IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да се отчета към полугодието какво е положението - като цяло зле с признаци на възстановяване, минус 37.2% съм YTD
    Не съм правил някакви драматични промени и съм нещо от сорта :

40% wereldhave
    40% deutsche bank
    20% societe generale

wereldhave без да имам последните данни като гледам се очертава 20% спад на посетителите което ако доведе до 30% спад на наемите ще е поносимо, една част ще се въстанови идните 1-2 години друга част безвъзвратно е минала онлайн, няма лошо да се пазят хората сега има време после за всичко иначе отпадна им делото за данъци във Франция но пък вече нямат инвестиционен рейтинг и сегашната капиталова структура от 330 милиона собствен капитал по пазарна капитализация и 1 300 милиона дълг ще претърпи промени, особено ако скочат лихвите на 3-4% за тях. Ако свалят наемите с 30% по сегашната цена наемната доходност излиза към 6.7% с перспектива частично да скочат наемите като отмине короната

deutsche bank няма кой знае какви новини, с тия стимули и щуротии кой ще фалира и кога изобщо не е ясно, нищо не се чува напоследък за прането на пари около danske bank поне по медиите, пък мен ме вълнува този капитал дето ще се освободи идната година-две за глоби ли ще отиде или поне частично ще стигне до стискащите картони иначе имат още година и половина да си завършат преструктурирането. NAV-a и да падне не би следвало да е повече от 10% така че пак ще е над 20 евро но хората NAV не ядат, трябват си дивиденти

societe generale с това спиране на дивидента отнесоха дървото, дано им позволят есента да го възобновят, но тая година едва ли ще са на печалба така или иначе. Паднаха до P/B под това на немците - срам и резил. Но и при тях си представям че от догодина с дребни промени ще правят каквото са правили досега, не би следвало NAV-а да пада от 50 евро...

иначе от толкова много информация последните месеци не съм гледал нови компании, при толкова променливи може би сега е момент човек да е по запознат с инвестициите си, но последните събития доказват че винаги има какво да се обърка и очаквай неочакваното специално ми е интересно с целия сектор на имотите какво ще става, единствено земята е незасегната но пък там цената зависи на едно 40-50% от субсидиите. иначе офисите могат да стават на жилища, магазините на складове, жилищата на офиси и т.н.

Коментар

• Здравейте, моят в момента е:
      1. Facebook
      2.Abbvie
      3. Visa
      4. DHT

Коментар

• 1. Трейс
        2. Спиди
        3. Доверие
        4. Химимпорт
        5. ЦКБ
        6. Сирма
        7. малко други с незначитвлен дял
        8. кеш достатъчно за нови покупки

Очаквам от някои хубави дивиденти и доходност (покачване на цените) минимум 30% докрая на годината

Коментар

• Моят портфейл е съставен от 8 публични и 3 непублични хартии за дивидент, както следва:

1. Софарма Имоти - относителен дял 19,2 %
          2. Елана Агрокредит - 18,9 %
          3. Адванс Терафонд - 18,8 %
          4. Фонд България - БРЕФ - 14,7 %
          5. Софарма Група - 10,3 %
          6. Софарма Трейдинг - 10,9 %
          7. Стара планина - 2,5 %
          8. Корадо - 1,3 %.

Този пакет ше ми осигури 5,15 % дивидентна доходност. Такава ми е стратегията още година - две!
          Една от непубличните Дунав Турс през последните 5-6 г. ми снася по 4 лв. дивидент на акция.

Oт Нова година досега съм на МИНУС 7,35 действителна загуба поради преструктуриране на портфейла. Като реализирам дивидентната доходност към Октомври т.г. ще бъда на ДЕЙСТВИТЕЛНА ЗАГУБА ОТ 2,20 %.

Мен са ме учили в Щатите да смятам доходност за действителни продажи за годината. Така мисли и Императорът, доколкото съм говорил с него.
          Last edited by nik_naydenov; 06.05.2020, 22:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
            Imperial Brands - 20,19%
            Софарма имоти АДСИЦ - 15.56%
            Equinor - 9,52%
            Royal Dutch Shell Plc A - 9,33% (с включени и Royal Dutch Shell Plc B)
            Telenor - 4,27%
            British American Tobacco - 4,11%
            Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 4,10%
            Корадо България АД- 3,93%
            Софарма трейдинг АД - 3,67%
            Градус АД - 3,44%
            Repsol - 3,16%
            Befimmo (SICAFI) - 2,95%
            Хидравлични елементи и системи АД - 2,88%
            Daimler - 2,79%
            Браво Пропърти Фонд АДСИЦ -2,03%
            Стара планина холд АД - 1,93%
            Total - 1,21%
            М+С хидравлик АД - 0,96%
            Спиди АД - 0,95%
            Софарма АД - 0,83%
            Елана агрокредит АД - 0,81%
            Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,68%
            Монбат АД - 0,36%
            Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,20%
            Арома АД - 0,14%

