IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE (архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Те ще ги продават на същата цена, но марджина на печалбата ще им спадне драстично.

Анализатори изчисляват, че 20% вдигане заплатите на китайските работници, ще им свали с 1% марджина на печалба.

Сега е проблем, че не е ясно колко са аджеба заплатите в Китай. Някои (включително и комунистите в Китай) казват, че средната заплата е 500-600 долара, аз пък твърдя, че е 120-150 долара. Като гледам как падат днес Епъл, май аз съм прав.
    Не мисля, причината и повода най-често логически не са свързани! Тук се търси повод (било за прибиране на печалби или друго), дали че греят машинките или че в Китай ще им скочи фонд работна заплата с някакви стинки, все тази Все пак 1% профит марджин при Епъл е точно нищо в сравнение с конвенционална компания.

ПС според теб колко им е профит марджина, ако изкючим глобална реклама, разходи за иновации и т.н. - тоест самото изделие колко струва разглобено на елементи + труд за сглобяване ?

Според мен не е повечеот 50% от цената на едро и всеки ден намалява, та с този 1%...

Което не омаловажава желанието за търсене на повод, всички знаем че Европа няма да фалира (щото дължи евра), но това не пречеше за повод на сериозна дискусия по въпроса

Коментар

• Само да се оплача...

Толкова каръшка седмица - май никога не съм имал... Толкова много избити стопове!!! Почти всеки път - от Вторник като се почне, насам - стоповете на дългите ми бяха избивани! Вярно, че бяха все супер плитки (на ниво на покупка) - ама таква ми беше логиката - хедж на дългите... Но все пак! Днескания шип - до няколко пипса ми е нацелил стопа! Хе-хе.. явно някой горе мнооого ме обича!
      Днес ми се наложи да изляза... и тъпо..

Излиза, че макар дневните движения всеки път правилно да ги определях - техниката ми се оказа провал....
      И сега съм гол голеничък... и яко къс в СиП... И макар да съм убеден, че логиката ми е правилна, ми е неконфортно....

Коментар

• Пичове шортите ли
        Да не си скъсат шортите

На Дау 13 900 вече всички ще сте на дълги
        There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
          Не съм никакъв бик в момента за целия пазар. Ниската волатилност и постоянния лек ръст при много от акциите с ниско Beta е просто смазващо подтискаща, същевременно пазара е скъп точно заради тях. Основно съм в кеш. Добавих прир газ днес. Нямам нови идеи за дълги и разчитам да падне поне малко пазара за да затворя част от DAX
          Кoй ползваш за природен газ ?
          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Те ще ги продават на същата цена, но марджина на печалбата ще им спадне драстично.

Анализатори изчисляват, че 20% вдигане заплатите на китайските работници, ще им свали с 1% марджина на печалба.

Сега е проблем, че не е ясно колко са аджеба заплатите в Китай. Някои (включително и комунистите в Китай) казват, че средната заплата е 500-600 долара, аз пък твърдя, че е 120-150 долара. Като гледам как падат днес Епъл, май аз съм прав.
            На работници във фабриките 500 долара минимум са им заплатите. В градовете минималната заплата е около 350 долара

Коментар

Що? Щото си бик ли?
              Не съм никакъв бик в момента за целия пазар. Ниската волатилност и постоянния лек ръст при много от акциите с ниско Beta е просто смазващо подтискаща, същевременно пазара е скъп точно заради тях. Основно съм в кеш. Добавих прир газ днес. Нямам нови идеи за дълги и разчитам да падне поне малко пазара за да затворя част от DAX

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                Ти виждал ли си какви са заводите - все едно Америка преди 100 години. Хората си живеят там в общежитието на 100 метра от поточната линия..Кога в Щатите ще е така - нали имотния пазар движи цялата икономика...
                .... и ги викат периодично, когато има нови поръчки. През останалото време работниците не получават заплати.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                  Не мисля че имат проблем да си ги правят в Щатите на същата цена (или почти), все пак китаеца не ги дяла с чук и длето тези играчки

Проблем е да не се окажат нежелани за продажба в Китай и това тежи повече от цената на работната ръка, като причина да имат заводи.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                    Не мисля че имат проблем да си ги правят в Щатите на същата цена (или почти), все пак китаеца не ги дяла с чук и длето тези играчки

Проблем е да не се окажат нежелани за продажба в Китай и това тежи повече от цената на работната ръка, като причина да имат заводи.
                    Ти виждал ли си какви са заводите - все едно Америка преди 100 години. Хората си живеят там в общежитието на 100 метра от поточната линия..Кога в Щатите ще е така - нали имотния пазар движи цялата икономика...

Коментар

Ами да си правят падовете и фоните в САЩ, кой ги кара да ходят и да инвестират в Китай?!

Да видим тогава кой ще им купи дрънкулките, когато станат на цена 1500 долара.
                      Да и затова по-безумния вариант - да надуем китайските заплати до американските... или поне да пробваме

Коментар

Ами да си правят падовете и фоните в САЩ, кой ги кара да ходят и да инвестират в Китай?!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                          Т'ва е то..социализЪма не прощава никъде

Коментар

Имат проблеми с надниците на работниците в Китай. Май ще ги задължат да ги увеличат с поне 20%.
                            Т'ва е то..социализЪма не прощава никъде

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                              Мнооого шибан пазара за късите...
                              Що? Щото си бик ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                                Ябълките-някой ги нахапа
                                Имат проблеми с надниците на работниците в заводите им в Китай. Май ще ги задължат да ги увеличат с поне 20%.

Коментар

Working...
                                X