Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 19.10.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеКогато дойдеш да поживееш 3-4 летни месеца в София, тогава ще ми говориш кой и какви продават плодове и зеленчуци.
Искаш да ти снимам черните и обрулените им от вятъра мутри или номерата на автомобилите им, за да ми повярваш?
Коментар
-
Проектът Бойко Борисов е в последната си точка!!!
www.youtube.com
Проектът Бойко Борисов е в последната си точка!!! Динозаврите на прехода си отиват 16.05.2012г. : Велизар Енчев: Иван Ценов. http://www.youtube.com/my_videos..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеАнончи айде стига бе толкова ниско ли може да паднеш?Ми нали ако някой от тях каже истината ще го изритат веднага.И не забравяй че тези хора са софиянци.Живеят и работят в София.Те нямат нищо общо с отрудените селяни
Искаш да ти снимам черните и обрулените им от вятъра мутри или номерата на автомобилите им, за да ми повярваш?
Коментар
-
ИмПУТмънт за президента Маринкин
Рекордно спада доверието към президента
barekov.com
Спад в доверието към президента Росен Плевнелиев отчита последното изследване на Агенция „Галъп“, цитирано от БГНЕС. 45% от запитаните са отговорили, че президентът не действа...
БРАВО ОФШОР ЕФЕНДИ- ИДИ СИ В АНАДОЛА
Коментар
-
http://burgas-podlupa.com/2013/08/20...2%D0%BB%D1%8F/
Нищо ново под слънцето когато управлява ГЕРБ
Публикувано на 20.08.2013 от admin
Отново лъснаха предполагаеми връзки на ямболски фирми и възложени от община Бургас обществени поръчки свързани с ремонт и строителство, за каквито писахме преди около 28 месеца на страниците на „Под лупа“…
ЕХ КРАДЛИВИ МУТРОКОМУНИСТИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЗащо не получих завода построен върху дядовата ми земя?
Не вярвам, че това питаш ...
Идеалното щеше да е да вземеш и съседната фабрика ...Yeah
Коментар
-
http://anonybulgaria.wordpress.com/2...6%D0%BD%D0%B0/
Разговор във Facebook между гербери (възможна организация за безредици)
Ех мутрокомунисти
Коментар
-
Мъртво медийно вълнение изхвърли Бареков на острова на политканибалите
ИВО ИНДЖЕВ
http://ivo.bg
Слънчасалият август затвърди мрачната си слава на месец на удавници на нашето Черноморие, а вече и в нашите медии.
След като на БТВ вчера и потънаха гемиите с напускането (явно под натиск - формулировка, която се появи в доклад на Държавния департамент за моето напускане на телевизията през 2006 г.) на две водещи лица на водещо предаване, днес се случи и неизбежното в ТВ7, която се разделя със своя изпълнителен директор Николай Бареков.
Тъжната вест беше представена като весело събитие от самия Бареков.
Бих го съжалил като натиснат журналист, но той не ми позволява: хвали се, колко му е гот (че го гонят). В самоделен текст, достоен за нивото му, съобщава, че напускането му ставало с фанфари. Щял да се занимава вече с политика, въпреки съветите на баба му да не го прави.
Бабешкото позоваване е само още един щрих от трайната следа на байганьовския манталитет в медиите, посят във вестникарските бразди в началото на 90-те години на миналия век от съвременния баща на този примитивизъм бай Блъсков.
В грандоманските си обръщения към читателите си, претендиращи да имат нещо общо с журналистиката (упорито наричана от него и днес „занаят”), той смяташе за забавно да се осланя на мнението на баба си (предимно като подигравка, когато биваше изобличаван за някоя глупост или лъжа) .
Бай Бареков наскоро пльосна в пространството една от своите хвалби, според които никой не можел да го уволни, защото бил супер успешен мениджър. И днес, вече след уволнението му „поради преминаване на друга работа”, той продължава да размахва набъбнали рейтинги на поверената му телевизия - сякаш пазаруването на известни лица, техника и влияние с милионите на баба му КТБ, е голям личен негов подвиг.
Стандартно е, но ще се застраховам с оправданието защо изобщо се занимавам с тази бита карта .
Гледайте мъртвото вълнение в морето от медии у нас в уж заспалия политически август и си представете политическата буря в предстоящата есен на тази власт.
Разместването на плънката в най-важния пласт от баницата на властта вещае мобилизация за война срещу бунта на гражданите. А както е известно от историята на войните, обяви ли се веднъж мобилизация, няма връщане назад.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТи изобщо не разбираш какво ти говоря. Не е важно кой държи масите, а този, които продава на тях. Те до един са селски хитреци.
Нали не мислиш, че софийските мутри продават на сергиите?
Коментар
-
Писмо от "България" 1
Поразяващото проклятие на урду
Димитри Иванов
Три сестри: Глупост, Завист, Омраза. Айнщайн казал, че безкрайни са само Вселената и човешката глупост, като за първото не бил сигурен. Елин Пелин рекъл, че ако България роди гений, той ще е геният на завистта. За омразата моят акъл не ражда друго освен думата хейтъри, понеже е грозна чуждица, а родопската билка омразниче е красива.
Знам поразяващо проклятие. Шаманът каза, че е табу; да не го изричам. То е на урду, но шаманът каза, че Сатаната знае всички езици. И разстоянията са без значение. Със злотворните думи мога да поразя всеки, към когото ги отправя, където и да е той. Но в замяна Сатаната ще ми вземе аурата. Не можех да обясня на шамана, че на д-р Фауст му била направена по-добра оферта, щото шаманът дори на урду не можеше да пише; не че аз мога; те едни заврънкулки. Не се навих на суап сделката. Не си давам аурата; моя си е пък. Шаманът каза, че тя е жълто-зелена. Резедава. Лъчиста даже, но не е сребристо-бяла като на светците.
