IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кредитнини карти VISA, MasterCard от FIBank ???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кредитнини карти от ОББ

Кротко не се панирай лихвата сигурно е 19% годишно но се начислява на месец - т.е. 1.58% за месец или за 100 лв./ако това ти е бил баланса към момента на засичането/ , ще дължиш 1.58лв

Коментар

Така е и в ОББ. Ако не си теглил в брой, а си плащал при търговец имаш безлихвен период от мисля 45 дни.

Коментар

Здравейте, искам да помоля за малко помощ. Имам кредитна карта от ОББ с кредитен лимит от 500 лв. получих я като си закупих телефон на лизинг. Днес ходих в ООБ да ми обяснят колко ми е лихвата ако тегля кеш от банкомат и те ми казаха -19 % на месец!!!! Това възможно ли е и кога си прибират лихвата????? Миналия месец изтеглих кеш 100 лв. и този месец трябваше да погася 100 лв. а защо не са ми взели и лихва за тях.
        В Англия системата е много по различна- имаш например 500 GBP кредитен лимит и ако до 50 ден погасиш задължението не ти взимат лихва след 50-ия ден вече ти начисляват 20% лихва.
        Може ли някой да ми разясни кога си прибират лихвата тези ои ОББ ????
        Благодаря предварително )))

Коментар

• Кредитнини карти VISA, MasterCard от FIBank ???

"грапавите" кредитни карти се наричат ембосирани и "терминалът", който се използва за офлайн транзакции / които всъщност в никакъв случай не са офлайн/ се нарича импринтер- хайде като е инвеститорски форума да боравим с точните имена на нещата
          според мен опряхме до въпроса за сигурността и цената, които обикновено са реципрочни величини. колкото е по голяма и сигурна /т.е. с по висок рейтинг / банката толкова по трудно ще бъде да й станете клиент и толкова по висока ще бъде "цената" за да използвате услугите й..
          доколкото ми е известно и БАКБ предлага невероятни размери и изисквания към кредитополучателите си, но те за съжаление са само онези, които не са успели да се класират в някоя от другите банки

Коментар

Значи сметката е следната. Имай предвид, че аз често ходя в чужбина, където по някога ми се налага да правя големи плащания. Ако нямам кредитна карта, би трябвало да поддържам салда по дебитната карта в размер на около 2000 лв. Те се олихвяват по около 2% в най-добрия случай. Потенциалната ми доходност ако инвестирам тези пари другаде е поне около 20% годишно. Значи загуба на 18% потенциална доходност годишно, което при 2000 лева е 360 лева. Годишната такса по подръжка на кредитна карта е 39 лева, т.е. дотук 300 лева разлика. Тук не броим другите предимства на кредитната карта като липса на такса при плащане при търговец в сравнение с 0.5% при дебитната карта.

Ще се радвам да ми посочиш линк на банка, която предлага висока лихва по-разплащателна сметка. От тези които инвестират баланса по разплащателната ти сметка във фондове. Благодаря.

Коментар

Значи по твойта схема трябва да си имаш и дебитна карта за кеш? :-) Или ти никога не ползваш кеш?
              Сега си сметни всички резходи по подръжката на картите и виж до колко си на +? Ако средният ти месечен заем е 1500 лева и използваш кредита средно по 22 дни на месеца, това е около 8-9 месеца годишнол При 10 процента лихвен заеем ти спестяваш годишно около 100 лева :-) Би ли ми казал колко ти струват таксите по картите на година?

При схемата която ти описах по разплащателната сметка нямаш никога пари! Всичките ти пари са инвестирани в един взаимен фонд и от там харчиш директно!

Коментар

Не знам за бели страни, които имат високи лихви по разплащателни сметки. Та там по депозитните сметки лихвите са смешни, та камо ли по разплащателните сметки.

Кредитните карти не са направени с цел да теглиш пари в брой от тях и затова е скъпо тегленето.

Лично аз имам общ кредит от всичките кредитни карти които имам в размер на 7 500 лв. и не използвам кредитната карта само когато имам плащане над 1 000 лева например, а и при и плащания от около 50 лева примерно, да речем гориво от OMV. Така че, предимствата са налице, но всеки сам си преценява. Щом искаш винаги да плащаш от дебитните си салда, няма проблем. Твоя воля.

Коментар

Не всички дебитни карти са с ниска лихва! В белите страни има дебитни карти при които парите ти се инвестират във взаимен фонд и при харчене или теглене от банкомат автоматично ти продават акциите във фонда!

Кредитните карти имат и друго неудобство! Безкрайно скъпо е тегленето на кеш и това също в значителна степен компенсира "безплатния" кредит.
                  Много ми е интересно колко голям кредит може да получиш за кредитна карта и кога ще го използваш, ако наистина получиш голям кредит? Веднъж годишно или всеки месец?

Коментар

За мен е много по-неизгодно да поддържам големи салда по дебитни карти в случай на нужда, отколкото да имам кредитна карта с достатъчен кредитен лимит, а свободните пари да инвестирам примерно някъде за значитлно по-голяма доходност от лихвата по разплащателната сметка на дебитната карта. Освен това, аз си връщам кредитите по кредитните карти преди падежа, който няма как да объркам кога е, защото е почти винаги на едно и също число от месеца.

Коментар

Ползването на кредита не е 45 дни, а средно 22 дни! При сегашните ниски лихви печалбата от една такава операция е с пъти по ниска от цялото неудобство да връщаш на време заема и изобщо да се занимаваш с подобни "далавери"

Коментар

Нищо не можеш да спестиш от кредитния лимит, защото сумата която ти дават не е особено голяма спрямо финансовото ти състояние. Освен това всеки месец трябва да следиш да не изпуснеш срока за връщането на кредита, което е огромно неудобство! Средният клиент връща на време кредита обикновено до две години и след това му резват главата с лихвите :-) Няма по скъп заем от този по кредитните карти!!!

Коментар

Освен това защо като имаме възможност да ползваме до 45 дни безлихвен ресурс, да се отказваме от тази възможност? Не е икономически оправдано.

Коментар

Да не говорим, че вече много често за падабни цели може да се използва и Виза електрон!

Коментар

Не съм съгласен с теб, че само по-бедните имат нужда от кредитна карта. Онези които имат достатъчно ресурси, но които добре управляват парите си, нямат много свободни пари, които да им стоят по салда в дебитни карти, където лихвата е смешна. Това е. А пък за теб щом не е проблем си поддържай големи салда по дебитна карта в случай, че ти се наложи голямо плащане, а аз ще си имам кредитния лимит, а всички свободни пари междувременно ще си инвестирам за по-голяма доходност...

Коментар

Идеята ми беше да престанете да слагате равенство между кредитните карти и класическите (грапавите) Виза и мастеркард!!!
                                За да наемете кола или да платите нещо в интернет няма нужда да имате кредитна карта!!!! достатъчно е да притежавате една класическа (грапава) Виза или Мастеркард дебитна карта!!!

Коментар

Working...
                                X