Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиции Peer to Peer

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • В предаването Business Daily на ТВ Европа ръся мозък за P2P платформите
  Пирамида ли е споделеното финансиране?
  www.wavetrader.eu

  Коментар


  • Имайте едно наум: Федералният резерв на САЩ (Фед) изрази тревога за нарастващите кредитни рискове свързани с компании с лош кредитен рейтинг. Същото направиха още Международният валутен фонд, Standard & Poor's, Fitch Ratings и американският сенатор Елизабет Уорън от Масачузетс, водещ кандидат на демократите.
   Last edited by mibova; 13.02.2019, 11:30. Причина: забранен линк

   Коментар


   • Кратък преглед на най-важните събития за инвестициите и P2P платформите през януари. Какво интересно се случи с P2P платформите през първия месец на 2019?
    Кратък преглед на най-важните събития свързани с P2P платформите през януари. Какво интересно се случи през първия месец на 2019?
    www.wavetrader.eu

    Коментар


    • Ако все още мислите, че P2P платформите са някаква измама, може би ще ви е интересно да прочете някои аргументи, че всъщност те са един много добър бизнес модел с потенциал да промени доста радикално света на финансовите услуги.
     P2P платформите не са пирамиди, а съвсем законен и много перспективен иновативен бизнес модел. Те имат потенциала изцяло да променят финансовия свят.
     www.wavetrader.eu

     Коментар


     • Инвестиции Peer to Peer = Балък to Тарикат
      Location: Terminal Island
      Institution: FBI Correctional Facility
      Jurisdiction: Unknown

      Коментар


      • Постарах се да събера отговорите на някои основни въпроси, свързани с данъчното облагане на доходите от P2P платформи. Надявам се да са полезни. И не се сърдете, ако някои от отговорите не ви харесват - не зависят от мен.
       Как се облагат доходите от P2P инвестиции? Какви данъци се дължат и от кого? Как да декларираме пред НАП доходите от най-популярните P2P платформи.
       www.wavetrader.eu

       Коментар


       • Първоначално изпратено от newbie84 Разгледай мнение
        Доста съм нов (буквално тазгодишен) в p2p инвестирането и ми е интересно мнението ви за ситуацията в Китай с този вид инвестиции? Какво се случи/случва там, какво го провокира и какво пречи (ако изобщо нещо пречи) това да достигне и Европа и в частност България (все пак сме страната, в която се падат едни и същи числа в два последователни тиража на 6/49)
        В Китай е малко по-различно. Това не са платформи, а схеми за измама, работещи с благословията на правителството и мафията. В тази държава нищо не става по друг начин Всъщност това е т.нар. сенчесто банкиране, което работи в Китай от години. Просто са го облекли в технологична реализация. Изобщо не е случайно, това което се случва. За момента са затворени по-малко от 1000 платформи от около общо 3400! От тях поне още хиляда имат проблеми. Това не е нормално, не мисля, че ще останат повече от 200 за държава като Китай. Така, че там този процес е здравословен.

        В Европа ги има от 10 години и са по-малко от 100. Най-много - 23 са в UK, от където през 2005 започва този бизнес модел. За 13 години има фалирали 3 платформи и един оригинатор. Не е лошо предвид, че само в САЩ от 2008-2012 са фалирали 464 банки и нито една P2P платформа За сравнение за предишния 5 годишен период от 2004-2008 са фалирали само 10 банки. Интересното е, че първата платформа в UK - Zopa получи банков лиценз в началото на декември 2018. Доста от платформите (и двете български) са лицензирани (някои от цели 3!) европейски регулатора, така че вероятността да се окажат Поци схеми е почти нулева. Има някои, които са много рискови и ги избягвам, но за момента това са само две от всички около 50, които знам.

        www.wavetrader.eu

        Коментар


        • Доста съм нов (буквално тазгодишен) в p2p инвестирането и ми е интересно мнението ви за ситуацията в Китай с този вид инвестиции? Какво се случи/случва там, какво го провокира и какво пречи (ако изобщо нещо пречи) това да достигне и Европа и в частност България (все пак сме страната, в която се падат едни и същи числа в два последователни тиража на 6/49)

         Коментар


         • Klear и iuvo вече имат справки, с които може да се декларират лесно получените доходи пред НАП. Тъй като често дискутираме въпроса във Facebook групата за P2P, съветвам всеки, който е инвестирал през 2018 да подаде данъчна декларация, тъй като няма минимална сума, под която не се подава такава, а глобата за неподадена декларация е до 500 лева. Едва ли си заслужава риска. Поне според мен.
          www.wavetrader.eu

          Коментар


          • Какво можем да очакваме от Mintos през 2019? Как ще се развива най-голямата P2P платформа в Европа? Информация от първо лице, от две ключови фигури за бъдещето на Mintos. Вижте интервюто с основателя и изпълнителен директор Мартинс Султе и ръководителя на продуктовото развитие Марцис Гогис
           Какво постигна Mintos през 2018 и какви са плановете за 2019? Интервю с Мартинс Султе - основател и директор и Марцис Гогис - ръководител на развитието.
           www.wavetrader.eu

           Коментар


           • Първоначално изпратено от mariapetrova78 Разгледай мнение
            Гледам че iuvo вкарва нови фирми от Грузия и Полша, това е добър знак че компанията се развива.
            Да. И видовете кредити не са потребителски, а бизнес и за коли. Има избор на различни стратегии.
            www.wavetrader.eu

            Коментар


            • Не мога да не се похваля, че точно моето ревю в TrustPilot са избрали да цитират Mintos на обновената им страница за регистрация и да посреща новите инвеститори
             www.wavetrader.eu

             Коментар


             • Гледам че iuvo вкарва нови фирми от Грузия и Полша, това е добър знак че компанията се развива.

              Коментар


              • Месечният P2P преглед е на път да се превърне в традиционен. Ето кои бяха най-интересните събития, които се случиха в областта на P2P инвестициите и финансовите технологии през последния месец на 2018.
               Преглед на най-важните събития за инвестициите в P2P платформи през месец декември. Какво се случи в света на финансовите технологии през декември 2018.
               www.wavetrader.eu

               Коментар


               • От миналата седмица Bondora вече говори български. Това е добър повод на направя едно ревю на Bondora Go&Grow - едно от най-добрите инвестиционни предложения за 2019, според мен. Позволява дори на инвеститори без никакъв опит в P2P платформите да започнат веднага да получават добра доходност. Друго голямо предимство е ликвидността, често подценявана от много инвеститори, но изключително важна за крайния резултат от всяка инвестиция. Подробно описание на предимствата и рисковете на Bondora Go&Grow има в статията.
                Bondora Go&Grow дава 6.75% доходност, дори на инвеститори без опит в P2P платформите. Позволява внасяне и теглене по всяко време, без да се губи лихвата.
                www.wavetrader.eu

                Коментар

                Working...
                X