IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
    Да разбирам ли, че искаш да се събирате с РБ, за да променяте формата?

Възможно е и това да стане. Докато Кунева преговаря с РБ, а Пръмова с БСП тази симбиоза няма да очуди никой ...
    разбирам объркването ти
    партийното ти мислене не ме учудва, както и неприемането на безпартийните - тези хора, от народа, които никак не ги бърка коя партия ще си вземе топли местенца - т.е. ние
    те - партийците и ние, другите

...Излез от клетката

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      [SIZE="3"][COLOR="Navy"] Парламентаризма в този му вид, който Те сътвориха
      Как ТЕ са го сътворили, като само ВИЕ управлявате /с незначително прекъсване от СДС и ГЕРБ/?
      Yeah

Коментар

• Баф мааму я гледайте що става у Германия.Меркел никой я не ще.То нали нашия тиквуняк разправяше че му била любимка.....
        http://pressadaily.bg/publication/24...-Меркел/

Коментар

• Свободен човек
          -----------------------------

"Това е стара швейцарска традиция и аз вярвам, че хората сами трябва да имат право да решават дали да държат оръжие у дома си или не", казва швейцарец, гласувал за запазването на сегашния закон.

Комунистическо/милиционерски сатрап
          -----------------------------------------------------------
          "Аз съм за това да се отнема свидетелството за управление за превишена скорост", обяви пред Нова тв депутатът Петър Мутафчиев, в коментар на последните предложения за промените на Закона за движение по пътищата.

Материал за размисъл
          Аман от глупаци!

Коментар

Търговските сделки барабар с държавните регламенти за стопанска дейност са вкупом части от търговското право.
            Всеки договор е търговски - за какво спорите?
            Аман от глупаци!

Коментар

• Вестник Банкеръ сподели връзка.
              Енергетиката ни е в критичен етап от развитието си
              www.banker.bg
              "Българската енергетика се намира на критичен етап от развитието си и това е резултат от серия политически грешки и недостатъчно добре направени сметки". Това заяви вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева по време на Четв..
              ГУАРО, ГОСПОДАРИТЕ ТИ МУТРИ СКАПАХА ЕНЕРГЕТИКАТА..ИЛИ ВИЕ КОМУНИСТИТЕ СЕ ГОРДЕЕТЕ И С ТОВА..

Коментар

Е време да се съберам - те и ние и да променим ФОРМАТА?
                Да разбирам ли, че искаш да се събирате с РБ, за да променяте формата?

Възможно е и това да стане. Докато Кунева преговаря с РБ, а Пръмова с БСП тази симбиоза няма да очуди никой ...
                Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

....
                  Търговските сделки барабар с държавните регламенти за стопанска дейност са вкупом части от търговското право. Ще трябва някак да го приемеш. В тази връзка, аргументите ти, че НЕК имала търговски договор с Парсънс и затова не ги е представила в МИЕТ, са несъстоятелни. Още повече, че този търговски договор се отнася за "обект с национално значение".

Точка 1 - разбирам какво имаш предвид, не ми е ясно какво и как са формулирали, затова твърдя, че има неизвестни. Едно е сигурно - с отмяната на решение 260/2005 за изграждане на АЕЦ, същото се преустановява! И решението за отмяната е задължително, както и всички решения на МС ...

За ДЕдо Коледа, ББ и доверието засега ми писна да коментирам. Е, ако първият поднася изненадите целогодишно, няма да сърдя.
                  Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                    Швейцарците отдавна са разбрали че блага дума (вот) и пищов е по-добре от само вот. Затова пряката им демокрация е добре въоръжена. Иначе няма пряка демокрация.
                    http://www.dw.de/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%...%B0/a-14840988
                    мии, кат нямат пари да си поддържат армия ...си правят цял народ армия

как беше -> нямат - имат е едно и също, пари - акъл ...пак тъй ))

Коментар

• Мизерия твойто име е БСП

11:23. България - държавата, от която и бежанците бягат
                      Attached Files

Коментар

сега аз са притесних и цял ден ша та мисля никакви остри предмети около теб
                        ...и чети ....бавно

1. Швейцарците са такива, каквито са, защото са постигнали, по различни причини, да Имат Закони, които им гарантират Сами да решават.
                        Ключовата дума тук е - РЕФЕРЕНДУМ

2. Самата форма на взимане на решения от мнозинството, чрез референдуми няма нужда от лидери

Оттук...отговорът на другия ти въпрос - 'Кой', става безпредметен
                        Швейцарците отдавна са разбрали че блага дума (вот) и пищов е по-добре от само вот. Затова пряката им демокрация е добре въоръжена. Иначе няма пряка демокрация.
                        http://www.dw.de/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%...%B0/a-14840988

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          1. Швейцарците не чакат политиците да ги оправят. Сами решават. Затова са богати.
                          2. Не им трябва лидер. Всеки швейцарец е лидер.

Това бяха лесни въпроси. Снощи една от съфорумките упорито задаваше въпроса - каква била видите ли разликата между Петко Посерков, Бандита от СИК и Делян Зурлесвински.
                          Цяла нощ мислих.
                          Наруши ми се сънят,
                          но накрая достигнах до същността на нещата.
                          .....
                          сега аз са притесних и цял ден ша та мисля никакви остри предмети около теб
                          ...и чети ....бавно

1. Швейцарците са такива, каквито са, защото са постигнали, по различни причини, да Имат Закони, които им гарантират Сами да решават.
                          Ключовата дума тук е - РЕФЕРЕНДУМ

2. Самата форма на взимане на решения от мнозинството, чрез референдуми няма нужда от лидери

Оттук...отговорът на другия ти въпрос - 'Кой', става безпредметен

Коментар

Е. Михайлова: Парламентът винаги е бил зле, сега е най-зле
                            http://frognews.bg/news_59714/E_Miha...le/#nnn_911739
                            Да разбирам ли, че на госпожата не Й харесва Парламентаризма в този му вид, който Те сътвориха и Е време да се съберам - те и ние и да променим ФОРМАТА?

...а не, просто, сега оставка и да дойде пак следващия(най-вероятно, предишния ) и да продължи съществуванието на Формата, изпразнена от съдържание?

Коментар

Добрутро, како! Самоцелното вкарване в дискусия предполага поне бегло да си я проследил ...
                              Участието в дискусия предполага поне да си имаш идея за темата на дискусията

Коментар

Сори за неточността, имах предвид фирмените ни юристи, политическите им пристрастия са неопределени. Та специална заповед от Министъра до НЕК да спазва решение на НС не е нужно било да се издава!
                                Според някои не е нужно, ама според други е нужно. Едни твърдят така-други инак.

Гигов, пак ти казвам, че в т. 1 от решението/въобще не съм посочвала, че тя е задължителна, ти я беше цитирал/ се визират минали действия на правителството по спиране на АЕЦ, а именно – през март 2012 се отменя РЕШЕНИЕ № 259 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2005 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЕНЕРГИЕН ОБЕКТ „ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА НА ПЛОЩАДКА „БЕЛЕНЕ” КАТО ОБЕКТ С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ И НА РЕШЕНИЕ № 260 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2005 Г. ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА НА ПЛОЩАДКА „БЕЛЕНЕ”. Демек, след като се отменя изграждането на ядрената централа, значи същото се преустановява! Задължително!
                                Що не се разбереш със себе си дали е задължително или не е задължително? В един единствен абзац си противоречиш категорично.

За договора с Риск ли, с Парсънс ли, се тая, но прав си, моя грешка … пепел … това не променя факта, че договорът с Уорли Парсънс е бил умишлено прикриван от НЕК пред МИЕТ, дори когато всички договори са им били изрично изискани!
                                Да вярваш, че НЕК крие договорите от МИЕТ е все едно да вярваш в Дядо Коледа. Че как тогава ще плащат? Та като изплатят няколко милиона нали министърът ще иска да знае на какво основание са изплатени!
                                Айде без басни! Не знаели!

В правния свят обикновено документите са навързани и всеки следва логиката на предишния. Изводи не се правят от едно решение или един договор. Защо да е лесно, като може да е трудно?!
                                Не знам дали са навързани или не, ама взаимоотношенията между НЕК и Атомстройекспорт и "Уорли Парсънс" са търговски , а търговските взаимоотношения се уреждат с договори между страните, а не с решения на парламента.

И пак питам: Коя точка задължава НЕК?
                                Защото има точки от Решението, които императивно нареждат
                                2. За рационално използване на изградената материална и производствена база на площадка „АЕЦ „Белене“ препоръчва на правителството да проучи технико-икономическите условия за изграждане в следващите години на парогазова централа на площадката на АЕЦ „Белене“, която да функционира на пазарен принцип.

3. Възлага на министъра на икономиката, енергетиката и туризма да извърши необходимото за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ „Козлодуй“, като се използва платеното от Република България оборудване.

4. Задължава министъра на икономиката, енергетиката и туризма периодично да информира
                                Какво пречеше едната точка да бъде " Задължава министъра на икономиката, енергетиката и туризма да предприеме необходимите действия за окончателното спиране на строежа на АЕЦ "Белене" , а министъра като принципал на НЕК да нареди...

Точка 1 обаче "подкрепя действията на правителството". Тя не е императивна. Тоест, подкрепят се досегашните действия и бъдещите такива в тази насока. Очаква се от правителството да предприеме действия за спирането. Ама то не е направило НИЩО.
                                Защото така е по-лесно. Хем да не правите нищо, за да не носите отговорност, хем да имитирате дейност и да крещите по медиите какви сте русофоби, как спасявате България от руската енергийна зависимост, хем да се криете зад фикуса... Ама аз не знаех, че БелЯне още не е спряно. Не са ми казали!

И последно. Не се опитвай да спориш за неща, които не са ти ясни.

п.п. А вярата ти в Бойко Борисов е просто трогателна. Как ми се ще и аз да вярвам в нещо толкова силно.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X