If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е то и сега е са изключително много кандидатите за фалит. Амазаон, нетфликс и тесла. Други май не се сещам такива с много дългове и с неустойчив модел на бизнеса.
Не ги усестащ, аз съм хващал два пъти фалити: Peabody / alpha natural. С опции които съм държал 2 години. Ама много топки трябва
Защото:
1.Това е мега компания която ако случайно изпита затруднения може да направи милион неща да избегне тези затруднения дори да взчеме още толкова заем
2. Защото това е култова компания за американеца и инвеститори винаги ще има
3. Защото Амазон засега се движи в правилната посока от гледна точка на инвеститорите
4. Защото Амазон взема все по голям дял от ретайл пазара
и т.н
1.Да вземе заем добре. Другите 999 999 неща не ги знам. Най-много ако вземат още заеми да е накарат да дам още 4$ за две години.
2.То и Енрон навремето беше култова компания ама нещо накрая нямаха инвеститори
3. Това е относително Ив
4. Засега взема, но утре може на нея да и вземат. Все пак не забравяй че търсим вероятност над 3% което си е доста ниско. Обаче пък е и доста субективно. Може да е 30% може и да 0.3% Талеб имаше едни разсъждения по въпроса. Как хората не правят разлика от 1:1000 и 1:1 000 000. А разликата е 1000 пъти което си е доста.
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
фалираха няколко големи наскоро - sunedison и peabody например
Е то не ми се спореше. Колегата твърди че рядко фалирали компании и предпочетох да се съглася вместо да ровя за примери. Сега се сетих за куик силвър, Щарп като ги гледам и те на там са се запътили. То 1$ си е фалит ако си купил акциите на 20
Е то и сега е са изключително много кандидатите за фалит. Амазаон, нетфликс и тесла. Други май не се сещам такива с много дългове и с неустойчив модел на бизнеса.
фалираха няколко големи наскоро - sunedison и peabody например
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Oт тия 3-те аз бих си избрал тесла.
Имат си 1 шоумен, мъск-инин, другото е ала бала.
Спокоен съм и че бай Чанос мисли така...
Защото такива неща като Енрон и Леман се случват изключително рядко. Сметни колко компании са фалирали от времето на Енрон - ей така по нормалния начин ..... като постепенно им се скапва бизнеса.
Ти за колко изненадващи фалита се сещаш ?
Моята прогноза - ще се спихнат поне 30-40% , но ще се влачат по корем и банките ще ги поддържат на системи ако трябва ... като шистоваците
18.01.18 е падежа. Че шанса клони към нула, благодаря за мнението. Вече ми го казаха. Ама защо клони към нула ? Ив каза винаги да питам защо
Защото:
1.Това е мега компания която ако случайно изпита затруднения може да направи милион неща да избегне тези затруднения дори да взчеме още толкова заем
2. Защото това е култова компания за американеца и инвеститори винаги ще има
3. Защото Амазон засега се движи в правилната посока от гледна точка на инвеститорите
4. Защото Амазон взема все по голям дял от ретайл пазара
и т.н
Защото такива неща като Енрон и Леман се случват изключително рядко. Сметни колко компании са фалирали от времето на Енрон - ей така по нормалния начин ..... като постепенно им се скапва бизнеса.
Моята прогноза - ще се спихнат поне 30-40% , но ще се влачат по корем и банките ще ги поддържат на системи ако трябва ... като шистоваците
Искаш да кажеш нещо като яхуто. Да си паднат на цената на собственият капитал. Пак ме устройва. Около 35$ на акция. Няма да направя 3 милиона ами само два и половина. Ще го преживея някакси
E, не бих го казал, мисля че имаш шанс следващите 4-5 месеца да направиш едни 15-20% (макс 25% ако хептен се спихне и пазара) от късо..стига да кешираш навреме. Че от есента насетне можеш да бъдеш лошо изпържен с тия къси биотехи...освен ако не е и по рано..
Абе какви са тея месеци..ит.н аз толкова не мога смятам))
20 % малко ли е?Ехее....20 % )) Че аз съм на шорт на BIB което значи 60 % ))
Според мен е вероятно да ги затворя ...във всеки момент в който преценя..краткосрочно.
18.01.18 е падежа. Че шанса клони към нула, благодаря за мнението. Вече ми го казаха. Ама защо клони към нула ? Ив каза винаги да питам защо
Коментар