Отивай да си я търсиш в банката на която е банкомата - на мен три пъти ми гълта карта на ПИБ и трита пъти съм я получавал от банка различна от ПИБ - само че ако имаш късмет няма да чакаш, ако нямаш може да отнеме седмица или две.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се действа при глътната от банкомат карта ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IVO_
Това с обаждането го направих вече и картата ми е блокирана ! То с тази сметка в ПИБ има и друг проблем - липсват ми точно 200 лв. от сметката ! Това го установих още преди да ми глътне картата ! Вървях си към Плиска и реших да тегля , но не знам защо първо реших да проверя наличността в картата ( някакво шесто чувство ) и с изненада видях , че имам 200 лв. по-малко ! Това беше от банкомат на Булбанк !Дори и бележка си взех ! Много се зачудих къде са изчезнали тези пари и понеже чакаха хора за банкомата продължих , за да тегля от друго място ! Където вече ми глътна картата ! Правя плащания през Ипей и там всичко се записва , така че съм сигурен , че тези 200 лв. не съм ги изхарчил аз ! Никой няма достъп до картата ми ! По телефона спомехнах и за това , но съм нямал ключова дума и служителката нямала право да коментира движенията по сметката ми ! Независимо , че й казвам ЕГН и имена ! Все пак се изпусна с информация по-която съдя , че до вчера ( петък 19.09. ) всичко е било наред !
Дори ми обясни , че проверка на наличност от банкомат , който не е на ПИБ може да е подвеждаща ?! Много странно ! Трябвало да ползвам само техни банкомати !
Да де , ама около Плиска не се сещам да има банкомати на ПИБ ! ( най-близкия е до зала Универсиада ) Помня че като си взех чип картата беше цяло приключение да си сменя пин кода ! Точно тогава ходих до този банкомат ( Универсиада ) и той не работеше ! Накрая от толкова безплодни опити си научих новия пин и така и не го смених !http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от обзървърПървоначално изпратено от IVO_Дори ми обясни , че проверка на наличност от банкомат , който не е на ПИБ може да е подвеждаща ?! Много странно ! Трябвало да ползвам само техни банкомати !
а техните нон стоп
даже петък, събота и неделя може да чакаш Борика да зареди пари, ама нема да стане
така че нищо чудно парите да са си там в сметката ти
В момента ми е блокирана картата , но не и сметката и ако някой ме е хакнал , ще
продължи да си точи !Успокоява ме , че на извлечение от банката ще може да се види точно къде отиват парите ми и тогава ще се обадя на ДАНС да ги гепят тези мафиоти !
Коментар
-
Първоначално изпратено от IVO_Дори ми обясни , че проверка на наличност от банкомат , който не е на ПИБ може да е подвеждаща ?! Много странно ! Трябвало да ползвам само техни банкомати !
а техните нон стоп
даже петък, събота и неделя може да чакаш Борика да зареди пари, ама нема да стане
така че нищо чудно парите да са си там в сметката ти
Коментар
-
Ето какво пише в сайта на ПИБ , което не се различава от това , което ми издекламира служителката по телефона :
4. Какво трябва да направя, ако банкомат ми задържи картата?
Първо трябва да проверите коя е банката, обслужваща банкомата. След това да се обадите на един от следните телефони:
++359 2 817 1143
++359 2 817 1142
Важно! Картите, издадени от ПИБ и задържани от банкомати на други банки, могат да се получат лично в ПИБ най-малко 10 дни след дата на задържане. Ако картата Ви е необходима спешно, веднага можете да отидете в най-близкия клон на ПИБ и да попълните заявка за подновяване. Новата карта ще бъде готова в рамките на 3 работни дни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kiss123първо-обаждаш се в банката да ти спрат картата(ако вече не са изтегелни парите) или отиваш в клон да си ги изтеглиш веднага.
периоди1но се" изпразват" банкоматите от глътнатите карти, и се връщат в съответната банка- така че ще те уведомят.
но най- важно е да съобщиш в банката.
Дори ми обясни , че проверка на наличност от банкомат , който не е на ПИБ може да е подвеждаща ?! Много странно ! Трябвало да ползвам само техни банкомати !
Да де , ама около Плиска не се сещам да има банкомати на ПИБ ! ( най-близкия е до зала Универсиада ) Помня че като си взех чип картата беше цяло приключение да си сменя пин кода ! Точно тогава ходих до този банкомат ( Универсиада ) и той не работеше ! Накрая от толкова безплодни опити си научих новия пин и така и не го смених !
Коментар
-
Re: Как се действа при глътната от банкомат карта ?
