Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FIRSTRADE Брокер за US акции

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Това лично за мен изглежда обещаващо. Отдавна си търся американски брокер, регулиран от SEC (освен Interactive - които задължително те регистрират в UK ако си БГ резидент, така че нищо американско не виждаш), който да приема българи. И който да е с 0 комисионна. Нещата най-накрая започват да си идват на мястото и за нас. Предимството тук е, че парите ти са в най-сигурната държава (държавата, която печата парите) и са гарантирани до 500 000 долара. Какво повече
  The best things in life are free. The second best things are very expensive!
  не е препоръка

  Коментар


  • Хубаво си го пльоснал този афилиейт линк.

   Обаче мен ме притеснява как се третира данъчно този wire fee rebate. Да не излезе задължение за ДДС регистрация заради него. Иначе не е проблем да се декларира като "други" и да се обложи със здравна осигуровка 8% и данък 10%. (Допълнение: ако фирмата, която го изплаща е извън ЕС мисля, че не възниква задължение за ДДС регистрация. На същото основание, което посочвам по-долу.)

   Печеленето от афилиейт комисионни обаче води до задължение за ДДС регистрация (срокът е 7 дена преди получаването на първото плащане).Получили сте афилиейт комисионна от Revolut (или друга европейска фирма, установена извън България)? ДДС регистрация и глобичка.

   Трябва да се види кое е лицето, което изплаща афилиейт комисионните. Ако е фирма от ЕС - възниква задължение за ДДС регистрация. Ако е фирма извън ЕС - мисля, че не възниква, защото в закона пише „На регистрация по закона подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, установено на територията на страната, което предоставя услуги по чл. 21, ал. 2 с място на изпълнение на територията на друга държава членка.“ (услугата по реклама се счита за доставена от разстояние там, където се намира фирмата, която плаща за услугата).

   Интересно и как печели този инвестиционен посредник след като няма такси за покупка и продажба на акции. От спекулантите на маржин ли печели (тогава се плаща за ползването на маржин)?

   На кои борси може да се купуват и продават акции - само на сащанските борси ли?

   Добавих FIRSTRADE и Trading212 в статията, в която разглеждам няколко ИП.
   Last edited by vstoykov; 27.04.2020, 15:10.
   Два прости метода за легално намаляване на данъците

   Коментар


   • Преди 10-ина дни си захраних акаунта и вече купих няколко позиции. Превода на $ го направих от БГ банка и струваше $21, на следващият ден $ бяха налични на FIRSTRADE. От получените средства бяха удържани $27,което предполагам се обяснява с For international wire transfers, a fee may be charged by intermediate banks., но получих $25 Wire Fee Rebate. Ще се радвам да споделите мнения за следните компании които следя и искам да купя:
    Ambev S.A. (ABEV)
    Aurora Cannabis Inc. (ACB)
    Albemarle Corporation (ALB)
    Chesapeake Energy Corporation (CHK)
    Carnival Corporation & Plc (CUK)
    Energy Transfer LP (ET)
    General Electric Company (GE)
    AT&T Inc. (T)
    Comcast Corporation (CMCSA)
    ViacomCBS Inc. (VIAC)
    Last edited by kosta77; 22.04.2020, 13:41.

    Коментар


    • FIRSTRADE Брокер за US акции

     Здравейте, наскоро си открих акаунт с FIRSTRADE с цел търговия с US акции и ETF. Предлагат 0% комисионна , няма такса за поддържане на акаунта, няма изискване за минимална депозирана сума. Ако някой има реален опит с FIRSTRADE вече, моля споделете мнения.
     Last edited by kosta77; 07.04.2020, 14:23.
    Working...
    X