IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се действа при глътната от банкомат карта ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отивай да си я търсиш в банката на която е банкомата - на мен три пъти ми гълта карта на ПИБ и трита пъти съм я получавал от банка различна от ПИБ - само че ако имаш късмет няма да чакаш, ако нямаш може да отнеме седмица или две.

Коментар

• Първоначално изпратено от IVO_

Това с обаждането го направих вече и картата ми е блокирана ! То с тази сметка в ПИБ има и друг проблем - липсват ми точно 200 лв. от сметката ! Това го установих още преди да ми глътне картата ! Вървях си към Плиска и реших да тегля , но не знам защо първо реших да проверя наличността в картата ( някакво шесто чувство ) и с изненада видях , че имам 200 лв. по-малко ! Това беше от банкомат на Булбанк !Дори и бележка си взех ! Много се зачудих къде са изчезнали тези пари и понеже чакаха хора за банкомата продължих , за да тегля от друго място ! Където вече ми глътна картата ! Правя плащания през Ипей и там всичко се записва , така че съм сигурен , че тези 200 лв. не съм ги изхарчил аз ! Никой няма достъп до картата ми ! По телефона спомехнах и за това , но съм нямал ключова дума и служителката нямала право да коментира движенията по сметката ми ! Независимо , че й казвам ЕГН и имена ! Все пак се изпусна с информация по-която съдя , че до вчера ( петък 19.09. ) всичко е било наред !
      Дори ми обясни , че проверка на наличност от банкомат , който не е на ПИБ може да е подвеждаща ?! Много странно ! Трябвало да ползвам само техни банкомати !
      Да де , ама около Плиска не се сещам да има банкомати на ПИБ ! ( най-близкия е до зала Универсиада ) Помня че като си взех чип картата беше цяло приключение да си сменя пин кода ! Точно тогава ходих до този банкомат ( Универсиада ) и той не работеше ! Накрая от толкова безплодни опити си научих новия пин и така и не го смених !
      Всяка банка си има минимален остатък, по сметка, с който нямаш право да оперираш. При моята е 50 лв. И съответно в наличноста по сметката този остатък липсва. А реално, като отидеш в банковия клон, и си провериш банковата поща, ще видиш, че парите са си в сметката. Четете и ситните букви в договора, когато си откривате сметки, и карти. А за да ти задържи картата, или банкомата е технически неизправен. В случая позвъни веднага на тел. номер вписан в договора. Или някакви мафиоти са вмъкнали нещо в терминала. Пак позвъни на същия телефон. И не се отдалечавай от терминала, щото на 3 метра от тебе, някой те наблюдава, и те чака да ти дръпне картата, съответно мънгизите в нея!!
      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от обзървър
        Първоначално изпратено от IVO_
        Дори ми обясни , че проверка на наличност от банкомат , който не е на ПИБ може да е подвеждаща ?! Много странно ! Трябвало да ползвам само техни банкомати !
        естествено, банкоматите на борика се ъпдейтват с информация 1 път на ден
        а техните нон стоп
        даже петък, събота и неделя може да чакаш Борика да зареди пари, ама нема да стане

така че нищо чудно парите да са си там в сметката ти
        Булбанк вече не са към Борика ! Освен това вчера вечерта си платих телефона по ИПЕЙ и това е отразено ! Това значи , че тези 200 лв. наистина някой ми ги е свил от сметката ( и то без да ползва карта ) , което е много притеснително !
        В момента ми е блокирана картата , но не и сметката и ако някой ме е хакнал , ще
        продължи да си точи !Успокоява ме , че на извлечение от банката ще може да се види точно къде отиват парите ми и тогава ще се обадя на ДАНС да ги гепят тези мафиоти !

Коментар

• Първоначално изпратено от IVO_
          естествено, банкоматите на борика се ъпдейтват с информация 1 път на ден
          а техните нон стоп
          даже петък, събота и неделя може да чакаш Борика да зареди пари, ама нема да стане

така че нищо чудно парите да са си там в сметката ти

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
            глътни банкомата...
            Да тези банкомати почват да ми ходят по нервите ! Имам чувството , че у нас се пласират машини секонд хенд и дават често дефекти ! Май и подръжката не е на ниво !?

