IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Така хайде да те уважа по темата.
    Както знаете имам 2 основни позиции - БРЕФ и СФАРМ и малко Монбат, СФИ и Хим(п)
    Лично аз депозита си го прехвърлих в Елана Еврофонд Балансиран и ДСК Баланс, хубавото при фондовете на ДСК е ликвидноста 70% от това което имам във фонда ми изплащат веднага в деня в който съм ги поискал , а останалото на другия ден. Така че си е добра алтернатива на депозит.

За позиции на БФБ сме дискутирали в хиляди теми:
    СФТРД - непрекъснат ръст на продажбите, но колкото и да е малоумен нашия пазар няма как тя да удвои капитализацията си до 400млн, а основния акционер в нея СФАРМ притежаващ 75% да остане с обща капитализация 300млн - някак ми е нелогично. Затова сега избирам да влизам в групата през СФАРМ.
    СПИДИ - бизнес с потенциал, коректни, ама много поскъпнаха бе!
    Химимпорт и подобни - тук ако някой вярва в катарзиса на Пеевски, може да повярва че и тия са станали добри и коректни!
    Стара планина и групата - еталон, ХЕС и МСХ имат добри показатели за покупка, но като знам че са на цените си от върха на 2007г. все си викам че има по-евтини в момента. Иначе очаквам приятни изненди от Българска роза - даже днес посетих техен магазин и си купих афтършейв от новата им мъжка серия. Адски много нови продукти са направили, но за съжаление трудно се купува там(не са ликвидни)
    БРЕФ - момента за покупки свърши миналата седмица за мен
    Монбат - добро управление и прозрачност, но трябва да паднат още
    Трейс - зависи от поръчките на политици и правитества, за мен това не е устойчив бизнес
    Алтерко - чакам конспекта с интерес

Толкова набързо
    напълно съгласен !

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
      Въобще не съм съгласен с написаното.
      но както винаги ще замълчиш?
      Хайде днес е по-хладно и аз съм наздраве за новината при Бреф!

Коментар

Лично аз депозита си го прехвърлих в Елана Еврофонд Балансиран и ДСК Баланс, хубавото при фондовете на ДСК е ликвидноста 70% от това което имам във фонда ми изплащат веднага в деня в който съм ги поискал , а останалото на другия ден. Така че си е добра алтернатива на депозит.

СФТРД - непрекъснат ръст на продажбите, но колкото и да е малоумен нашия пазар няма как тя да удвои капитализацията си до 400млн, а основния акционер в нея СФАРМ притежаващ 75% да остане с обща капитализация 300млн - някак ми е нелогично. Затова сега избирам да влизам в групата през СФАРМ.
        Химимпорт и подобни - тук ако някой вярва в катарзиса на Пеевски, може да повярва че и тия са станали добри и коректни!
        Стара планина и групата - еталон, ХЕС и МСХ имат добри показатели за покупка, но като знам че са на цените си от върха на 2007г. все си викам че има по-евтини в момента. Иначе очаквам приятни изненди от Българска роза - даже днес посетих техен магазин и си купих афтършейв от новата им мъжка серия. Адски много нови продукти са направили, но за съжаление трудно се купува там(не са ликвидни)
        Трейс - зависи от поръчките на политици и правитества, за мен това не е устойчив бизнес

Толкова набързо
        Въобще не съм съгласен с написаното.

Коментар

мисля че не е справедливо за първите две да ги сравняваш с третото нещо. МОНБАТ и МСХ са компании произвеждащи продукти и намерили купувачи в цял свят, а последните са едни лихвари в свят с ниски лихви, регулирани в дейноста си от една наредба. Утре Черешаря ще промени нещо или ще увеличи изискванията или друга глупост и тия може да хлопнат кепенци. Да не говорим че гледах интервюта с прословутата Ирен и не съм очарован, а и знам какво образование по финанси е получила във Велико Търново
          И аз имам такива опасения за жабоците, ама виж Импето как ги хвалии какви дивиденти са им донесли.Вярно, че се крепят на една наредба и утре може да я променят, ама в държава където процъфтява хазарта и лихварството моженарочно да ги държат.
          За монбат гледам са на тригодишно дъно, ама имало е и по-добри цени навремето. Повече от тригодишно дъно да чакам обаче ми се струва малко нереалистично. Вярно 7лв. за акция си е цена, ама предвид доброто управление и международните пазари дръпнат? За Брефа малко ме е яд че съм изпуснал скорошния момент, ама аз не съм го и следил. Така, че кьорав карти не играе. МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ ЗА МНЕНИЯТА! КАКТО И НА ПАНДИЧКАТА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
            Този въпрос предполагам е към Black and white cat-foot, щото аз навън не пазарувам. Аз се интересувам на БФБ кой е по по най. Имам колебания между монбат, м+с и жабоците. Ти кой от трите би избрал?
            мисля че не е справедливо за първите две да ги сравняваш с третото нещо. МОНБАТ и МСХ са компании произвеждащи продукти и намерили купувачи в цял свят, а последните са едни лихвари в свят с ниски лихви, регулирани в дейноста си от една наредба. Утре Черешаря ще промени нещо или ще увеличи изискванията или друга глупост и тия може да хлопнат кепенци. Да не говорим че гледах интервюта с прословутата Ирен и не съм очарован, а и знам какво образование по финанси е получила във Велико Търново

