IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Според мен: прибръзано - продажба на Атера - тази компания е все още значително подценена спрямо другите добри компании - и тепръва ще реализира своят потенциал. това сес лучва вече - де - след дивидент сме - а цената: нагоре-нагоре.
    Хехе импе ти все едно имаш 10тина пъти по голям портфейл че му даваш акъл на човека
    Всъщност може и да имаш де незнам

Коментар

• А, моят портфейл е 100% "Южен индустриален парк" АД. Опитвам се да го продам на сгодна цена от 1.00 лев на акция, колкото е номинала, но не знам защо няма купувачи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Първите три които си продал са сериозно застъпени в портфейла ми и вярвам че ще ми донесат още радост. Хим и ЦКБ предстои да наваксват с ръст, защото изостанаха доста от целия пазар, а Довхл е много вероятно да влезе в Софикс след месец и мисля че тогава цената му ще е значително по-висока от настоящата.
        Като цяло мисля че по-скоро си намалил риска и съответно очакваната бъдеща доходност. Ще поживеем, ще видим
        Точно така ги виждам нещата и аз. Хим и ЦЦБ ми станаха с най-високо тегло, след като продадох известна част от ПИБ. Крайно време е да ни огрее при и тях. А Доверие изглежда, че е твърдо в Софикс - по метрики към момента е на 11 място и дори изпреварва Сирма с една позиция, стига да не са ми грешни сметките. Те не са и окончателни, очевидно, но остават по-малко от 4 седмици, така че трудно тези двете могат да бъдат изпреварени.
        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от tedi79 Разгледай мнение
          Колеги, тези дни продадох Химимпорт, ЦКБ, Доверие и Атера - средната реализирана доходност от тях ми е около 65% (щеше да е над 120% ако не бях допълвал от тях през 2017), но здраве да е.
          Със средствата от тях си допълних Софарма, Монбат и Корадо. Увеличавам риска (най-вече с продажбата на Атерата), дано пропорционално да се увеличи и доходността.
          Като правило си поставям за себе си - не купувай акции от холдинги и компании с неясен/разводнен бизнес или такива с непрозрачно управление и без бъдещи планове за развитие, без ясна визия къде са сега и накъде са тръгнали..

Така изглежда в момента портфейла ми на БФБ:

SFARM – 12202бр
          SFI – 1000 бр
          SFTRD – 1620 бр
          CENHL – 2523 бр
          LACH – 4086 бр
          MONBAT – 2065 бр
          Cash: 1 400 лв.

Бъдете здрави, починете си добре и дано последните 4-5 месеца от 2017 бъдат поне толкова успешни за БФБ както тези от началото на годината!
          Според мен: прибръзано - продажба на Атера - тази компания е все още значително подценена спрямо другите добри компании - и тепръва ще реализира своят потенциал. това сес лучва вече - де - след дивидент сме - а цената: нагоре-нагоре.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Колеги, тези дни продадох Химимпорт, ЦКБ, Доверие и Атера - средната реализирана доходност от тях ми е около 65% (щеше да е над 120% ако не бях допълвал от тях през 2017), но здраве да е.
            Със средствата от тях си допълних Софарма, Монбат и Корадо. Увеличавам риска (най-вече с продажбата на Атерата), дано пропорционално да се увеличи и доходността.
            Като правило си поставям за себе си - не купувай акции от холдинги и компании с неясен/разводнен бизнес или такива с непрозрачно управление и без бъдещи планове за развитие, без ясна визия къде са сега и накъде са тръгнали..

SFARM – 12202бр
            SFI – 1000 бр
            SFTRD – 1620 бр
            CENHL – 2523 бр
            LACH – 4086 бр
            MONBAT – 2065 бр

Бъдете здрави, починете си добре и дано последните 4-5 месеца от 2017 бъдат поне толкова успешни за БФБ както тези от началото на годината!
            Първите три които си продал са сериозно застъпени в портфейла ми и вярвам че ще ми донесат още радост. Хим и ЦКБ предстои да наваксват с ръст, защото изостанаха доста от целия пазар, а Довхл е много вероятно да влезе в Софикс след месец и мисля че тогава цената му ще е значително по-висока от настоящата.
            Като цяло мисля че по-скоро си намалил риска и съответно очакваната бъдеща доходност. Ще поживеем, ще видим

Коментар

• Аз днеска "размених" 25 акции на Спиди на 44,00лв. за 224 акции на Софарма на 4,903лв. Като дивидентна доходност са ми близки, но мисля че потенциала пред Софарма е значително по-голям...

