Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за рестрикции за платежни операции

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Що просто не си смениш банката? От тази всичко може да се очаква.
  Аз ползвам предимно Revolut и почти не се занимавам с тукашните банки. Там биткоини се купуват и продвават с две натискания на екрана.
  Вярно, таксите и спреда са доста високи.
  Ако друго не се сетиш, прехвърли си парите от банката в Revolut и от там в крипто борсата.

  Коментар


  • Няма официални разпоредби от БНБ за бойкотиране на криптото от страна на банките, или поне аз не знам за такива. Напълно възможно е обаче да е имало някакво устно разпореждане, което разбира се е незаконно. Както и да е - много банки в България бойкотират криптото, но не всички. Специално за Алианц съм ги питал има ли нещо такова, и те ми казаха, че мога спокойно да правя преводи или да получавам такива от криптосайтове. Също така доколкото знам с ePay също няма проблеми.

   Колкото до Revolut - с него гарантирано няма проблеми, но преминаването през него усложнява живота на трейдера. Тоест пътища има, при това не един, но се създават допълнителни главоболия, допълнителна загуба на време и допълнителни банкови такси.

   Коментар


   • Въпрос за рестрикции за платежни операции

    Здравейте, в онлайн банкирането виждам следното предупредително съобщение:

    "Във връзка със зачестилите опити за нареждане на платежни операции, свързани с виртуални валути (криптовалути, биткойни и пр.), обръщаме внимание, че съгласно т. 45 и 46 от Общите условия на "Банка ДСК" АД за предоставяне на платежни услуги, представляващи неразделна част от договора за платежни услуги за физически лица и т. 5.9.1 и 5.9.2 от Общите условия към договори за откриване и обслужване на разплащателни сметки на бизнес клиенти и за предоставяне на платежни услуги по тях, Банката не предоставя платежни услуги, а Клиентът се задължава да не нарежда платежни операции, свързани с виртуални валути, включително, но не само, плащания към платформи за търговия с такива валути.

    Моля да имате предвид, че ако Банката бъде уведомена или има основателно съмнение да смята, че Клиентът извършва дейности, свързани с виртуални валути или използва сметката за незаконни цели, Банката има право да прекрати незабавно договора и не отговаря за последиците от неизпълнение на задължения на Клиента или трети лица.
    "

    Как тълкувате "платформи за търговия с такива валути"? Според васа отнася ли се за платформи като eToro, Revolut etc., чиято основна дейност не е търговия с крипто, но го позволяват?
   Working...
   X