Първоначално изпратено от Scottie Pippen
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнениеС риск някой да ме заплюе днес портфейла ми се раздели с последните бройки от Атера. Доволен съм от резултата от 2020 до сега. Излизането тук е спекулативно, тъй като мисля (иска ми се), че цената ще върне. Прехвърлих към БФБ, защото очаквам по-висок ръст през тази година и при по-добри нива ще върна обратно към тази позиция.
- 1 like
Коментар
-
С риск някой да ме заплюе днес портфейла ми се раздели с последните бройки от Атера. Доволен съм от резултата от 2020 до сега. Излизането тук е спекулативно, тъй като мисля (иска ми се), че цената ще върне. Прехвърлих към БФБ, защото очаквам по-висок ръст през тази година и при по-добри нива ще върна обратно към тази позиция.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от valko Разгледай мнениеjore 123 - Според мен суровините са на ход.Успехи ти желая
Коментар
-
Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнениеЯ дайте акъл на един начинаещ със следният портфейл, който е с цел умерена доходност, без големи рискове - за да не седят спестяванията на 0% в банката. Не съм запознат с БФБ, чета чужди форуми за NYSE:
25% Meta
По 3% Tesla, AMZN, MSFT, GOOG
Около 30% VUSA и 10% EQQQ ( SPY и QQQ )
30% copy trading в etoro
Общата сума не е голяма.
Всичките ми инвестиции са около нулата ( но и са на по 1-2 месеца ). Мета и Тесла съм на +50% - нацелих им дъното ( за сега ). Имам и 1-2 авантюри които завършиха зле, добре че е Мета да компенсира.
Чудя се дали да не разкарам etoro ( copytrading-a засега е на 0 ) и да купя с парите VUSA и EQQQ в Interactive Brokers. Другото което обмислям е купуване на американски облигации, лихвата е 4-5%, не знам дали ще ме одобрят от IB, а и мисля че малко трябва да прочета кое как се прави
https://www.reddit.com/r/Etoro/comme..._real_or_scam/destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Я дайте акъл на един начинаещ със следният портфейл, който е с цел умерена доходност, без големи рискове - за да не седят спестяванията на 0% в банката. Не съм запознат с БФБ, чета чужди форуми за NYSE:
25% Meta
По 3% Tesla, AMZN, MSFT, GOOG
Около 30% VUSA и 10% EQQQ ( SPY и QQQ )
30% copy trading в etoro
Общата сума не е голяма.
Всичките ми инвестиции са около нулата ( но и са на по 1-2 месеца ). Мета и Тесла съм на +50% - нацелих им дъното ( за сега ). Имам и 1-2 авантюри които завършиха зле, добре че е Мета да компенсира.
Чудя се дали да не разкарам etoro ( copytrading-a засега е на 0 ) и да купя с парите VUSA и EQQQ в Interactive Brokers. Другото което обмислям е купуване на американски облигации, лихвата е 4-5%, не знам дали ще ме одобрят от IB, а и мисля че малко трябва да прочета кое как се правиLast edited by jore123; 29.01.2023, 16:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
Панда, нямаше ли Неохим и ако да защо ги разкара?
https://seekingalpha.com/article/457...elays-dilutiondestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеразместих малко днес
Агрия 46%
Reitmans 18%
Friedman Industries 18%
Dole 13%
Cementos Pacasmayo 5%
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Цимента ти е най-силния и с най-голям потенциал според менdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеАгрия 46%
Reitmans 18%
Friedman Industries 18%
Dole 13%
Cementos Pacasmayo 5%
Коментар
-
разместих малко днес
Агрия 46%
Reitmans 18%
Friedman Industries 18%
Dole 13%
Cementos Pacasmayo 5%Last edited by Black and white cat-foot; 25.01.2023, 18:39.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Здравейте,
някой може ли да даде инфо какви документи изисква НАП при данъчната декларация на акции, купени през чуждестранен посредник? Декларира се очевидно датата и цената на придобиване, но трябва ли да се прилагат някакви доказателства за тях, данни за посредника и пр.? Акциите ми са закупени през 2022 година през чужд онлайн посредник, но там освен някакви прости извлечения от сметката (които не са на български естествено) няма никакви други документи, които мога да изискам.
Как се процедира в такива случаи? За пръв път ще декларирам пред НАП притежание на дялове в чуждестранни компании.
Благодаря.
Коментар
Коментар