NTR, но за по-голяма печалба нещо като IPI.

...

въглищата забравих - metc са най-тънки.
                  Last edited by terziеv; 13.12.2022, 18:52.

Коментар

• Vaalco днес дава неоправдана промоция. Това и METC, където май ще ме упражнят. Бавно отивам към 99% нафта и въглища.

Коментар

• Изритват ме от единия брокер, защото им става сложно да събират данъците за lp дружествата. А това ми е над 1/3 от портфейла сигурно. ЕТ, EPD, PAA, MPLX...

Както винаги съм отбелязвал - самата спекула е най-лесната част.

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                      Главните проблеми са - лъжлива информация (всички канадци и гърци например), санкции/ограничения/груби правителствени намеси/курави политики на брокера/данъци.
                      ...

Котера (CTRA) и METC пак са за купуване... даже от шитня като HOOD може да се изкарат бързи пари.
                      Last edited by terziеv; 08.11.2022, 22:48.

Коментар

• Ще ви фърля един бисер, па ако сакате го заровете у кочината:

METC

Инцидентът е без жертви (т.е. няма да има искове), мината е сравнително малка, въглищата са горивото на бъдещето. Става за дълго, става и за бърза игра.

Коментар

• товарим METC, BTU; дебнем VET за путове

Коментар

• Btu и metc още стават.... обаче, не бих ги взимал точно днес. Путове.

hcc и arch са вече скъпи малко

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение

За BTU имам да те черпя.
                              Относно нафтите........толкова нескопосно ги отиграх/и като компании и като тайминг/,че съм бясен на себе си.И от яд ......съм кръгла нула с ден днешен.
                              Дан'тидреме. Ако още държиш от по-големите нафтени, има време да прибираш урожай.

Аз черното и през METC го играх добре, даже май се оказа най-доброто напоследък.

...

dobaвка - слагам на Антеро стоп на 42. За всеки случай.
                              Last edited by terziеv; 07.06.2022, 19:23.

Коментар

Working...
                              X