Е, не съм светец, мааму. И светец да бях, пак щях да псувам, като не разбрах дали онзи ден, когато гостува турският вицепремиер, станало дума за вакъфските имоти и мюсюлмански паметници в България и те какви са - османски, турски или български? По паметниците е ЮНЕСКО. Но в ЮНЕСКО не е Ири Набокова, а Ирина Бокова. Бок е лайно по турски. Стига съм казвал хейтъри, ще казвам лайна. Храбрият войник Швейк също казва лайна. Думата свободно се употребява на френски и английски. Във филмите сто пъти ще чуете "Ah merde!", "Oh, shit!". На български и на руски думата не се употребява толкова свободно, понеже България и Русия не са толкова свободни страни. Русия не експедира Сноудън в САЩ, където свободно да се разправят с него. И ние недолюбваме педерастите и правозащитниците.
Вени Марковски подметна, че съм "скрит" хомофоб и антисемит. Не ги разбирам тези думи; първата е да мразиш човеците, втората - семитите, а не само евреите са семити. Я, не скрито, ами открито да си кажа, че съм хомофоб, антисемит, шовинист и расист.
Нямам телевизор, гледах при комшиите мача "Ботев"-"Щутгарт" и казах: "Я, нашите негри срещу техните негри". Расизъм! Пък ти, Вени, си потомък на Вениамин с литературен псевдоним Венко Марковски, който измисли "македонски език", за да се откъснат македонците от българите. Шовинизъм! Майтап, бе, Вени.
Подполковник Путин се опъва еврейската ФЕД (the central bank of the US) да граби света заедно с руските евреи, които ограбиха Русия и купуват най-скъпите яхти и футболни отбори. Антисемитизъм!
Предишната колонка я завърших: Идете и прочетете доносите дали са от мен или за мен, пък после ми викайте "агент "Стефан", тъпи копелета.
Получих отзив от РЕВиЗОР: Няма вече да ти викам "Стефко", обещавам ти Стьопа. Вярно, че съм тъп на определено място, ама такъв ме е направил Творецът.
Не, бе, РЕВиЗОР. Не ти е Творецът виновен. Нито си ти виновен, че си лайно. Що ми е мило, милооо и драгооо казармен лаф да си отворим. Чочоолу два пъти идва в поделението, едно и също каза, както ти Стефко и Стьопа.
В колонката във в. "Сета" на 17 април 2013 написах: "Британска простотия - да се радваш, че някой умрял. Отваряйки бутилки с шампанско и пеейки "Маги, Маги Маги; умря, умря, умря!", стотици хора се събраха в градове из Великобритания да отпразнуват смъртта на Маргарет Тачър. Popping champagne bottles and chanting, Maggie, Maggie, Maggie, dead, dead, dead, hundreds of people gathered in cities around Britain to celebrate the passing of former Prime Minister Margaret Thatcher (Der Spiegel International).
Ето отзив от лайното VOCI:
Ентелектоалеца Димитри писа тук, че ако бил английски миньор, също щял да танцува на погребението на Тачър.
Аз пиша, че се възмущавам, лайното пише, че съм щял да танцувам.
.....
БРАВО ДЖИМОLast edited by X_Y; 20.08.2013, 16:54.
Коментар
-
Рефлексът на протеста
Дойче Веле
Щом те обвиняват в нещо, трябва да отговориш, а не да се правиш, че не чуваш обвинението - това е почтеното поведение. Проблемът е, че точно тази почтеност в комуникацията в момента се обръща срещу протеста, като го вкарва в капана на безбройните оправдания - от това, че не е организиран от сноби, до това, че не е платен.
Всичко това може и да е уместно, но краде от безценното време, в което би могло да се обсъди нещо по-тревожно: как така за два месеца уличен натиск кабинетът успя само да утрои връзката си със съмнителния свят, вместо поне наужким да се опита да я замаже.
Стихийният кадрови пожар
Откакто за шеф на ДАНС беше назначен човек, с когото ДАНС би трябвало да се бори, имаше поне три други назначения, по-слабо прочули се заради по-дребния си мащаб, но извършени по същия модел. За заместник-министър на вътрешните работи беше измислен човек, когото министерството би трябвало да разследва, за областен управител беше посочен човек с криминално минало, а за началник на горско стопанство - просто секач на гори.
Два месеца поред правителството обяснява как под натиска на обществото е готово да преосмисли тези свои назначения, щом будят толкова тревоги. Като че ли републиката ще укрепне, щом Фамилията си смени придворните. Правителството е изпуснало от поглед, че самото то е разглеждано като невалидно, а не просто кадровия му подбор. От Пеевски насам въпросът не е в това дали и как той да бъде сменен, а как да се изхвърлят от политиката онези, които са решили да го назначат.
Що се отнася до горското стопанство, озовало се в ръцете на пироман, това надали е тревога номер едно дори и за зелените движения. Не и на фона на откритието, че пожарът вилнее по всичките измерения на политическото и всяка институция оттук нататък се очаква да се управлява антиподно.
Цената на възмущението
Сега се оказва, че всичко това не е достойно за автентично възмущение, и че се налага ГЕРБ, Плевнелиев или Джордж Сорос да плащат на разни хора, за да се направят на възмутени. По-ниска оценка за българското общество не е давана от 1997 година насам. Тогава пак се твърдеше, че външни сили плащали на протестиращите, за да ги принудят да се възмутят на глас от инфлацията.
Коментар
Коментар