Коментар

• Ето какво пише в сайта на ПИБ , което не се различава от това , което ми издекламира служителката по телефона :

4. Какво трябва да направя, ако банкомат ми задържи картата?
              Първо трябва да проверите коя е банката, обслужваща банкомата. След това да се обадите на един от следните телефони:
              ++359 2 817 1143
              ++359 2 817 1142

Важно! Картите, издадени от ПИБ и задържани от банкомати на други банки, могат да се получат лично в ПИБ най-малко 10 дни след дата на задържане. Ако картата Ви е необходима спешно, веднага можете да отидете в най-близкия клон на ПИБ и да попълните заявка за подновяване. Новата карта ще бъде готова в рамките на 3 работни дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
                глътни банкомата...
                IVO, слушай чичо си... той ги разбира нещата!

Много банкомати е глътнал!

Коментар

• глътни банкомата...

Коментар

• Първоначално изпратено от kiss123
                    първо-обаждаш се в банката да ти спрат картата(ако вече не са изтегелни парите) или отиваш в клон да си ги изтеглиш веднага.
                    периоди1но се" изпразват" банкоматите от глътнатите карти, и се връщат в съответната банка- така че ще те уведомят.
                    но най- важно е да съобщиш в банката.
                    Това с обаждането го направих вече и картата ми е блокирана ! То с тази сметка в ПИБ има и друг проблем - липсват ми точно 200 лв. от сметката ! Това го установих още преди да ми глътне картата ! Вървях си към Плиска и реших да тегля , но не знам защо първо реших да проверя наличността в картата ( някакво шесто чувство ) и с изненада видях , че имам 200 лв. по-малко ! Това беше от банкомат на Булбанк !Дори и бележка си взех ! Много се зачудих къде са изчезнали тези пари и понеже чакаха хора за банкомата продължих , за да тегля от друго място ! Където вече ми глътна картата ! Правя плащания през Ипей и там всичко се записва , така че съм сигурен , че тези 200 лв. не съм ги изхарчил аз ! Никой няма достъп до картата ми ! По телефона спомехнах и за това , но съм нямал ключова дума и служителката нямала право да коментира движенията по сметката ми ! Независимо , че й казвам ЕГН и имена ! Все пак се изпусна с информация по-която съдя , че до вчера ( петък 19.09. ) всичко е било наред !
                    Да де , ама около Плиска не се сещам да има банкомати на ПИБ ! ( най-близкия е до зала Универсиада ) Помня че като си взех чип картата беше цяло приключение да си сменя пин кода ! Точно тогава ходих до този банкомат ( Универсиада ) и той не работеше ! Накрая от толкова безплодни опити си научих новия пин и така и не го смених !

Коментар

• Re: Как се действа при глътната от банкомат карта ?

