IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Напрежението в София ескалира!Обновена Има сблъсъци....http://daniivanov.blogspot.com/2013/10/withme_8.html

Коментар

• Polina Paunova
      Ето затова съм пред Министерски съвет. Той бил жертва на олигархията. Той е жертва на олигархията, разбирате ли бе? Кълне се в Ес и благодари на избирателите си по мъжки. Оставкабе!!!
      ................................
      Atanas Tchobanov
      Да влиза Чистача от филма "Никита". Няма да стане по друг начин. Това е война. На война трябват жертви.
      ................................
      Vechnata Ambar
      ГЛЕДАЙТЕ ТУК НА ЖИВО http://offnews.bg/index.php/251475/d...menta-na-zhivo КАКВО СЕ СЛУЧВА ПРЕД МС
      БЛОКИРАН Е.
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        А бе Стамболов,
        не мога да разбера за кого работиш??

Ами нали точно назначените от ГЕРБ съдии връщат Делян Пеевски в парламента!

Ще се окаже вярно, че ГЕРБ и Пеевски играят в един отбор.
        Ами че точно Пеевски клати кабинета вече повече от три месеца. И със сегашното си решение подклаждат нови протести
        .

Неговата вяра и прасе!
        през юни и юли, когато ги писах тия работи, голямо плюене падна
        ....по едно време влизах с чадър във форума

Беше повече от ясно, че подобна кандидатура ще предизвика най-малкото силно обществено внимание, самият Борисов се беше погрижил дълго време преди това - Пеевски беше някакъв сатанински образ, ... и когато ползваше медиите "му" и пъхайки държавните пари в банката "му"
        (тук и за Бареков днес - "совите не са това, което са")

Яхна се един бунт....който тлееше от зимата и имаше още групи хора, които продължаваха с Конкретни искания към Парламента за Промяна
        Някои успяха, поне да вкарат предложения за промяна на Изборния закон, но всичко се протаква, става бавно...щото енергията е насочена в ...Протестите - Оставка и цирковете ....на друго не се обръща внимание ....а това ги устройва

Новият бунт на "Интелигентните, безформените, спонтанните" и "без лидер" Протестиращи беше атрактивен, ярък и особено Креслив.
        "Независимите "т.н.Пеевски" медии" масово запяха в един глас - Гласът на "Протеста" - ОСТАВКА - нищо друго! Нищо

Тези другите, дето искаха промяна на един куп закони и правила, останаха на заден план и никой нямаше очи и уши за тях.
        Барабанчета, кафета, спектакли.... Хляб и зрелища

Управление на Масите!

... не ми се пише повече, ...но кръгът зад дружките Борисов - Доган - Първанов е много напред с ходовете ...а населението все така си се зомбира от националните медии - който иска, нека ги нарича още "пеевски" - те, на Пеевски си му плащат, за да е на амбразурата, не е капо
        Last edited by съни(тя); 08.10.2013, 19:59.

Коментар

• Преди час Конституцията на България почина!
          Георги Марков:С решението на КС за Пеевски конституционният ни модел почина
          Днес Конституционният съд остави Делян Пеевски да бъде депутат в парламента, макар че за кратко време той бе и шеф на ДАНС. Това разбуни духовете и предизвика остри реакции в обществото.

- Г-н Марков, как ще коментирате решението на Конституционния съд да остави Делян Пеевски депутат?
          - Днес българският конституционен модел почина. На България е необходим нов 14-и декември само че не срещу член първи, както беше на 14 декември 1989 г., а този път срещу цялата Конституция. Този модел вече не върши работа на българската демокрация. Това стана ясно днес. Нужна е нова Конституция и нов пряко избран Конституционен съд.
          - Не сте ли твърде краен?

- В 25-та годишнина от промените можем да кажем, че на практика промяната не стана такава, каквато очакваха българските граждани. Беше приета една Конституция от хората, които приеха Живковата конституция. Едно от малкото достижения на тази Конституция беше наличието на Конституционен съд, който да гарантира необратимостта на демократичните промени и върховенството на Основния закон. Очевидно този КС, както се видя и по делото за изборите, не е в състояние да гарантира върховенството на Конституцията.