Коментар

SFARM – 12202бр
                SFI – 1000 бр
                SFTRD – 1620 бр
                CENHL – 2523 бр
                LACH – 4086 бр
                MONBAT – 2065 бр

+1

Коментар

• Колеги, тези дни продадох Химимпорт, ЦКБ, Доверие и Атера - средната реализирана доходност от тях ми е около 65% (щеше да е над 120% ако не бях допълвал от тях през 2017), но здраве да е.

SFARM – 12202бр
                  SFI – 1000 бр
                  SFTRD – 1620 бр
                  CENHL – 2523 бр
                  LACH – 4086 бр
                  MONBAT – 2065 бр

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
                    Ако позволите само да взема отношение по размера...

От една страна съм съгласен, че размерът има значение. Всички го знаем, но ми е необяснимо що трябва толкова да се мрънка, че някой не си го е извадил да го вее.

От друга страна и на мен ми е интересно просто да разглеждам на хората концепциите. Воайоризъм.

Да не говорим, че спокойно мога да кажа, че портфейлът ми е и 2000, и 200 000 лева. Всичко мога да ви кажа тука, ако щете ми вярвайте. Аз си имам както глава, така и собствена камбанария и от моята камбанария смятам, че на БФБ всеки частен портфейл в шест цифри е една доста болна форма на комар. Не знам на кой точно брокер бих разчитал да ми движи такъв портфейл и какви точно акции да купувам. От моите шест три са тежък шит, две среден и една под условие що-годе е читава. С изключение на някакви моментни проблясъци, оборотът на паляшката ни борса е апартамент и половина - два.

Друг е въпросът, че всички сме щастливи на тоя бичи пазар, всички печелим стотици левове едва ли не всеки ден и няма смисъл да се драчим. Тая тема е като Инстаграм - надуваш перките, снимаш се, филтър и сядаш да чакаш лайкове. Полезноста и за мен не е в това, че някакъв никнейм ще ме лъже, че върти страшните пари, а че се навиваме един друг да купуваме едни и същи боклуци.

Апропо, можете спокойно да разгледате присъствените листове от Общите събрания, които минаха наскоро. В топ-компаниите я има трима-четирима с по-големи пакети извън мажоритаря и свързаните лица, я няма. Говорим за топ-компаниите, в BG40 извън SOFIX ситуацията е смехотворна. Аз от там си гледам на кой "колко му е портфейла", че и поименно. Така че аз не разбирам какво толкова би ви впечатлило, ако някой изтърси, че върти някакви милиони на БФБ, пък целият т. нар. фрий флоут се държи от пенсиите и кис-овете, с изключение на нашите тука 100-150 портфейла (малки, средни и големи).

Поздрави, бийте мечките и си пийте пиенето. Носете си новите дрехи, момчета. Това парти няма да е вечно.

Unsworth out.
                    Напълно съм съгласен с втората част на твоя коментар, но защо смяташ че на БФБ портфейл с над XXX XXX лв. е "доста болна форма на комар"? Между другото сега разбирам и защо твоят БФБ портфейл е ориентиран към възможно най-ликвидните SOFIX компании. "Парен, каша духа..." както се казва... Вероятно си натрупал горчив опит с липсата на ликвидност в едни по-други времена. Твоята "камбанария" определено е по-висока от моята и е видяла доста повече от мен, но има примери и на други колеги-ветерани, да не ги изброявам сега, които спокойно си управляват портфейли от по 400-500 хил. и нагоре лева, а за някои от тях БФБ не е единственият източник на доходи. Според мен всичко се свежда до целите, които всеки си поставя. При един по-консервативен подход с по-дългосрочен хоризонт, с повече доказали се, дивидентни компании спокойно могат да се управляват и по-големи портфейли. Здраве и успех ти желая!
                    Vanitas vanitatum...

Коментар

• процентно отношение от портфейла явно кат инвестирани пари най-вероятно

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
                        това е моето портмоненце )
                        14.10% 4CF / CCB
                        13.99% 6C4 / 6C4
                        12.02% 4JR / SFARM
                        10.46% 5SR / CENHL
                        10.15% SO5 / SFTRD
                        9.51% 3NB / NEOH
                        9.30% 5MB / MONBAT
                        7.60% 3CZ / 3CZ
                        3.26% 4O1 / GAZ
                        3.10% 4F6 / FZLES
                        2.96% 5ODE / ODES
                        2.00% 4V5 / VPLOD
                        1.56% KEШ 2K
                        SOFIX 69%
                        т.е. от 130К портфейл ние да си ги смятаме обемите самостоятелно викаш ?
                        Last edited by VNM; 03.08.2017, 09:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Все са Чесънчета, колко толкова разлика може да има във вкусът?
                          Подтиска ме мисълта че съм с 2-ра ръка портфейл. Но и тепърва не ми се гонят по баира. Така че нямам истински чеснов вкус в устата.
                          Браво Баларев , 4и4о -о и сие.

