IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Краудфъндинг в България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от I Разгледай мнение
    Какво е краудфъндинг?

    ===
    Остарелият модел на банковото кредитиране среща изключителна конкуренция в лицето на груповото финансиране.
    Неправилно сте превели краудфъндинг! Превежда се като народно финансиране - крауд - тълпа, народ!

    Съвсем естествено хората се объркват, като им кажете групово финансиране. Ще решат, че е нещо като груповото пазаруване, но не за пазаруване а за финансирате... Ето защо правилният превод е народно финансиране! Използвайте този термин отсега нататък!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

    Коментар


    • КРАУДФЪНДИНГ - ДЕМОКРАТИЧНАТА ®ЕВОЛЮЦИЯ ВЪВ ФИНАНСИРАНЕТО - 3 част

      Краудфъндинг финансирането е невероятна възможност и мощна сила в ръцете на хората

      Трите най-успешни краудфъндинг кампании са само загатване за мощта, която притежават хората и демократичния начин, по който гласуват за проявяването на идеи, които искат да видят осъществени в света. В техният свят. На обикновените хора.

      Може би не е пресилено да се твърди, че Краудфъндингът за банките и Фондовите Борси е това, което е Uber за таксиметровия бизнес – иновация разрушаваща неефективните правила и морално остарелите бизнеси, заради липсата на конкуренция, скритите монополи, картелните споразумения или институционалният протекционизъм.

      Нищо на света не може да спре идея, чието време е дошло

      Но 21 век не е само началото на ново столетие. А и на нова Ера. Намираме се в новата епоха на Водолея и иновациите в сферата на Интернет променят представата ни за света, понякога до неузнаваемост. Социалните мрежи, новите начини за комуникация и технологиите оказват неудържим напор за промяна на статуквото, на всички нива в човешкото общество и неговите социални структури, и то бива пометено от желанията на хората. Става въпрос за демократична Еволюция във финансирането. Идея чието време е дошло и вече нищо не може да ѝ устои. И това е само началото. Комбинирането на груповото финансиране с новите възможности на криптовалутите, и въобще с процеса на изземване на монопола и властта за създаване на пари от централните и търговските банки, вече създава един Нов Свят на нови възможности, невъобразими само до преди няколко години. Живеем в Ново Време, в което креативният човешки ум, неоспоримата творческа сила, е най-големият капитал, който задвижва и променя на глобално ниво всичко, в стремежът за един по-добър свят, което е желанието на върховният Ум и неоспоримият създател на всичко. На Него и на неговата ®Еволюция – запазената марка на Бога и божествената сила, която живее във всеки един от нас.

      Технологиите и краудфъндингът позволяват на хората, по наистина демократичен начин, да управляват света! Властта вече принадлежи на хората, които притежават най-ценния капитал, собствения си ум. Комбинирането на човешкия умствен потенциал и неговата възможност да програмира и да създава решения, немислими до преди само 10 години, е ®Еволюционен скок, който човечеството още не може да осъзнае напълно. Иновациите имат нужда от време за да бъдат възприети от мнозинството, и когато това стане факт, човечеството ще преживее своеобразен квантов скок, в който инициативността ще е невъзможно да бъде ограничавана от закони и догматични правила, създавани за да задушават в зародиш конкуренцията, личната и финансовата свобода.

      Краудфъндингът дава възможност в близкото бъдеще да се появи и Световна Банка на човечеството, която ще управлява трилиони и ще ограничи до минимум ролята и влиянието на МВФ, Световната Банка, и другите политически създадени финансови институции. Хората сами ще финансират създаването на структурите, които да служат на човечеството. Със собствените си пари ще гласуват за подкрепата и финансирането на политически лидери и техните партии, и за създаването на новите социални институции, които да защитават правата им, и да бдят за справедливостта, която е основата на демократичното, цивилизационно развито и духовно осъзнато съществуване, и следователно, за един по-щастлив живот, тук на планетата Земя. Един наистина възможен Рай, който е напълно постижим, защото Безкрайният Ум твори чрез децата си - креативните хора, които създават новото и полезното, и ни доближават по-близо до истината за ®Еволюцията, която проявява и разкрива божественото в нас. Истината, която ни прави свободни, осъзнати и независими, за да можем бъдем щастливи и да се радваме на живота – награда за достойните и създаващите благоденствие за всички. От Него.

