Първоначално изпратено от volaswap
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеMore than 20 people in Germany have been injured after a man with an axe went on the rampage on a train
Вече няма и вечер без такива новини. Майната му на пазара. Начина ни на живот вече е пред промяна. До скоро.„Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеСъжалявам Ники, но ми се струва, че прекалена, несъразмерна част от приходите се събират от здравния отрасъл. Липсва баланс. А това рядко е устойчиво за дълго време. Може и да има нещо в Cvs, което я прави силно конкурентна спрямо подобните. Успех
Смятал ли си я как се представя при хипотеза, че наритат всички програми, които завършват на care след изборите.
Аз самия също ръчкам няколко дълги полупроводника, но си давам сметка, че при нормална парична политика са моментално делено на две.
Като цяло нетно къс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеТези разлики май идват от това дали взимаш GAAP или non-GAAP. Но честно да ти кажа, аз нямам изградено мнение по въпроса.
Това, че non-GAAP отчита "one-time" items за мене принципно не е голяма глупост. Но зависи как се прави. (За мене е доста по-несуфистициран подходът да се взимат някакви цифри бeз да се "нормализират" с отчитане на еднократни разходи или приходи.)
Но преценката на тези неща е доста по-сложна от това да погледнеш някакъв сайт, да събереш четири цифри на GAAP earnings по тримесечия и да кажеш, ето на ПЕ е ужасно високо, значи пазарът ще се срива.
Като наистина еднократни приемам разходи в резултат на загуби от природни бедствия (ако липсва застраховка), съдебни дела, вреди от действия на служители, щети на околната среда. Е, не мисля, че всички тези неща се случват на компаниите всяка година. Ако се случваха, то тогава са си част от ежедневния бизнес и не могат да се броят за еднократни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеТези разлики май идват от това дали взимаш GAAP или non-GAAP. Но честно да ти кажа, аз нямам изградено мнение по въпроса.
Това, че non-GAAP отчита "one-time" items за мене принципно не е голяма глупост. Но зависи как се прави. (За мене е доста по-несуфистициран подходът да се взимат някакви цифри бeз да се "нормализират" с отчитане на еднократни разходи или приходи.)
Но преценката на тези неща е доста по-сложна от това да погледнеш някакъв сайт, да събереш четири цифри на GAAP earnings по тримесечия и да кажеш, ето на ПЕ е ужасно високо, значи пазарът ще се срива.
Причината за тази сметка беше, че Виза трябваше да платят нея година няколко милиарда долара обещетение...
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеТози оксиморон "trailing 12-month EPS estimate" явно е поредния опит да се каже на черното бяло. При това съм убеден, че този trailing 12-month EPS estimate е на adjusted база.
Истината обаче е съвсем, съвсем различна.
https://ycharts.com/indicators/sp_500_eps
Сметни си трейлинг печалбите и си стискаме ръцете на PE 25х
Но преценката на тези неща е доста по-сложна от това да погледнеш някакъв сайт, да събереш четири цифри на GAAP earnings по тримесечия и да кажеш, ето на ПЕ е ужасно високо, значи пазарът ще се срива.Last edited by Misho ILIEV; 18.07.2016, 18:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеЧакай малко, ти Шилер за малоумник ли го взимаш или какво? Той точно за това го прави това КАПЕ, за да може историческите стойности да се сравняват на една по-солидна база. И това, което той ти казва е, че всъщност КАПЕ пак не дава такава солидна база за сравнение.
И дотам. Нищо повече. Нито дори прогностична стойност. Просто реалистична версия на вече изнасиленото от "подобрения" ttm PE.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Истината обаче е съвсем, съвсем различна.
https://ycharts.com/indicators/sp_500_eps
Сметни си трейлинг печалбите и си стискаме ръцете на PE 25х
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеPipbel, от вчера съм нетно неутрален. Дълъг съм акции и съм къс в индекса. До сега бях дълъг. Въобразявам си че рейт хайк отново ще е актуален през август. Да надуят още малко индекса и аз ще почна да влизам на късо.
А шорта на тези, които са убедени, че пазарът задължително ще се срине в най-близко бъдеще - там вече не знам какво да кажа...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениещо не се пробваш повече да казваш какво мислиш и защо от колкото да цитираш кой какво казал се чудя.....
Коментар
-
Ахааа
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеИв, купувайки акции, оценени в долари, реално купуваш акции и продаваш долари. Помисли върху това и после спирай коня, че пак отде у рЯката.
значи като имаш йени и искаш да купиш американски акции в долари - продаваш долари. Браво.
Кат продадеш доларите дето ги нямаш купуваш акциите с въшки.
Ти кат имаш евро и отидеш в щатите продаваш или купуваш долари...
Коментар
Коментар