- Все пак казусът „Пеевски” не беше ли по-сложен за КС?

- Всъщност не е имало никакъв правен казус по случая „Пеевски”. Те просто бяха длъжни да констатират наличието на несъвместимост и да прекратят предсрочно мандата на народния представител Пеевски, независимо дали е Пеевски, Ивановски или някой друг. Те не го направиха. Затова на България са необходими мажоритарни избори, нова конституция, пряко избрани върховни и конституционни съдии. Иначе ще се въртим в този омагьосан кръг, в който сме се завъртяли.

- Делян Пеевски обаче заяви още на другия ден след назначението си, че подава оставка и реално не е изпълнявал функциите на шеф на ДАНС.

- Всеки народен представител трябва да си носи кръста и да се сприятели с мисълта, че ако се поблазни да отиде на някаква висока държавна служба, той трябва да скъса с депутатските си правомощия. Конституцията не търпи дори и един час тази несъвместимост и в този смисъл има други решения на КС. Г-н Пеевски беше избран за шеф на ДАНС, той положи клетва, нещо повече – пред цяла България той отиде пред главния прокурор Цацаров на среща, записват как ще оправят престъпността в България. Така че не само е встъпил, той направи възможно най-знаковото встъпване, отивайки при обвинител номер едно в качеството си не на политика Пеевски, а на новия шеф на ДАНС.

- Делян Пеевски обаче си остана и депутат?

- Парламентът трябваше в следващите минути да прекрати мандата му като депутат. Той не го направи. А в Конституцията е казано, че в такива случаи се намесва Конституционният съд. Може днес да станеш шеф на агенция, а на другия ден агенцията да я закрият или да те уволнят. Това не означава, че можеш да стоиш в разкрачено положение – полудепутат и полушеф на агенцията, за да видиш за месец-два, или за два-три дни накъде духа вятърът. Нещата са елементарни и пак казвам – българският конституционен модел е пробит.
          - Корумпиран ли е КС?
          - Не, не мога да кажа, че е корумпиран. Но в КС има много силно лоби на БСП.
          - Но съдии, назначени от ГЕРБ, също са гласували за оставането на Пеевски в парламента.

http://pik.bg/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%...ews106494.html

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
            Сега остава да кажеш и Иван Костов и съм готов да ти поставя диагноза.
            Що бре, аз съм ги чувал комуняците да се оправдават с ТУРСКОТО РОБСТВО
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
              Престанете с картинките и безсмислените постове.
              Трий темата.
              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
                Престанете с картинките и безсмислените постове.
                Ми след като триете установени факти, какео друго ни остава?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  С днешното гласуване в Конституционния съд по делото "Пеевски" мога твърдо да отговоря на въпроса, истерично задаван от протестърите. КОЙ? КОЙ? КОЙ предложи Делян Пеевски?

За да стигна до отговора, трябваше да си отговоря на въпроса:
                  Кому е изгодно?
                  Фундаментален въпрос в криминалното разследване!

Изгодно е за Бойко Борисов! ФАКТ! Изгодно е за ГЕРБ. За никой друг.

Следователно Бойко Борисов е предложил Делян Пеевски! Това е!

Сега остава да кажеш и Иван Костов и съм готов да ти поставя диагноза.
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Протестиращите заклещиха Орешарски! Снимки Обновена......http://daniivanov.blogspot.com/2013/10/withme_8.html

Коментар

• Позицията на Шопара , излязла преди минути
                      Връщам се в парламента. Аз съм на 33 години и съм успял
                      [IMG]http://offnews.bg/files/uploads/2013/09/delqn_peevski_ns.jpg?325412
                      Приемам Решението на Конституционния съд заради десетките хиляди избиратели, които ме удостояват с доверието си вече два последователни мандата. На тях им благодаря по мъжки и точно заради доверието им и в тяхно име ще изпълнявам отговорностите си на народен представител.
                      Това се посочва в позиция на Делян Пеевски, изпратена до Агенция “Фокус”, по повод решението на Конституционния съд от 8 октомври 2013 година.