      Източник:

      Вестник КОЙ СЪМ АЗ - whoamijournal.com - Знание за личностна и финансова свобода.
      Last edited by I; 16.07.2016, 14:21.

      Коментар


      • КРАУДФЪНДИНГ - ДЕМОКРАТИЧНАТА ®ЕВОЛЮЦИЯ ВЪВ ФИНАНСИРАНЕТО - 2 част

        Краундфъндингът помита остарелите и догматични правила от 30-те години на миналия век, които забраняваха да се предлага участие в новосъздаващи се компании на инвеститори, които не са квалифицирани (опитни) инвеститори или акредитирани (милионери или с доход над 200 000 долара на година) инвеститори.

        Новите правила променят изцяло играта в инвестирането и финансирането на компании

        На 25 март 2015 г., Комисията по ценни книжа в САЩ одобри новите правила, които позволяват на компаниите да набират публично (включително и чрез реклама в медиите) до 50 милиона долара капитал, през период от 12 месеца. Новите правила позволяват на компаниите да приемат финансиране от акредитирани и опитни инвеститори, както и от неакредитирани инвеститори, което означава на практика, че сега всеки човек може да участва в създаването и финансирането на компании, независимо от размера на неговите доходи.

        Това е най-значимата промяна в света на финансирането и инвестирането от последните 70 години. И може да се оприличи като освобождението на предприемаческият дух от оковите на догматичните и потискащи иновациите закони, приети през 30-те години на миналия век, по времето на Голямата Депресия в Америка. Най-интересното е, че именно заради нуждата от предприемачество и иновации, близо седемдесет години по-късно, тези убиващи инициативността закони, се сгромолясват под напора на идващото ново, наречено краудфъндинг, което дава решението за финансирането на иновативни продукти, услуги и бизнеси, и най-вече за създаването на нови работни места, в тези трудни за намиране на работа и предизвикателни времена.

        Всичко това е потвърждение на правилото, че трудностите и нуждата пораждат решения. Решения, които се намират с премахването на ограниченията пред бизнеса и предприемачеството, и освобождаването на откривателският дух, с който е надарен всеки човек, и който му е помагал винаги, когато е бил изправен пред предизвикателство, от което е зависело по-нататъшното му оцеляване. Оцеляване, което става благодарение на ®Еволюцията в съзнанието - запазената марка на Бога - създадена с цел за доближаването на човеците по-близо до Него.

        Възходът на обществото и икономиката се задвижват от безпрецедентният успех на кампаниите за групово финансиране

        От малкото време, в което краудфъндингът по Интернет съществува, от феноменалния му успех и скоростта, с която се развива, става ясно, че той запълва една огромна бездна във финансирането на нови начинания и иновации, които познатите ни на всички финансови институции, до този момент, не са имали намерение да запълнят, нито пък са имали и желание.

        Краудфъндингът се доказва като изключително успешен и ефективен начин за финансирането на: игрални филми, телевизионни предавания, издаването на книги, комикси, нови продукти на пазара, стартиращи компании, сделки с недвижими имоти, развитието на иновациите и технологиите.. Накратко.. всичко, за което можете да се сетите. Благодарение на груповото финансиране, сега процесът за набиране на капитал, за който преди трябваха много месеци и то в най-добрия случай, и включващ високи разходи, като хонорари за правни услуги, може да бъде съкратен от месеци и години, до понякога и само в рамките на няколко дни, в зависимост от това колко популярна и желана за осъществяване е идеята за определена група от хора. Фактите говорят красноречиво за ефективността и силата на груповото финансиране да променят реалността в света, да се конкурират успешно с банките и да разрушат статуквото във финансовият сектор, а и не само в него.

        Три от най-успешните краудфъндинг кампании са потвърждение на казаното по-горе:

        Star Citizen

        Star Citizen е видео игра създадена от Крис Робъртс. Това е крудфъндинг проектът, събрал най-много финансиране. За реализирането му са били необходими 500 000 долара. Набраната сума от краудфъндинг кампанията е 81 007 190 долара, които са били събрани от 882 000 човека. Успехът е толкова феноменален, че е включен в Световните Рекорди на Гинес.

        The Pebble Time Watch

        The Pebble Time Watch е трето поколение умен часовник, създаден на основата на Pebble Watch, който също е бил много успешен краудфъндинг проект. За реализирането на новия модел са били необходими 500 000 долара. Кампанията за групово финансиране започва на 24.02. 2015 година и приключва на 27.03. 2015 година. За малко повече от месец, набраната сума е 20 338 986 долара, която е била събрана от 78 471 човека.