Първоначално изпратено от IVO_
                      Здравейте !
                      Не ми върви с тази наша мила банкова система и това си !
                      А да кажеш , че съм богат ! Твърдо не ! И фирма нямам !
                      Но за какво става дума ?
                      Днес ( събота , 20.09.2008 г.) към 15.30 ч. тръгнах да тегля пари от банкомат на Алфа банк ( офиса им на една спирка след Плиска ) с дебитна карта Маестро ( чип) на ПИБ . Банкомата си мигаше подканящо и аз си пъхнах картата и тогава вместо да ме пита каква услуга искам , то излезе съобщение , че Устройството не работи , моля да ни извините ! Ръчках всички копчета около 5 мин. , но така и не ми върна картата и екрана не се промени ! Да уточня , че пин код не съм въвеждал ! Беше ми важно да тегля , защото нямам навик да държа пари кеш и за празниците съм останал с 10 лв. Отидох изнервен до едно кафе да пия едно с една цигара и след 15 мин. пак минах през банкомата ! Голяма изненада - той пак си мигаше подканящо - "Поставете вашата карта" ! Странна работа ! Моята карта я нямаше ! Огледах наоколо някой да не я захвърлил , дори почуках на заключената врата на Алфа банк , но вътре не видях жива душа ( нали имат охрана уж ) ! Набързо се прибрах , за да намеря телефон на ПИБ ! Тяхна служителка ми блокира картата и ми обясни , че по-добре е да подам заявление за нова карта , защото докато я изискат от Алфа банк щяло да мине сума ти време ! Естествено за нова карта ще трябва да платя такса ( още не знам колко) , защото е по моя вина ! Така ли се действа в такива случаи ? И толкова ли е смотана комуникацията между банките ни ? И само аз ли имам чувството , че в България банките се мразят яко и май нарочно си правят номера ! Това гълтане от работещ банкомат доказва това ? Имам съм случаи когато банкомат на ОББ ми изхвърля кредитна карта на Пощенска със съобщение , че картата е невалидна !
                      Да не говорим какво гробовно мълчание настава , когато в офис на една банка без да искам похваля услугите на друга ( нали първо говоря , а после мисля )
                      Да си водят войни , но не от това да страдат клиентите !
                      Ако някой има опит в тази материя , ще съм му благодарен да ме посъветва как да постъпя !
                      картата ще те чака в някой клон, обади се да питаш в кой

Коментар

• първо-обаждаш се в банката да ти спрат картата(ако вече не са изтегелни парите) или отиваш в клон да си ги изтеглиш веднага.
                        периоди1но се" изпразват" банкоматите от глътнатите карти, и се връщат в съответната банка- така че ще те уведомят.
                        но най- важно е да съобщиш в банката.

Коментар

• Как се действа при глътната от банкомат карта ?

Здравейте !
                          Не ми върви с тази наша мила банкова система и това си !
                          А да кажеш , че съм богат ! Твърдо не ! И фирма нямам !
                          Но за какво става дума ?
                          Днес ( събота , 20.09.2008 г.) към 15.30 ч. тръгнах да тегля пари от банкомат на Алфа банк ( офиса им на една спирка след Плиска ) с дебитна карта Маестро ( чип) на ПИБ . Банкомата си мигаше подканящо и аз си пъхнах картата и тогава вместо да ме пита каква услуга искам , то излезе съобщение , че Устройството не работи , моля да ни извините ! Ръчках всички копчета около 5 мин. , но така и не ми върна картата и екрана не се промени ! Да уточня , че пин код не съм въвеждал ! Беше ми важно да тегля , защото нямам навик да държа пари кеш и за празниците съм останал с 10 лв. Отидох изнервен до едно кафе да пия едно с една цигара и след 15 мин. пак минах през банкомата ! Голяма изненада - той пак си мигаше подканящо - "Поставете вашата карта" ! Странна работа ! Моята карта я нямаше ! Огледах наоколо някой да не я захвърлил , дори почуках на заключената врата на Алфа банк , но вътре не видях жива душа ( нали имат охрана уж ) ! Набързо се прибрах , за да намеря телефон на ПИБ ! Тяхна служителка ми блокира картата и ми обясни , че по-добре е да подам заявление за нова карта , защото докато я изискат от Алфа банк щяло да мине сума ти време ! Естествено за нова карта ще трябва да платя такса ( още не знам колко) , защото е по моя вина ! Така ли се действа в такива случаи ? И толкова ли е смотана комуникацията между банките ни ? И само аз ли имам чувството , че в България банките се мразят яко и май нарочно си правят номера ! Това гълтане от работещ банкомат доказва това ? Имам съм случаи когато банкомат на ОББ ми изхвърля кредитна карта на Пощенска със съобщение , че картата е невалидна !
                          Да не говорим какво гробовно мълчание настава , когато в офис на една банка без да искам похваля услугите на друга ( нали първо говоря , а после мисля )
                          Да си водят войни , но не от това да страдат клиентите !
                          Ако някой има опит в тази материя , ще съм му благодарен да ме посъветва как да постъпя !
                        Working...
                        X