Пълният текст на позицията на Делян Пеевски гласи:

Във връзка с Решението на Конституционния съд съм длъжен като гражданин на страна – членка на Европейския съюз, да заявя отговорно и с доблест, че името ми е подложено необосновано на публичен линч, а личността ми се сатанизира по сценарий на заемащи позиции във високите равнища на властта в държавата. Възмущавам се, че правото ми да бъда избиран – основно гражданско право в демокрацията, бе подложено на съмнение и се превърна в бумеранг, за рикошета на който аз плащам неясна и непосилна цена.
                      Въпросът „Кой предложи Пеевски за председател на ДАНС?“ отдавна няма смисъл. Защото отговорът бе даден многократно – премиерът Пламен Орешарски предложи кандидатурата ми на Народното събрание, съгласувано с двете политически сили, които подкрепят Кабинета. Рутинна технология при всеки избор.
                      Въпросът, на който и аз имам право, е кой (кои) и защо не позволиха да стана Председател на ДАНС.
                      Мое е правото преди всички да дам ясния и неудобен отговор на този въпрос.
                      Това е „здравият“ и инкриминиран съюз между контрабандата, корупцията и властта на политици, които, вместо да се борят срещу криминалните схеми в икономиката, решиха да ги подчинят на себе си и партийния си интерес. Т.е. да се сраснат с престъпността и корупцията органически и навеки. (За съжаление, имаше пробойна – печатницата в Костинброд засече и започна обратно броене, за чиято цена определиха главата на Делян Пеевски.)
                      И вендетата с мен започна. Логиката ми е необорима и проверима.
                      Първо. Президентът без каквото и да е колебание за авторитета на институцията, която представя, и с афекта на притиснат неизвестно до каква стена инициира бламиране на Решение на Парламента на Република България. В случая – за избирането ми за председател на ДАНС. В колаборация с разбитите през Костинбродската печатница лидери на заради това неслучили на власт политически сили Президентът – длъжник им за позицията си, официализира политическия цинизъм.
                      Второ. Аз не упражних правото си на избран и отказах да бъда назначен за Председател на ДАНС. Само че и до днес Президентът и политическата му компания с минало на корпоративните си контакти все името Пеевски изрича.
                      Защо Президентството на държавата акумулира неистово риторика с клише името на един гражданин?
                      Кой и кога ме обвини в нещо? Кой и кога обоснова несъгласието си с моето избиране с факт, а не с афекта на инкриминирания си партийно-властови ужас от политическото си и корпоративно-сиво (до тъмно) минало от близкия и по-далечния преход?
                      Last edited by X_Y; 08.10.2013, 19:59. Причина: прекалено дълго

Коментар

• Престанете с картинките и безсмислените постове.
                        रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Ето кой

Боят настана , тупкат сърца ни -
                          ето ги близо наште душмани.....
                          >
                          http://www.youtube.com/watch?v=NWusy...&feature=share

Коментар

• С днешното гласуване в Конституционния съд по делото "Пеевски" мога твърдо да отговоря на въпроса, истерично задаван от протестърите. КОЙ? КОЙ? КОЙ предложи Делян Пеевски?

За да стигна до отговора, трябваше да си отговоря на въпроса:
                            Кому е изгодно?
                            Фундаментален въпрос в криминалното разследване!

Изгодно е за Бойко Борисов! ФАКТ! Изгодно е за ГЕРБ. За никой друг.

Следователно Бойко Борисов е предложил Делян Пеевски! Това е!
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                              Днес съдиите просто потвърдиха кой управлява България.
                              Ето кой

Баба ме научи на много неща.
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                                Днес Конституционният съд показа своята излишност.
                                Днес съдиите просто потвърдиха кой управлява България.

Коментар

Working...
                                X