Първоначално изпратено от fantasy_gt
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеChanos е много в час. Даже съм си настроил в гугъл да ми изкарва всякакви новини свързани с него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ тази регресия влизат две неща - сп 500 и инфлация. Нищо друго. За това и дадох пример какво ще се случи ако се промени едно от тези неща. И как изведнъж пазарът ще изглежда супер подценен, тогава при положение че всъщност този нов сценарии чисто логически ще е много по-лош от сегашния.
Или с други думи не казвам нищо за пазара - единствено че тази регресия е безумна чисто рационално погледнато, а от тук и никакви мнения за пазара не могат да се правят от нея.
Ако твърдиш, че при по-висока инфлация в даден период, корекцията в стойността на индекса би била по-голяма (съответно по-ниска стойност в графиката), тогава влизаме в един безкраен цикъл на "ако"-та, за част от които попитах в предния си пост.
Коментар
-
Днес с тая силна йена и отказа на яцб за още ки индексите навсякъде се очертават да гризнат мазната опашка.
Преди време бях чел някъде че е важно да се следи никея (а той си флиртува с мечешкия пазар понастоящем), казват при последните 2 рецесии и маркет спихове изпреварвал с месеци американците и бил добър индикатор за посоката им.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеА ако лихвите бяха на традиционните си нива в този етап от цикъла, какви щяха да са марджините на американските компании? А EPS колко щеше да е, ако не бе смъкнат драстично с обратни изкупувания, заради ниските лихви? Какво щеше да е потреблението? Колко по-висока (core) инфлация от сегашната очакваш при лихвени нива от рода на 4-5 на сто?
Иначе, всички регресии на движението на пазарни индекси са тъпня, а SP500 е балон по всички критерии.
Или с други думи не казвам нищо за пазара - единствено че тази регресия е безумна чисто рационално погледнато, а от тук и никакви мнения за пазара не могат да се правят от нея.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЗа 10г период може и да идем на 3К, ма при 3-5г хоризонт много по вероятно ми се струва рейнджа 150/160 - 250 като по напред ще видим по малкото число.
Или поне така ми се иска...Иначе за пазара и аз имам сходно мнение/само че е за година, а не за 3-5/, което не е добре, явно има много натрупан песимизъм и просто екстраполираме събитията от последната година занапред, а те в един момент ще се променят, ако вече не са го направили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПри този тип регресия ако инфлацията в САЩ бе висока последните години, и американските компании правеха абсолютно същите печалби като момента, и сп се намираше на абсолютно същото място като в момента и СП щеше да е подценен с едни 30 -40%. Което очевидно е безумно тъй като тогава всъщност реалната стойност на печалбите на компаниите щеше да е много по-ниска отколкото е в момента.
Искам да кажа че подобна регресия е пълна глупост.
Иначе, всички регресии на движението на пазарни индекси са тъпня, а SP500 е балон по всички критерии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеВсяка регресия, която обхваща периоди фундаментално различни от настоящето и бъдещето е глупост. Въобще, миналото служи за да ни учи какво би могло да стане, а не какво ще стане. Това, което аз виждам в графиката е, че в последните години отклоненията от регресията в посока нагоре са все по-големи, т.е. отиваме към СП 3000.
Или поне така ми се иска...
Коментар
-
Страха
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеЛВ Макс, можеш ли в един коментар да ни пишеш колко е деструктивен страха, а цялото ти послание е да ни е страх от високо напрежение и гигантски китове!?
Който го е страх от мечки, не ходи в гората ... Eat what you kill.
Относно печалбата на Дойче, всяка банка може да си напечата каквото иска. Там една липса на пари се прехвърля ту в една, ту в друга счетоводна сметка. И банките умират, когато хората дойдат да си ги търсят. Справка КТБ
Вола, да пил съм. А мен в Старбъкс най-много ми хареса интериора и големите кресла. А и забраната за пушене.
Ако очакваме определено развитие на нещата и без да сме заели съответна позиция ще го приемем нормално без страх.
За мен няма страх ако падне пазара...има печалба щото съм заел такава позиция.
А ще ме е страх ли обаче ако се вдигне и аз губя? Не. Няма да ме е страх защото и това го очаквам..т.е очаквам нелогичното и залагам на логичното според това което имам аз като информация. И за да не ме е страх...и защото няма какво да ме изненада и затова и не съм и алл ин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПри този тип регресия ако инфлацията в САЩ бе висока последните години, и американските компании правеха абсолютно същите печалби като момента, и сп се намираше на абсолютно същото място като в момента и СП щеше да е подценен с едни 30 -40%. Което очевидно е безумно тъй като тогава всъщност реалната стойност на печалбите на компаниите щеше да е много по-ниска отколкото е в момента.
Коментар
-
ЛВ Макс, можеш ли в един коментар да ни пишеш колко е деструктивен страха, а цялото ти послание е да ни е страх от високо напрежение и гигантски китове!?
Който го е страх от мечки, не ходи в гората ... Eat what you kill.
Относно печалбата на Дойче, всяка банка може да си напечата каквото иска. Там една липса на пари се прехвърля ту в една, ту в друга счетоводна сметка. И банките умират, когато хората дойдат да си ги търсят. Справка КТБ
Вола, да пил съм. А мен в Старбъкс най-много ми хареса интериора и големите кресла. А и забраната за пушене.Last edited by Pronto; 28.04.2016, 13:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Коментар
Коментар