Първоначално изпратено от IVO_Здравейте !
Не ми върви с тази наша мила банкова система и това си !
А да кажеш , че съм богат ! Твърдо не ! И фирма нямам !
Но за какво става дума ?
Днес ( събота , 20.09.2008 г.) към 15.30 ч. тръгнах да тегля пари от банкомат на Алфа банк ( офиса им на една спирка след Плиска ) с дебитна карта Маестро ( чип) на ПИБ . Банкомата си мигаше подканящо и аз си пъхнах картата и тогава вместо да ме пита каква услуга искам , то излезе съобщение , че Устройството не работи , моля да ни извините ! Ръчках всички копчета около 5 мин. , но така и не ми върна картата и екрана не се промени ! Да уточня , че пин код не съм въвеждал ! Беше ми важно да тегля , защото нямам навик да държа пари кеш и за празниците съм останал с 10 лв. Отидох изнервен до едно кафе да пия едно с една цигара и след 15 мин. пак минах през банкомата ! Голяма изненада - той пак си мигаше подканящо - "Поставете вашата карта" ! Странна работа ! Моята карта я нямаше ! Огледах наоколо някой да не я захвърлил , дори почуках на заключената врата на Алфа банк , но вътре не видях жива душа ( нали имат охрана уж ) ! Набързо се прибрах , за да намеря телефон на ПИБ ! Тяхна служителка ми блокира картата и ми обясни , че по-добре е да подам заявление за нова карта , защото докато я изискат от Алфа банк щяло да мине сума ти време ! Естествено за нова карта ще трябва да платя такса ( още не знам колко) , защото е по моя вина ! Така ли се действа в такива случаи ? И толкова ли е смотана комуникацията между банките ни ? И само аз ли имам чувството , че в България банките се мразят яко и май нарочно си правят номера ! Това гълтане от работещ банкомат доказва това ? Имам съм случаи когато банкомат на ОББ ми изхвърля кредитна карта на Пощенска със съобщение , че картата е невалидна !
Да не говорим какво гробовно мълчание настава , когато в офис на една банка без да искам похваля услугите на друга ( нали първо говоря , а после мисля )
Да си водят войни , но не от това да страдат клиентите !
Ако някой има опит в тази материя , ще съм му благодарен да ме посъветва как да постъпя !
Коментар
-
Как се действа при глътната от банкомат карта ?
Здравейте !
Не ми върви с тази наша мила банкова система и това си !
А да кажеш , че съм богат ! Твърдо не ! И фирма нямам !
Но за какво става дума ?
Днес ( събота , 20.09.2008 г.) към 15.30 ч. тръгнах да тегля пари от банкомат на Алфа банк ( офиса им на една спирка след Плиска ) с дебитна карта Маестро ( чип) на ПИБ . Банкомата си мигаше подканящо и аз си пъхнах картата и тогава вместо да ме пита каква услуга искам , то излезе съобщение , че Устройството не работи , моля да ни извините ! Ръчках всички копчета около 5 мин. , но така и не ми върна картата и екрана не се промени ! Да уточня , че пин код не съм въвеждал ! Беше ми важно да тегля , защото нямам навик да държа пари кеш и за празниците съм останал с 10 лв. Отидох изнервен до едно кафе да пия едно с една цигара и след 15 мин. пак минах през банкомата ! Голяма изненада - той пак си мигаше подканящо - "Поставете вашата карта" ! Странна работа ! Моята карта я нямаше ! Огледах наоколо някой да не я захвърлил , дори почуках на заключената врата на Алфа банк , но вътре не видях жива душа ( нали имат охрана уж ) ! Набързо се прибрах , за да намеря телефон на ПИБ ! Тяхна служителка ми блокира картата и ми обясни , че по-добре е да подам заявление за нова карта , защото докато я изискат от Алфа банк щяло да мине сума ти време ! Естествено за нова карта ще трябва да платя такса ( още не знам колко) , защото е по моя вина ! Така ли се действа в такива случаи ? И толкова ли е смотана комуникацията между банките ни ? И само аз ли имам чувството , че в България банките се мразят яко и май нарочно си правят номера ! Това гълтане от работещ банкомат доказва това ? Имам съм случаи когато банкомат на ОББ ми изхвърля кредитна карта на Пощенска със съобщение , че картата е невалидна !
Да не говорим какво гробовно мълчание настава , когато в офис на една банка без да искам похваля услугите на друга ( нали първо говоря , а после мисля )
Да си водят войни , но не от това да страдат клиентите !
Ако някой има опит в тази материя , ще съм му благодарен да ме посъветва как да постъпя !Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар