IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Почти всички европейски имотни компании са мазало ! Вижте също Vonovia и Aroundtown в какво състояние са, вторите дори спряха дивидента мисля !
    Според мен не може да става база за ставнение между GYC и въпросните две други компании. най-малкото затова, че при Воновиа плащаш 50 цента за евро, докато при GYC e 20, отделно от факта, че воновиа е два пъти по-задлъжняла спрямо собственият си капитал. Вторите пък имат много офис и търговски площи в портфолиото си...
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

мислех че имаш повече неохим
      Поразпродадох ги след НГ и добавих по други позиции, основно Доверие последния месец

Коментар

не знам, доста са зле лихвите в германия, от 2011 не е било такова нещо

https://tradingeconomics.com/germany...ent-bond-yield

от положителна страна, ако вземат пак да се сринат цените на имотите, може да имам достатъчно средства за къща в София
        По груби сметки един читав апартамент в Лондон или Хамбург през GYC излиза около 100к евро, което ми се струва доста изгодно към момента, при положение че в България е двойно повече, при наполовина по-ниски наеми. Не знам каква ти е визията и прогнозите как ще свърши цялата тази истерия, но мисля че в края на краищата GYC ще се възстанови поне до 20 до 2 години. В щатите положението е същото, но те имат тежката задача да пазвят статута на долара, докато Европа няма тази тежест, а и смятам че много по-бързо ще са принудени да спасяват финасовата си ситема чрез печатане. Вярно е, че цената може да пада още доста, но то нали затова човек не влиза разко с двата крака. Колкото повече падне цената, толкова по-ниска средна цена ще имаме с времето...

Коментар

от положителна страна, ако вземат пак да се сринат цените на имотите, може да имам достатъчно средства за къща в София
          Почти всички европейски имотни компании са мазало ! Вижте също Vonovia и Aroundtown в какво състояние са, вторите дори спряха дивидента мисля !

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Мисля че е доста добро попадение на текушата цена. Надявам се да имам възможност някой ден да те почерпя за добрата идея.

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Grand City Properties 6% - подцених кризата с имотите, комбинацията от падащи цени и качващи се лихви. не мисля да продавам или да купувам засега, дълговият профил на този рейт е доста по-добър от повечето в сектора
              Мисля че е доста добро попадение на текушата цена. Надявам се да имам възможност някой ден да те почерпя за добрата идея.

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение
                Доверие 30%
                ХИМ 20%
                Агрия 10%
                Алкомет 10%
                Телелинк 10%
                БГ Агро 5%
                Биодит 5%
                Телематик 5%
                Неохим 5%

разбира се не са точно % но разликите са под 1% и затова закръглям
                мислех че имаш повече неохим
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Ами Алтерко къде е?Според мен само тя липсва.Хубав портфейл!
                  Продададох го, но го следя за вход на добра цена.....

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение
                    Доверие 30%
                    ХИМ 20%
                    Агрия 10%
                    Алкомет 10%
                    Телелинк 10%
                    БГ Агро 5%
                    Биодит 5%
                    Телематик 5%
                    Неохим 5%

Ами Алтерко къде е?Според мен само тя липсва.Хубав портфейл!
                    Last edited by спекуланта; 18.04.2023, 21:47.

Коментар

• Доверие 30%
                      ХИМ 20%
                      Агрия 10%
                      Алкомет 10%
                      Телелинк 10%
                      БГ Агро 5%
                      Биодит 5%
                      Телематик 5%
                      Неохим 5%

Коментар

• Ами от една страна фундаментално нищо не се е променило за да изляза от въпросната компания. От друга преди години когато купих първите си акции в Хермес те също бяха около 1% в онзи момент.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Христос Воскресе!
                          Напразно пренебрегваш ТА според мен.
                          Воистина Воскресе!