        Coolest Cooler

        Coolest Cooler е преносим 60-литров хладилник, притежаващ най-разнообразни функции и екстри, които дават възможност на всеки притежаващ го да си приготви коктейл с помощта на подвижен блендер и да зарежда мобилните си устройства чрез два вградени USB порта. Освен това на него може да се слуша музика и е снабден с LED-фенер и отварачка за бутилки. Проектиран е от Райън Грепер. За реализирането на проекта са били необходими 50 000 долара. Кампанията за групово финансиране започва на 08.07. 2014 година и приключва на 29.08. 2014 година. За малко повече от 50 дни, набраната сума е 13 285 226 долара, която е събрана от 62 642 човека.

        Коментар


        • КРАУДФЪНДИНГ - ДЕМОКРАТИЧНАТА ®ЕВОЛЮЦИЯ ВЪВ ФИНАНСИРАНЕТО

          Какво е краудфъндинг?

          Краудфъндингът е най-успешният начин за финансиране на нови идеи, обещаващи начинания или стартиращи бизнеси, като набира малки суми пари от голям брой хора, обикновено по Интернет, чрез специално създадени за това онлайн платформи.

          Краудфъндинг, преведено на български, означава групово финансиране.

          Обикновено набирането на средства има за цел създаването и предлагането на нова услуга, продукт или инвестиционен проект, или събирането на пари за някаква благотворителна кауза.

          Има различни мотиви и стимули, които привличат хората да подкрепят дадена идея, инвестиционен проект или благотворителна кауза. В зависимост от предлаганото възнаграждение, различаваме следните видове краудфъндинг кампании:

          Благотворителни (Donations-based) – Финансови Дарения, без да се получава в замяна нещо друго освен морално удовлетворение, че дарителят е извършил нещо добро.

          Базирани на награди (Rewards-based) – Финансиране срещу получаване на подаръци и награди, най-често продуктът, за който се набират средства.

          Дялово финансирани (Equity Crowdfunding) – Финансиране срещу дялово участие. Или казано по-ясно, тези, които дават средствата, придобиват акции (дялове) от бизнеса или проекта, който финансират.

          Заемно финансирани (Debt-based) – Финансиране срещу лихва. При него, даващите средствата, получават лихви за парите, които отпускат на заем - най-често придобиват облигации от бизнеса или проекта, който финансират.

          Моделът на груповото финансиране включва три типа участници: инициаторът, който предлага идеята и или проектът за финансиране; групата от хора, които подкрепят идеята; и екипът, собственик на платформата, който я поддържа, администрира и развива иновативно.

          Тенденции

          През 2014-а година, пазарът на индустрията за групово финансиране е нараснал със 167 процента: краудфъндинг платформите са набрали 16.2 милиарда долара за нови услуги, продукти и инвестиционни проекти, от които недвижимите имоти са все по-нарастващ дял. Изследователската компания Massolution®, която е специализирана в анализите за развитието и тенденциите на този нов феномен, наречен краудфъндинг, прогнозира, че за 2015 г., общата сума в световен план ще достигне 34.4 милиарда долара.

          Краудфъндингът, или набирането на средства чрез платформите за групово финансиране по Интернет се ускорява с безпрецедентна скорост и влияе на правителствените политики, внедряването на иновации във всички области от общественият живот, и променя из основи ролята и влиянието на финансовите институции по света.

          Особено силно се усеща това в услугите, свързани с финансовия сектор. Остарелият модел на банковото кредитиране среща изключителна конкуренция в лицето на груповото финансиране. И докато базираните на награди краудфъндинг кампании и тези, които обещават дялово участие срещу финансиране на инвестиционен проект обикновено не представляват пряка заплаха за банковата система, един сравнително нов модел на финансиране започва да доминира индустрията и да измества банковите институции. Става въпрос за така нареченото кредитно или базирано на заем групово финансиране. При него множество от индивидуални инвеститори отпускат финансиране срещу лихва. През 2014 г., по този начин са вложени в нови начинания 11.08 милиарда долара, като по-голямата част от тях са инвестирани в сгради с комерсиален характер или в строителството на нови недвижими имоти, които обезпечават полученото финансиране.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Lora Nik Разгледай мнение
            Какво е вашето мнение? Имате ли опит с подобни платформи?
            Имам опит, разбира се. И то с платформа, при която няма никакви посредници, от които може да се притеснявате, че ще ви откраднат парите!

