If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коя БГ банка издава кредитни карти с добри условия
Първа Инвестиционна Банка, но с някои недостатъци. Въпреки това не знам някой да предлага нещо по-добро (комплексно). Клиент съм на банката от 4.5 години като физическо лице. Дебитна карта имам от 4.5 години, кредитна с неснижаем остатък (на практика като дебитна) - от 2.5 години и истинска кредитна - от 6 месеца.
Предимства:
1. Истинска кредитна карта. Моята конкретно е Mastercard.
2. Перфектно обслужване в повечето фронт офиси. Офис "Народно събрание" не се брои -)
3. Никакви проблеми не съм имал с плащания в Европа - хотели, ресторанти, магазини, самолетни билети, теглене в брой. Говоря за Австрия, Люксембург, Германия, Великобритания, Словакия. Плащал съм и в Колумбия и Армения. Имам 50% успеваемост в USA. Много интересен е проблема там. В по-големите магазини и супермаркети всичко е точно. В по-малките обекти често терминала не приема плащането. После самите американци ми обясниха, че е съвсем нормално да има проблеми с кредитни карти, издадени в Европа. Така че проблемът не е български, а европейски. По-късно от картовия отдел на ПИБ ми обясниха за какво става въпрос. Оказа се, че в някои отношения USA са по-назад от Европа и някакъв код или цифра или де да знам какво не се четял от по-старите американските ПОС терминали. Затова и в големите магазини няма проблеми - по-модерни са. В такъв случай, трябва да се прави ръчна ауторизация. Много сложно ми го обясниха..... Факт е, че на едно от местата зад океана, където не искаше да ми приеме плащането, момичето направи нещо точно такова и работата стана.
4. Прозрачна и лесна процедура за одобряване на кредит.
5. Безлихвен период до 45 дни, 5% от дълга минимална погасителна вноска.
6. Плащането на ПОС терминал при търговец е напълно безплатно.
7. Бонус програма - на всеки 1 лев похарчен с картата получаваш 0.01 лв бонус. Ако направиш за 6 месеца повече от 30 лв бонуси (покупки за 3 000 лв) тези 30 лева ти се връщат обратно оп картовата сметка.
Недостатъци:
1. Безбожна лихва от 1.5% на месец. Общите условия предвиждат да може да се намали до 1% на месец, в зависимост от активното използване на картата и редовното издължаване на кредита. На практика обаче, лихва от 1.25 % ще получиш ако те одобрят за златна карта (кредитен лимит над 10 000 лева), а 1% - при платинена карта.
2. Безбожна такса за теглене в брой - 10 лв + 3% от сумата. То вярно, че тегленето в брой с кредитна карта е винаги по-скъпо от дебитната, ама тук са прекалили. Обясниха ми, че искат да ме стимулират да пазарувам при търговци, а не да тегля в брой, защото печелели от търговците. Това си били техни пари, които ми давали назаем и те така искали. Виж, ако съм си вземел кредитна карта с лимит базиран на направен от мен депозит - тогава аз съм затварял пари при тях и таксата за теглене в брой била много по-ниска. И наистина е така - проверих го.
Това е. Надявам се да съм бил полезен.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
ckb
ЦКБ издават на физически лица истински mastercard по програмата си "бизнес лидер". Картите са наистина кредитни, не се олихвяват до 15 число на следващия месец, водят се в BGN. Единственото неприятно нещо е че кредитът е с таван 5000лв.
Probvai Bulbank. Za syjalenie ve4e ne pomnq usloviqta, no sa taka nare4enite istinski karti (bez depozit, revolvira6ta i t.n.). Pla6ta6 s neq v ramkite na meseca i na sledva6tiq mesec do 15 4islo trqbva da vyrne6 sumata.
Коментар
Чавадар
Коя банка в България за момента издава истински кредитни карти на най-добри условия ?
Под истинска кредитна карта разбирам - карта, която е с логото на международна финансова институция- Visa, Master card и т.н, карта с която можеш да пазаруваш в Западна Европа и в Интернет, карта без запор на депозит, револвираща.
Най-важните условията за мен са - лихвен процент върху изтегления кредит, годишна такса за обслужване, такса за теглене на пари от банкомат и плащане при търговец, такса за справка за салдо от банкомат.
Благодаря ви за помощта.
Коментар