IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А ето и кой пак не иска да работи.

ГЕРБ нямат решение дали ще се върнат в НС за бюджета

Както винаги герберугите нямат идея с каква идея ще ги изненада Вожда им. И какво ще направи. Затова "не знаят" дали ще работят като народни представители или ще ваканцуват пак.

Всъщност като им чуеш хвалбите как те били провалили работата на парламента се чудиш да се смееш ли или да ги оплакваш. Единственаа работа на парламента, която провалиха провалените псевдоплитици от ГРОБ е собственият им вот на недоверие и парламентарен контрол, което по принцип си е на опозицията.
    Ама герберугите са толкоз тъпи и ограничени, че дори за опозиция не стават.
    И чеп за зеле не става от тях.

Всъщност ако не идват на заседания на парламента-още по-добре. Нашите няма да си губят времето в празни препирни. А парламентарното време е скъпо.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
      ДЕЕЕЕБА ВЕДНЪШ ДА ВЛИАЗА В БИГ БРАДАР И ДА ИЗЛЯЗА ОТ НЕТА И ПАДА КАБИНЕТА !
      Пада той, още си лази, а ние го чЕкаме да се трупяса.
      Но с твоя помощ ... и на некоя червена бабичка, ще дойде и тоя момент лелеян ....
      Yeah

Коментар

• VOX POPULI
        Швейцария прекроява заплатите заради кризата
        Жители на алпийската държава все повече използват референдумите, за да ограничат бонусите на банкерите, а сега искат да се установи задължителен минимален доход

Швейцария е известна със своето управление чрез провеждането на референдуми, които са по няколко в годината. В края на септември швейцарците гласуваха за запазване на наборната армия. Страната всъщност представлява една голяма войска, тъй като всеки гражданин е задължен да има оръжие в къщата си.
        Голям отзив имаше одобрената през пролетта инициатива да се ограничат заплатите на висшите мениджъри.
        Съгласно швейцарските закони гражданите имат право на собствени инициативи, чрез които общественото недоволство се канализира в политическо действие.
        Най-новото предложение за референдум придоби световна известност в края на миналата седмица, когато активисти изсипаха 8 милиона монети от по 5 рапена (най-малката монета в страната) - по една за всеки от гражданите на Швейцария, пред сградата на федералния парламент в Берн. По този начин швейцарците настояват всички граждани в страната да получават минимален доход в размер на 2500 франка (2000 евро), независимо дали са бедни или богати. Идеята вече получи подкрепата на 130 000 души и ще бъде гласувана на референдум, чиято дата предстои да се уточни. Целта е да се създаде финансова мрежа за сигурност, която да помага на хората в годините на финансова криза. А със зрелищната акция организаторите показаха, че пари има. Според тях финансирането може да бъде осигурено от различни данъци или чрез преразпределяне на част от социалните осигуровки. Зад организаторите на тази демонстрация не стои нито една политическа партия. Активистите твърдят, че са поръчали чисто новите монети от централната банка, но все пак признаха, че са взели заем, за да купят част от монетите.
        Със създаването на такава финансова мрежа инициаторите на идеята се надяват да накарат сънародниците си да преосмислят функционирането на обществото и отношението на всеки човек към труда. Инициативата стана известна още м.г., когато Швейцарският синдикален съюз (ШСС) пръв предложи конституцията да гарантира минимална заплата от 4000 франка (3300 евро), за да могат около 400 000 граждани да "живеят достойно". Според ръководители на ШСС това се налага, тъй като повече от половината наети работници не са защитени от колективен трудов договор. Работодателите обаче очаквано не са на същото мнение. Според тях национална минимална заплата е лошо решение, защото между различните кантони има разлика в заплащането и стандарта на живот. В някои части на страната 3300 евро може да са достатъчни за достоен живот, но в Цюрих дори 4100 евро не са достатъчни, аргументират се те. Освен това според тях синдикатите основават изчисленията си на модел за семейство, в което работи само един, докато в повечето семейства работят поне двама. Поддръжниците на промяната заявиха, че дебатът за въвеждането на минимална заплата цели да се гарантира "достоен живот". Той отразява действителността в страната, където през последните десетилетия неравенството в заплащането се задълбочи, след като има директори, които печелят 1000 пъти повече от служителите си, докато преди време разликата е била "едва" 30 пъти, коментират анализатори.

Повечето страни имат фиксирана минимална заплата,която важи за цялата страна, с аргумента, че трудът на всички работници трябва да бъдат заплатен. В Швейцария обаче, както и в Германия, няма официално посочен задължителен минимален доход. Мнозинството от доброволно сключените колективни трудови договори съдържат клаузи за минимална компенсация, вариращи от 2200 до 4200 франка на месец за неквалифицирани работници и от 2800 до 5300 франка на месец за квалифицирани служители. Но всичко това зависи от успешните преговори между работодателите и служителите, което във времената на глобална финансова криза става все по-сложно.
        Това, че швейцарците все повече се безпокоят за своя начин на живот говори и подкрепената през март т.г инициатива за ограничение на заплатите и бонусите на ръководните кадри в бизнеса. Около 79% от гласувалите на референдума одобриха предложението - акционерите в дадени компании, а не членовете на управителния съвет да решават за възнагражденията на ръководството. По този начин държавата вече ще ограничи прекалено големите заплати на шефовете. Това е драстична промяна за финансовия либерализъм, с който е известна Швейцария и заради който в страната са базирани големи световни производители като "Нестле", "Суоч" и "Холсим". Инициатор на тази кауза е Томас Миндер, независим депутат и предприемач в козметичния сектор. Той започна кампанията си преди пет години на фона на общественото възмущение от огромните заплати на банкерите,които мнозина възприемат като главните злодеи в дъното на световната финансова криза. Идеята получи тласък в средата на февруари, когато стана известно, че напускащият председател на швейцарския фармацевтичен гигант "Новартис" Даниел Вазела ще получи 72 милиона швейцарски франка (59 млн. евро) за шест години като компенсация, че няма да работи за конкуренцията. Въпреки че Вазела отказа парите под обществения натиск, това предизвика огромно недоволство сред обикновените хора."Това нанася огромна щета върху социалната сплотеност в страната ни", заяви тогава министърът на правосъдието и полицията Симонета Сомаруга.
        Миндер поиска акционерите, а не членовете на управителния съвет на компанията да имат последната дума за възнагражденията на ръководството. Неговият план ще накара големите компании да гласуват всяка година, за да избират членовете на Надзорния съвет. По-големите акционери, като пенсионните фондове, ще бъдат задължени да участват, така че резултатът да не бъде повлиян от въздържали се или задкулисни споразумения. Някои бонуси на топмениджъри вече ще бъдат незаконни, като например "възнаграждението за добре дошъл" от 4 милиона франка на бившия ръководител на германската централна банка Аксел Вебер, когато той се присъедини към Ю Би Ес като председател на съвета. Поддръжниците на инициативата също така поискаха неспазващите разпоредбите да лежат в затвора до 3 години и да бъдат глобявани със сума, възлизаща до 6 пъти от годишното възнаграждение на "провинилия се".

Швейцарските компании се опитаха да се защитят, като твърдят, че новите правила ще пречат на световните компании, базирани в Швейцария, и ще подкопаят конкурентоспособността на швейцарските фирми. Те финансираха кампанията си срещу инициативата с 8 милиона франка, докато групата на Томас Миндер изхарчи едва 400 000 франка и спечели. Противниците на плана го определят като евентуална причина за закриване на работни места. Те изтъкват също така, че ежегодното избиране на съвет би могло неумишлено да отвори вратите за хеджфондове и други "корпоративни нападатели", които може да се опитат да изтръгнат контрола на швейцарските предприятия. Това обаче не впечатли швейцарците, както показа референдумът.

За това, че нищо вече няма да бъде като в "доброто старо време", говори и фактът, че при евентуален провал на инициативата на Миндер правителството в Швейцария бе подготвило законопроект, който все пак да обуздае облагодетелстваните мениджъри. На 24 ноември пък предстои ново допитване по въпроса дали месечното възнаграждение на шефовете в една компания да не надхвърля годишния доход на най-ниско платения й служител.

http://www.segabg.com/article.php?id=668695

А сега си задайте въпроса:
        Чакат ли някоя партия и някой политик, да им направи нещо си!
        Трябва ли им "лидер" на такива хора!?
        Аман от глупаци!

Коментар

• Понеже сте се разфилософствали, да ви кажа кой наистина работи.

"НЕК" развали скандалния договор с "Уорли Парсънс"

Тази сутрин слушам как герберугата министърче Делянчо Добрев разправяше, че шефовете на НЕК трябвало да четат вестници и да гледат телевизия, та да научат че герберастите били "спрели" проекта :Белене".

А нашият министър е на мнение, че той е началник на НЕК и му е разпоредил.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Д. Горчева: БСП е единствената партия, която успява да ни обедини

http://frognews.bg/news_57399/D_Gorc...da_ni_obedini/
            Брей, брей! Как реже!

Вай, вай! Загазихме го!
            Бюджет без реформи http://www.webcafe.bg/id_1693574757_...t_bez_reformi_

Хи, хи! Велик е нашия войник!
            От тези часове ще се бяга. http://www.webcafe.bg/id_1161873013_..._shte_se_byaga

Мале, мале!
            Още за тока и неговата цена
            http://www.webcafe.bg/id_809129341_O...negovata_tsena
            Last edited by sofiance; 07.10.2013, 22:57.

Коментар

• ДЕЕЕЕБА ВЕДНЪШ ДА ВЛИАЗА В БИГ БРАДАР И ДА ИЗЛЯЗА ОТ НЕТА И ПАДА КАБИНЕТА !

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                С твоето мнение ме предизвика да напиша най-сериозното нещо в несериозен форум, където успешните инвестори се броят по постингите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                Пеевски е най-немият юрист който познавам. Това трябва да е следовател, РП, прокурор едва ли не и прочее....
                Аз съм бил много години обикновен ОР, но никога не съм бил така безмълвен......, не съм бил и езиковед, ноооооооооо, за юрист да си безмълвен е малко смущаващо?!
                На днешна дата чух или прочетох нещо смущаващо и за фамилия Марковски, най-големите дупедавци на престъпниците. Полицая - престъпник видите ли бил много жестоко влюбен и убил от любов предизвикан от жертвата!!!!!!!! Аре бе АДВОКЕЙТЕ, НЕКА ДА ШИБАТ ДЪЩЕРЯ ТИ ПРЕЗ ГАЩИТЕ КОГА НЕ САКА , за да се наложи да защищаваш насилника и профан такъв!!!!!
                За морала на комунистите ли говориш ???
                Прав си
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Ами, с нищо не е по-добър. Не знам, Бойко е чел Винету, а Пеевски сигурно само я е оцветявал. Абе, изобщо нямам идея защо сравняваме тези двамцата.
                  С твоето мнение ме предизвика да напиша най-сериозното нещо в несериозен форум, където успешните инвестори се броят по постингите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  Пеевски е най-немият юрист който познавам. Това трябва да е следовател, РП, прокурор едва ли не и прочее....
                  Аз съм бил много години обикновен ОР, но никога не съм бил така безмълвен......, не съм бил и езиковед, ноооооооооо, за юрист да си безмълвен е малко смущаващо?!
                  На днешна дата чух или прочетох нещо смущаващо и за фамилия Марковски, най-големите дупедавци на престъпниците. Полицая - престъпник видите ли бил много жестоко влюбен и убил от любов предизвикан от жертвата!!!!!!!! Аре бе АДВОКЕЙТЕ, НЕКА ДА ШИБАТ ДЪЩЕРЯ ТИ ПРЕЗ ГАЩИТЕ КОГА НЕ САКА , за да се наложи да защищаваш насилника и профан такъв!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Аз съм субективист, така че от моя гледна точка не е оксиморон. За тях, комунистите, да разстрелват масово хора е морално. За тях това е върха на морала, да разстрелят най будните граждани и да мачкат останалите.
                    не ми каза, харесва ли ти музиката на комуниста Микис Теодоракис
                    http://www.youtube.com/watch?v=K8apRa85yhU
                    http://www.youtube.com/watch?v=jeNsr_nQEfE
                    не мисля, че е убивал някого...но и до днес си е комунист и не харесва социалистическата политика на Гърция на Папандреос или дясната на Караманлис/Самарас

Харесва ли ти политиката на демократична Америка с мажоритарни избори ...да води войни по цял свят и да не подбира кого убива?

По- добре не навлизай в МОРАЛНИ категории, които нито можеш да обясниш адекватно, нито ще имаш време и търпение да ги разгледаш в исторически и философски план как са се развивали.

И политическата отговорност - никога български партиец не може да ми обясни - що е туй

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Не не знаеш, какво мисля....
                      Ако знаеш няма да ме цитираш а щеше да си спамиш с другите...
                      колкото по спамиш ,толкова по заприличваш на Чунчо ,Стамболов ,Чубака и сие...
                      Значи казваш, който не е за БСП е гербераст, то ест пак комунист.

Съществуват и антикомунисти. Ма ко ли съм седнал да ти обяснявам
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Ние знаеме, че мислиш за БСП
                        Не не знаеш, какво мисля....
                        Ако знаеш няма да ме цитираш а щеше да си спамиш с другите...
                        колкото по спамиш ,толкова по заприличваш на Чунчо ,Стамболов ,Чубака и сие...

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                          Бе аз отдавна знам, ама пак да проверя.

Та кажи сега закуската каква е?
                          Топли се на радиатора!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Аз още го мисля за БСП
                            Ние знаеме, че мислиш за БСП
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                              Бе аз отдавна знам, ама пак да проверя.

Та кажи сега закуската каква е?
                              Бюрек !!!
                              tnm

Коментар

• Приятна вечер от мен!

И малко музика:
                                http://www.youtube.com/watch?v=rE3IH34kUok

Коментар

Working...
                                X