IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Само около година си ги държал. Това не е дългосрочно. Но пък аз имам леки съмниния за Епъл и Дисни.

Купи Home Depot, ама дръж пет години, да видим какво ще стане.
    Взех си едните, щото са могъщи, другите - щото правят джадайски филми - тоест - основен мотив и в двата случая: гъзарията.
    Но сега аз - прагматически и не ме кефят вече.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Ralitsa11 Разгледай мнение
      Здравейте, пиша магистърска теза на тема Разлики в отношението към риска между професионалните и непрофесионални трейдъри. Ще се радвам, ако имате желание да се включите! При интерес, моля да ми пишете на nikolovaralitsa04@gmail.com. Предварително благодаря!

Преди всичко /според мен!!!/ самата вие трябва да си отговорите на въпроса, как дефинирате определението "професионален" и "непрофесионален" трейдър? Това ще е тезисът ми - благодатна тема...

Кой е професионален трейдър според вас?

Онзи, който цяло денонощие виси на компа, или онзи, който работи за чужда сметка /с чужди пари/ и когато му изтече работното време - няма грижа за пазара?

Онзи, който е заинтересуван да направи своите обосновани входове, при което "забравя" за отворената позиция, или онзи, който "скалпира" пазара и не смее да отдели поглед от него?

Онзи, който се влияе от чужди мнения в нета, или онзи, който има своя стратегия?

Онзи, който ползва изключително фундаментален анализ, или онзи, който залага на техническия? А може би тоя, който обединява двата анализа /и накрая пак губи?

Онзи, който манипулира околните, за да се включат по отворени от него позиции, или антипода му на пазара?

Онзи.... /продължавате списъка с въпроси на база прочетеното, върху който ще поставите акцента, като ще разгледате психологията на отделни трейдъри и към какви познания се насочват те........... /

В такъв стил бих писал по вашата тема, в която вече се включих с поста ми тук, но ТЕМАТА СИ Е ВАША, както и ИЗГУБЕНОТО ВРЕМЕ, за да я разработите, след което ще получите МОРАЛНОТО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ, че сама сте я разработили, а вероятно ще имате и МАТЕРИАЛНО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ... Това е напълно достатъчно, за да ви даде насоките, ако все още се двоумите. Примери и доказателства - бол!

Четете форума тук, който аз следя от 2005 година, когато темата "Форекс" направи 100 000 мнения. Тогава те ми се струваха недостижими. Запомнил съм цифрата, защото я споделих с приятели и познати, което ги заинтригува... Вероятно мненията сега са милиони: благоприятна основа за дисертационен труд.

Успехи!

Коментар

• Здравейте, пиша магистърска теза на тема Разлики в отношението към риска между професионалните и непрофесионални трейдъри. Ще се радвам, ако имате желание да се включите! При интерес, моля да ми пишете на nikolovaralitsa04@gmail.com. Предварително благодаря!

Коментар

Може да играеш на краткосрочен моментум. Но краткосрочният моментум е ноторно непредвидим.

А за дългосрочно, при Епъл и Дисни има една несигурност как ще вървят от тук нататък:
          • Епъл - защото разчитат само на един продукт, с който са наситили пазара
          • Дисни - защото над 50% от печалбата идва от кабелната телевизия, а има тенденция хората да гледат по-малко кабел и повече Netflix
          Според мене при HD несигурността е по-малка. А при V също има несигурност, но там пък я има и други положителни перспектививи, които балансират несигурността.
          За Disney си прав всъщност. Но за Apple има моменти, в които е сигурен възходът (до колкото може да се използва думата "сигурност"), като разбира се говоря за приблизителни 5-10%, не повече.
          От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Интересна статия на ФТ от преди няколко дни. Инвестиционните банки намаляват броя на анализаторите и съответно на анализите за пазара. В същото време инвестиционните фондове спират да ползват анализа на банкерите и започват все повече да инветират в собствен анализ. Звучи добре, защото интересите на инвестиционните банкари не съвпадат с интересите на инвеститорите. Но пък ФТ казва, че това няма да е добре за ритейл инвеститорите, защото евтиния/безплатен анализ с който сме бомбарадирани сега ще бъде много по-ограничен.

https://www.ft.com/content/db7d5d0a-...c-082c54a7f539

For those who can pay for it, research may now be of higher quality, and more tailored to demand. But the amount of good research that is publicly, and freely, available will also decrease, giving “edge” to the big institutional investment funds that can afford to buy their own. This might spare the fund managers from information overload and cluttered inboxes. For retail investors, whose access to advice will be limited, the advantages are less obvious. They may avoid getting scammed — as they were during the dotcom bubble. But the price of more transparency, it would seem, will be a lot less democracy.
            Last edited by Misho ILIEV; 06.02.2017, 01:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение

Епъл и Дисни не са въобще лош вариант и за краткосрочни според мен. Стига да се хване добър вход.
              Може да играеш на краткосрочен моментум. Но краткосрочният моментум е ноторно непредвидим.

А за дългосрочно, при Епъл и Дисни има една несигурност как ще вървят от тук нататък:
              • Епъл - защото разчитат само на един продукт, с който са наситили пазара
              • Дисни - защото над 50% от печалбата идва от кабелната телевизия, а има тенденция хората да гледат по-малко кабел и повече Netflix
              Според мене при HD несигурността е по-малка. А при V също има несигурност, но там пък я има и други положителни перспектививи, които балансират несигурността.

Коментар

Само около година си ги държал. Това не е дългосрочно. Но пък аз имам леки съмниния за Епъл и Дисни.

Епъл и Дисни не са въобще лош вариант и за краткосрочни според мен. Стига да се хване добър вход.
                От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Аз имах 3 и 4 - и ги разкарах. Колко дългосрочно - аз да не съм Йода, при доходност от тях около процент?

Коментар

Креймър казва, купувайте дългосрочно следните Дау компании:

Home Depot
                    Visa
                    Apple
                    Disney
                    United Health

http://www.cnbc.com/2017/01/26/crame...w-winners.html

Първите две ги имам.
                    Аз имах 3 и 4 - и ги разкарах. Колко дългосрочно - аз да не съм Йода, при доходност от тях около процент?

Коментар

• Креймър казва, купувайте дългосрочно следните Дау компании:

Home Depot
                      Visa
                      Apple
                      Disney
                      United Health

http://www.cnbc.com/2017/01/26/crame...w-winners.html

Първите две ги имам.

Коментар

• Нелош отчет на Daimler, макар аз да очаквах по-добър. Дивидентът остава същият.

https://www.daimler.com/dokumente/in...ebber-2017.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                          Най-сетне Тръмп се захвана с ФЕД.Целата дандания е прах.Това е важното.Тук требва яко да се пипа.
                          дърпа дявола за опашката ... въпроса е за какво...
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Най-сетне Тръмп се захвана с ФЕД.Целата дандания е прах.Това е важното.Тук требва яко да се пипа.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Аз съм по корабите ама тез ги нямам
                              Веднъж ги играх ... тъкмо мислех какво да ги правя и направиха 140% up за деня . Успях да изляза с прилична печалба,
                              Но вече нямам такива нерви ...
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                                Някой търгува ли тая подводница SDRL или вече не е на мода ...
                                Аз съм по корабите ама тез ги нямам

Коментар

Working...
                                X