Коментар

Имам едни натрапчиви мисли. Натрапчивите мисли на почивката през лятото /вече минала/ ми беше високия етаж с който не свикнах и се преместих на по-нисък. Прибрах се от почивка, но ме връхлетяха други натрапчиви мисли. 4-та позиция на БФБ. Винаги съм имал комплести спрямо хора с много позиции на БФБ. Примерно 12-15. като Батя и много други. Сега съм се преборил да купя четвърта позиция, но силно се колебая каква да е тя?

Толкова набързо
              Last edited by tony1975; 16.07.2016, 17:11.

Коментар

разбрах ти много добре въпроса, просто исках да предизвикам Black and white cat-foot, да предложи и да размишляваме върху други три предложени от него алтернативи, НО на БФБ, защото знам че вече и той гледа предимно навън.
                п.п. През кого всъщност пазаруваш навън и с какви такси?
                Този въпрос предполагам е към Black and white cat-foot, щото аз навън не пазарувам. Аз се интересувам на БФБ кой е по по най. Имам колебания между монбат, м+с и жабоците. Ти кой от трите би избрал?

Коментар

Доколкото разбрах от Тони 1975 има потенциал в позициите които вече имам, а и не искам да се разделям с тях особено на загуба. Що се отнася до BSO и аз си мислех преди година когато го купувах, че ще има приватизация или ще живне борсата, а тя още спихна. Все пак тази позиция не мисля да продавам ,както и другите две , защото може да се появи някой по читав ФМ от черешаря и да раздвижи борсовата търговия.
                  ГОЛЕМИЯТ МИ ВЪПРОС е не дали закупените от мен позиции имат потенциал, а коя в момента според вас /имате добър поглед с отчети и прочее, а аз нямам време да се занимавам така задълбочено/ има най-добър потенциал за развитие. В коя четвърта да скоча?
                  разбрах ти много добре въпроса, просто исках да предизвикам Black and white cat-foot, да предложи и да размишляваме върху други три предложени от него алтернативи, НО на БФБ, защото знам че вече и той гледа предимно навън.
                  п.п. През кого всъщност пазаруваш навън и с какви такси?

Коментар

• Доколкото разбрах от Тони 1975 има потенциал в позициите които вече имам, а и не искам да се разделям с тях особено на загуба. Що се отнася до BSO и аз си мислех преди година когато го купувах, че ще има приватизация или ще живне борсата, а тя още спихна. Все пак тази позиция не мисля да продавам ,както и другите две , защото може да се появи някой по читав ФМ от черешаря и да раздвижи борсовата търговия.
                    ГОЛЕМИЯТ МИ ВЪПРОС е не дали закупените от мен позиции имат потенциал, а коя в момента според вас /имате добър поглед с отчети и прочее, а аз нямам време да се занимавам така задълбочено/ има най-добър потенциал за развитие. В коя четвърта да скоча?

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                      следното е лично мнение, не е препоръка за нищо

ATERA
                      вече сме средата на годината, досега продажбите на земя са малко и освен ако не ускорят темпото, се очертава слаб дивидент. от друга страна цените на земите са под натиск, прочети интервюта с фермери, питай хора като фортис какво е положението

BSO
                      оборота на бфб става все по-нисък, следователно следват все по-ниски приходи и повече загуби. ако разчиташ на приватизация или балканската борса - успех, но аз съм скептично настроен

SFARM
                      губят позиции навън (15% спад за 6-те месеца) както и в страната (3%). показателите са все още добре, но какви са перспективите за следващите месеци? как може да бъде обърната тенденцията за по-ниски продажби?

отново, това е само лично мнение, не е препоръка за нищо
                      Коректен но непълен коментар. Забрави да избереш ти три и да се аргументираш защо, но нека и те са на бфб.

Така и аз да поразмишлявам по горните три.

Атера- никакъв дълг, добър мениджмънт, да земята вече не расте така, но е ЗЕМЯ и рентите и лизинговите продажби я правят добра алтернатива на депозита до 5%.

БСО- за мен тук има доста потенциал най малко защото стигна дъното като оборот от тук насетне могат само да се вдигат и юни го показа. Липса на дълг и наличен кеш, сий линк, пълен монопол, народа търси алтернативи за парите си и рано или късно те ще потекат към БСО. Огромен недостатък е разбира се че всякакви тъпаци на власт в София ти назначават мениджмънта.

СФАРМ така от къде да почна... дали от непрестанния ръст на дивидента и продажбите на сфтрд, от която притежава все още над 70%(няма какво да се лъжем сфтрд е такава и следва такава политика заради директора на СФАРМ) или от продажбата на Иванчич която скоро ще видим как е дооправила показателите или от поглъщането на 2-3 по-малки компании което все още не е завършило, но токувиш с новия шеф на КФН нещата се забързат . Да вътрешния пазар отесня но сфтрд казаха, че в Сърбия агресивно ще предлагат и продуктите на майката, което си е потенциал за втора България със замаха и експертизата на точно този дистрибутор . Украйна отново тръгва нагоре, ако погледнете в тубата ще намерите поне 4-5 ТВ клипа от тази и миналата година с реклами на лекарства на сфарм за Украйна, което значи че натискат за завръщане там. За Русия пазара е зле не по вина на компанията, но може и Донев да е понамалил износа за да избегне някои загуби от незаплатена продукция . Също искам да напомня че догодина чакат регистрация на табекс в САЩ. Е аз съм пристрастен разбира се.

Поздрави и УСПЕХ!
                      Last edited by tony1975; 16.07.2016, 16:39.

Коментар

• следното е лично мнение, не е препоръка за нищо

ATERA
                        вече сме средата на годината, досега продажбите на земя са малко и освен ако не ускорят темпото, се очертава слаб дивидент. от друга страна цените на земите са под натиск, прочети интервюта с фермери, питай хора като фортис какво е положението

BSO
                        оборота на бфб става все по-нисък, следователно следват все по-ниски приходи и повече загуби. ако разчиташ на приватизация или балканската борса - успех, но аз съм скептично настроен

SFARM
                        губят позиции навън (15% спад за 6-те месеца) както и в страната (3%). показателите са все още добре, но какви са перспективите за следващите месеци? как може да бъде обърната тенденцията за по-ниски продажби?

отново, това е само лично мнение, не е препоръка за нищо
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

ATERA;BSO и SFARM

Знае ли някой какъв е срока да си полуиш ликвидационен дял?
                          дааам по-скоро се концентрирай върху потенциал, а не бройка на позициите
                          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                            кои са другите 3 казваш?
                            ATERA;BSO и SFARM

Знае ли някой какъв е срока да си полуиш ликвидационен дял?

Коментар

Имам едни натрапчиви мисли. Натрапчивите мисли на почивката през лятото /вече минала/ ми беше високия етаж с който не свикнах и се преместих на по-нисък. Прибрах се от почивка, но ме връхлетяха други натрапчиви мисли. 4-та позиция на БФБ. Винаги съм имал комплести спрямо хора с много позиции на БФБ. Примерно 12-15. като Батя и много други. Сега съм се преборил да купя четвърта позиция, но силно се колебая каква да е тя?
                              кои са другите 3 казваш?

Коментар

• Имам едни натрапчиви мисли. Натрапчивите мисли на почивката през лятото /вече минала/ ми беше високия етаж с който не свикнах и се преместих на по-нисък. Прибрах се от почивка, но ме връхлетяха други натрапчиви мисли. 4-та позиция на БФБ. Винаги съм имал комплести спрямо хора с много позиции на БФБ. Примерно 12-15. като Батя и много други. Сега съм се преборил да купя четвърта позиция, но силно се колебая каква да е тя?

Коментар

Working...
                                X