Доста лошо представяне спрямо януари. Само при Браво пропърти имам ръст, при това без да включвам дивидента. Освен Стара планина холд, при която няма движение, всичко друго е доста надолу. Единствено Repsol ми е нова компания, но там може и да е спекулативно,тъй като заради високата волатилност, може и да пробвам да извлека капиталова, а и те най-вероятно ще намалят дивидента. Прилично се предсравят и ФНИБ, Софарма трейдинг, Софарма имоти и Telenor. При всички други ще чакаме по-добри времена
            Колко е доходността на този портфейл от нач на год

Коментар

• Imperial Brands - 20,19%
              Софарма имоти АДСИЦ - 15.56%
              Equinor - 9,52%
              Royal Dutch Shell Plc A - 9,33% (с включени и Royal Dutch Shell Plc B)
              Telenor - 4,27%
              British American Tobacco - 4,11%
              Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 4,10%
              Корадо България АД- 3,93%
              Софарма трейдинг АД - 3,67%
              Градус АД - 3,44%
              Repsol - 3,16%
              Befimmo (SICAFI) - 2,95%
              Хидравлични елементи и системи АД - 2,88%
              Daimler - 2,79%
              Браво Пропърти Фонд АДСИЦ -2,03%
              Стара планина холд АД - 1,93%
              Total - 1,21%
              М+С хидравлик АД - 0,96%
              Спиди АД - 0,95%
              Софарма АД - 0,83%
              Елана агрокредит АД - 0,81%
              Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,68%
              Монбат АД - 0,36%
              Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,20%
              Арома АД - 0,14%

Доста лошо представяне спрямо януари. Само при Браво пропърти имам ръст, при това без да включвам дивидента. Освен Стара планина холд, при която няма движение, всичко друго е доста надолу. Единствено Repsol ми е нова компания, но там може и да е спекулативно,тъй като заради високата волатилност, може и да пробвам да извлека капиталова, а и те най-вероятно ще намалят дивидента. Прилично се предсравят и ФНИБ, Софарма трейдинг, Софарма имоти и Telenor. При всички други ще чакаме по-добри времена
              Last edited by mancev; 04.05.2020, 22:48.

Коментар

Той целия петролен сектор е така. И все пак си мисля че е много по-добре от банковия...
                С оглед на все още ниското потребление, огромните запси и съкращенията(средна работа за ситуацията), които предприеха, цените могат да бъдат подтиснати година време. А банките няма и да коментирам, с криза или без, не са хубав сектор за инвестиции.
                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Като гледам какви ги дроби Шел в момента ,по добре да не се припокриваме......
                  Средна на Ареалбанк е 20,4 евра ,да не вземе некой да ми завиди.....за покупките...
                  Той целия петролен сектор е така. И все пак си мисля че е много по-добре от банковия...

Коментар

Само при Шел се припокриваме, и символично при Софарма...
                    Като гледам какви ги дроби Шел в момента ,по добре да не се припокриваме......
                    Средна на Ареалбанк е 20,4 евра ,да не вземе некой да ми завиди.....за покупките...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Да напиша портфеила си че с тези темпове на качване на дадени акции ,ще стигна таргета си....
                      БФБ-
                      Софарма - 2,47-12%, 3,50-спекуланти и оги
                      Трасе - 2,2- 13% ,3,50- спекуланти..
                      Холдинг Варна-37,4- 17%, 40,40-мажо
                      ЕУБГ-0, 87 -10%, 1,50- нема акции и мажо колко си иска...
                      малко БТХ , Неохим и холдинг Нов век-7%
                      ДАХ
                      Вирекард-8%
                      Аареалбанк-11%
                      Шел-15%
                      Кеш около 7%
                      Само при Шел се припокриваме, и символично при Софарма...

Коментар

• Да напиша портфеила си че с тези темпове на качване на дадени акции ,ще стигна таргета си....
                        БФБ-
                        Софарма - 2,47-12%, 3,50-спекуланти и оги
                        Трасе - 2,2- 13% ,3,50- спекуланти..
                        Холдинг Варна-37,4- 17%, 40,40-мажо
                        ЕУБГ-0, 87 -10%, 1,50- нема акции и мажо колко си иска...
                        малко БТХ , Неохим и холдинг Нов век-7%
                        ДАХ
                        Вирекард-8%
                        Аареалбанк-11%
                        Шел-15%
                        Кеш около 7%

Коментар

• + 18.33.... продадох Спиди на печалба.. уплашен от коронавируса... нищо че в бг не го бяха чували и от три седмици пазарувам... цкб 90 ст..средна.. доверие 3.6.. трейс 2.61 и т.н

Коментар

• Браво, Импе, красиви търкалца!

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение

Импе, Страхотен портфейл. Поздравления!
                              Аз не мисля така, ма няма значение - да му пожелаем успех !

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Сега аз - така:

https://imgur.com/a/LBRD5KM
                                Импе, Страхотен портфейл. Поздравления!

Коментар

Working...
                                X