ТА го пренебрегвам вече над 15 г

Коментар

Продадох Cementos Pacasmayo защото търсенето на цимент в Перу е доста зле първите месеци на 2023, 6% загуба. Също продадох Reitmans защото резултатите за тримесечието бяха доста лоши, към 37% плюс за няма и три месеца, но определно изпуснах момента за продажба. Полакомих се, трябва да съм по-консервативен. И така, взех DATA Communications Management, какво мислите?
                            https://ir.datacm.com/wp-content/upl...hareholder.pdf
                            Добър ръст на продажбите, П/Е към 9, купуват бизнес с горе-долу техния размер сега. Мисля, че може да се удвои цената до 2024

В момента портфейлът е горе-долу така
                            Агрия 35% (дългосрочно, може да добавя скоро, ако цената се задържи)
                            Friedman Industries 24% (очаквам супер отчет за Q1, защото цените на стоманата са нагоре с над 70% от ноември - https://tradingeconomics.com/commodity/hrc-steel)
                            DATA Communications Management 21% - чакам синергии от новия бизнес
                            Dole 14% - слабият долар трябва да помогне на резултатите
                            Grand City Properties 6% - подцених кризата с имотите, комбинацията от падащи цени и качващи се лихви. не мисля да продавам или да купувам засега, дълговият профил на този рейт е доста по-добър от повечето в сектора
                            Христос Воскресе!
                            Напразно пренебрегваш ТА според мен. Елементарното наблюдение на 21МА и обемите на разпродажбите при RET.A показват, че най-късно на 27.02 би трябвало да излезеш ако не с цялата, то поне с 1/2 позиция.
                            DCM изглежда отлично засега, не знам на каква цена си ги взел, но също е добре да си подсигуриш профит и да следиш за разпродажби
                            FRD изглеждат пред пробив докъм 14, аз съм за стоманата, оглеждам KOBE STEEL за покупка
                            DOLE изглеждат с голям потенциал
                            GYC може би са стигнали дъно, ще им трябва време да изплуват

Моето портфолио уедрено:
                            MELI 6%
                            PODD 3%
                            CROX 2.5%
                            Крипто - GLXY, NB2, CLSK 8.2%
                            Други международни -EQX, BABA, PAH3, SD 4.2%
                            11C 6%
                            A4L 4.9%
                            DUH 4.5%
                            SFT 3.2%
                            Други български FIB, MSH, AGH 6,4%
                            CASH 51.1%

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение

В момента съм на следното разпределение - 15% кеш, 9% физическо злато /филхармонии/ и 76% акции и фондове както следва:
                              49.31% lux LVMH; HERMES; LOREAL; KERING; MONCLER; PICTET BRANDS; GAM LUXURY
                              15.41% chemical AIR LIQUIDE
                              9.24% health SANOFI, ESSILOR LUXOTICA
                              7.70% beverages PERNOD RICARD
                              6.16% energy TOTAL
                              5.39% smart SCHNEIDER ELECTRIC; DASSAULT SYSTEMS
                              4.62% financials BNP;AXA; ACA;SCOR
                              0.77% food DANONE
                              0.77% utilities VEOLIA
                              0.62% timber WEYERHOUSER
                              какъв е смисълът да държиш позиции под 1%?

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                                Текущо съм на 35% кеш и 60% са разпределни в акции както следва по сектори: /5% е физическо злато, филхармония/
                                luxury - HERMES, LVMH, LOREAL; KERING, ESTEE LAUDER PICTET PREMIUM BRANDS 41.86%
                                chemical - AIR LIQUIDE 17.44%
                                pharma - NOVO N, SANOFI 16.28%
                                alcohol - PERNOD; BROWN FORMAN 10.47%
                                oil - TOTAL 5.81%
                                financials- AXA, BNP 3.49%
                                food- DANONE, VILMORINE 2.33%
                                industrial-SCHNEIDER 1.16%
                                timber-WEYERHOUSER 1.16%
                                В момента съм на следното разпределение - 15% кеш, 9% физическо злато /филхармонии/ и 76% акции и фондове както следва:
                                49.31% lux LVMH; HERMES; LOREAL; KERING; MONCLER; PICTET BRANDS; GAM LUXURY
                                15.41% chemical AIR LIQUIDE
                                9.24% health SANOFI, ESSILOR LUXOTICA
                                7.70% beverages PERNOD RICARD
                                6.16% energy TOTAL
                                5.39% smart SCHNEIDER ELECTRIC; DASSAULT SYSTEMS
                                4.62% financials BNP;AXA; ACA;SCOR
                                0.77% food DANONE
                                0.77% utilities VEOLIA
                                0.62% timber WEYERHOUSER

Коментар

Working...
                                X