            https://www.vinumeris.com/lighthouse
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

            Коментар


            • Crowdfunding работи. Аз лично имам проект в международен Crowdfunding, и в момента се радвам на ДАРЕНИЯ. Жалко, че в България хората са доста скептични, и не могат да проумеят как така може да има общност, в която всички членове да си помагат взаимно. Без инвеститори, без лихви, без срокове. В момента в който разберат, че да получат дарения, за да станат пълноправен член на общността, трябва да дарят определена сума, и след това да разпространяват идеята, си мислят..."аааа, то аз да не съм луд" Прилича ми на ситуация, в която седят пред студена печка, и и казват..."ти първо ме стопли, пък аз тогава ще ти сложа дърва" И това за съжаление е глобалното мислене на много българи... аз първо да взема, пък после ще дам. Жалко. А общността набира скорост в Европа, напук на банки и всякакви инвеститори с дялове срещу капиталовото им участие.
              Last edited by Velichka Mutavchiewa; 15.05.2015, 12:24.

              Коментар


              • Предвид /ако може да се вярва на официалните данни/ над 40-те милиарда лв. затворени по банки със смешна възвръщаемост, очаквам развитие на жанра. Всеки да си мисли, каквото ще. Вярвам, това е сериозен ресурс за възраждане на националната ни икономика. Банки са гърмели, гърмят и никой не може да гарантира, че няма да продължат. Друг въпрос, как ще борим и дали ще се преборим с тъпото еснафство на българина.

                Коментар


                • В България има няколко платформи за групово финансиране, до колкото ми е известно. Хората по цял свят го правят, а ние тук само гледаме как да се заяждаме и да внасяме негативизъм.
                  След като нямате опит с подобни проекти, моля не изказвайте СУПЕР ОТРИЦАТЕЛНИТЕ СИ МНЕНИЯ.
                  Създадох темата, защото имам идея и исках да споделите опит.

                  Коментар


                  • Я отговори на колегата по-долу, кого рекламираш с туй ГЛ(р)УПАВО финансиране.
                    Рибите ги търси по рибарските форуми (моля да не се обиждат любителите на риболова не визирам тях).

                    Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнение
                    Хайде сега да разкажеш кого точно представляваш и искаш да рекламираш за да не ни губиш времето!
                    ................
                    www.investor.bg

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Lora Nik Разгледай мнение
                      С групово финансиране могат да се осъществят както бизнес идеи, така и обществено полезни проекти.
                      Предлагам превода да бъде не групово финансиране, а народно финансиране!
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                      Коментар


                      • Само не мога да разбера защо ние българите винаги подхождаме към новите световноизвестни методи с негативизъм.
                        Ние по-глупави ли сме, че да не можем да ги приложим и да се възползваме от тях.
                        С групово финансиране могат да се осъществят както бизнес идеи, така и обществено полезни проекти.
                        Недейте така бе хора.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Lora Nik Разгледай мнение
                          Какво е вашето мнение? Имате ли опит с подобни платформи?
                          Интересна тема за обиране на мангизите на хората ама забраи, особено като ги гледам методите просто остаи имаш желание

                          Donation-Based Crowdfunding - дарения за деца, хора болни, животни глупости и т.н.
                          Reward-Based Crowdfunding - на времето пирамидите Life choise, Анжел Сити и т.н.
                          Lending-Based Crowdfunding - Дай едни пари на заем ако стане раотата първо теб ше опраа
                          Equity-Based Crowdfunding - и ей тука има едни акции от тях печалбите са манна небесна и само на горе
                          Last edited by michaelis; 03.04.2015, 15:33.

                          Коментар


                          • ...

                            интересна тема. да видим до къде ще стигне

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Lora Nik Разгледай мнение
                              Какво е вашето мнение? Имате ли опит с подобни платформи?
                              Хайде сега да разкажеш кого точно представляваш и искаш да рекламираш за да не ни губиш времето!

                              Иначе краудфъндинг-а е хубаво нещо, но лично аз не вярвам то да работи устойчиво в БГ!
                              Хеле пък след КТБ, което си беше чиста форма на краудфъндинг!
                              Only God Can Judge me...

                              Коментар


                              • Краудфъндинг в България?

                                Какво е вашето мнение? Имате ли опит с подобни платформи?
                              Working...
                              X