Коментар

• Ако позволите само да взема отношение по размера...

От една страна съм съгласен, че размерът има значение. Всички го знаем, но ми е необяснимо що трябва толкова да се мрънка, че някой не си го е извадил да го вее.

От друга страна и на мен ми е интересно просто да разглеждам на хората концепциите. Воайоризъм.

Да не говорим, че спокойно мога да кажа, че портфейлът ми е и 2000, и 200 000 лева. Всичко мога да ви кажа тука, ако щете ми вярвайте. Аз си имам както глава, така и собствена камбанария и от моята камбанария смятам, че на БФБ всеки частен портфейл в шест цифри е една доста болна форма на комар. Не знам на кой точно брокер бих разчитал да ми движи такъв портфейл и какви точно акции да купувам. От моите шест три са тежък шит, две среден и една под условие що-годе е читава. С изключение на някакви моментни проблясъци, оборотът на паляшката ни борса е апартамент и половина - два.

Друг е въпросът, че всички сме щастливи на тоя бичи пазар, всички печелим стотици левове едва ли не всеки ден и няма смисъл да се драчим. Тая тема е като Инстаграм - надуваш перките, снимаш се, филтър и сядаш да чакаш лайкове. Полезноста и за мен не е в това, че някакъв никнейм ще ме лъже, че върти страшните пари, а че се навиваме един друг да купуваме едни и същи боклуци.

Апропо, можете спокойно да разгледате присъствените листове от Общите събрания, които минаха наскоро. В топ-компаниите я има трима-четирима с по-големи пакети извън мажоритаря и свързаните лица, я няма. Говорим за топ-компаниите, в BG40 извън SOFIX ситуацията е смехотворна. Аз от там си гледам на кой "колко му е портфейла", че и поименно. Така че аз не разбирам какво толкова би ви впечатлило, ако някой изтърси, че върти някакви милиони на БФБ, пък целият т. нар. фрий флоут се държи от пенсиите и кис-овете, с изключение на нашите тука 100-150 портфейла (малки, средни и големи).

Поздрави, бийте мечките и си пийте пиенето. Носете си новите дрехи, момчета. Това парти няма да е вечно.

Unsworth out.
                            Last edited by unsworth; 03.08.2017, 01:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                              Размерът на портфейла има най-вече значение за този ,който го притежава и за мерене на пишки...Второто е собено популярно по нашите географски ширини..Както писа БСЕ Трейдъра и за мен има единствено значение,в какви позиции е инвестирал колегата и дали не съм пропуснал някоя,да и обърна внимание...От там(приемаме,че разполагам с неограничен ресурс за инвестиция в конкретната акция),започвам да разглеждам,какъв е среднодневния оборот на месечна база,6-месечна база,годишна база....От там,ако не ви мързи погледнете и как се е държала акцията(като обоорот) по време на кризата и т.н....
                              И сега,естествено приблизително и за всеки индувидуално,ако за последните шест месеца ,дневно са се прехвърляли по 1000 бройки,ще взема ,да кажем ,между 1000 и 2000,независимо,че разполагам(теоретично) с неограничен паричен ресурс....Бройките на акциите могат да бъдат и доста по различни в зависимост от настояща ситуация,предвиждания,индувидуални нагласи и т.н.
                              Със сигурност няма да се опитам да купя 130 000 акции,колкото е шестмесечния оборот по коткретната позиция,освен ако не съм решил да придобивам някакъв по-съществен пакет с контролиращо действие....
                              Затова,аз лично не се интересувам,кой колега,с колко се е набил в дадена позиция...За мен е по-важното,покрай портфейла на колегата,да открия някой нешлифован диамант,а на мен остава преценката и отговорността ,с колко и аз да се набия в същата позиция...
                              А наздраве!Стига съм ръсил "мъдрости,че гледам вече ракиено време станало!!!
                              Ашколсун, Ретров - добри разсъждения... но ако някой има твърде големи бройки в някоя позиция на кежавата ни борса, може в един момент - ако реши или дори му се наложи да излиза - да направи бая поразии на някоя акция....

Иначе и аз това гледам - дали някой не е напипал нещо секси, което аз не забелязал.

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
                                Баларев - айде стига си хвали "киселото грозде"..
                                На хората им е кисело и толкоз.
                                Нямам от 1CZ за съжаление. Компенсирам колкото мога с 3CZ, ама дето викат "вкуса някак не е същия.."
                                Все са Чесънчета, колко толкова разлика може да има във вкусът?

Коментар

Working...
                                X