IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обществен трезор ...къде

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от penko77
    трябва да провериш по банките, но вече има и частни трезори, това с двата метра желязобетон не знам как ще го установеш, а другото може да се провери и да се види организацията на пропускателен режим, по принцип достъпа е с два ключа- ключ на клиента и ключ майка, важно е как се съхраняват ключовете за клиента на свободните касети, те не трябва да стоят по вратите на касетите, защото историята помни няколко неприятни случая от малко градче близо до София..., може да провериш също дали има застраховка и какво ти покриват при евентуално "събитие", това с носенето на сейфа в отделна стая съм го гледал само по филмите ;-)... успех
    е една от причините да питам е именно Елин Пелин
    а явно частните трезори се оказват много по-сигурни от банковите

Коментар

• трябва да провериш по банките, но вече има и частни трезори, това с двата метра желязобетон не знам как ще го установеш, а другото може да се провери и да се види организацията на пропускателен режим, по принцип достъпа е с два ключа- ключ на клиента и ключ майка, важно е как се съхраняват ключовете за клиента на свободните касети, те не трябва да стоят по вратите на касетите, защото историята помни няколко неприятни случая от малко градче близо до София..., може да провериш също дали има застраховка и какво ти покриват при евентуално "събитие", това с носенето на сейфа в отделна стая съм го гледал само по филмите ;-)... успех

Коментар

• е хайде може и приблизително да отговаря, но да сте доволни от него

Коментар

• мисля че има такива хранилища по швейцарските планини, ама за Бг ме съмнява. Пък ако ще пазиш злато примерно, що не го закопаеш нейде из горите по Балкана, само ти ще знаеш къде е! И няма да плащаш такса.

Коментар

• Обществен трезор ...къде

здравейте,

бих искал ако можете да споделите впечатленията си за обществен трезор, който е наличен в България и който най-добре би отговарял на следните изисквания:

1. Отлична физическа защита. Това включва например стени и под от железобетон по 2 метър, както и датчици в стените и пода, които могат да идентифицират опити за разбиване.

2. Денонощно живо наблюдение, вкл. и наблюдение вътре в трезора, освен в стаята, където човек може да гледа в кутията си.

3. Достъпът на клиента да не е директно до масива от сейфове, а да си дава ключва и да му носят вътрешната кутия от сейфа с специална отделна стая (т.е. има два ключа за сейфа, един които не е в клиент). Така се преодолява възможността съсед по сейф да смъкне отпечатък от ключа ви и да се рови по сейфа ви.

4. Организацията на сейфа да е по законите на република България (за да не изпадне в немилост по някое) време и да е сертифицирана от международна организация по сигурност.

5. Организацията поддръжаща сейфа да е стабилна компания, която показва сигурност на бизнеса през годините.

6. По възможност да не е банка и да има механизъм да избягва възможен запор върху сейфа от страна на правителството. Не става въпрос за запор по криминално дело, а например, ако правителството реши да конфискува златото и чуждата валута, които хората имат по сейфовете си (пример САЩ 30-те години).
          Working...
          X