IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за дебитни карти, чужди банки, chargeback и още нещо....

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
    има едно нещо наречено кредитна карта с неснижаем остатък / имат всички атрибути и номерация на виза или мастъркард и системата ги разпознава като кредитни, но дефакто са дебитни / . провери в райфайзен или пиб. аз имам райфайзенска виза, вързана е с пайпал и досега не съм имал проблеми с плащанията.
    проблема ти е , че искаш с дебитна карта да плащаш, а не всички приемат плащания с виза електрон .
    Отиваш в Райфайзен и си издаваш дебитна карта Visa Classic - тя е дебитна,но със статут на кредитна карта (както е обяснено по-горе - ползваш различни видове отсъпки при търговци,cashback и т.н.) и си готов.
    Проблема на Visa Electron е,че става за всякакви разплащания само не и в САЩ (нямам идея защо е така но е факт).
    Има малко повече таксипри Classic,но пък си има и предимствата определено си заслужава...
    Относно chargeback-а,аз лично мисля,че само от теб зависи дали ще възстановиш сумата в случая...
    Only God Can Judge me...

Коментар

нали точно това му е проблема на човека, че не може да си захрани микро сметката , а има пари в картата.а пък картата Visa Electron.
      най-лесно , вместо да се мъчи , е да иде до райфайзен , че там е по евтино от пиб и да си направи КРЕДИТНА КАРТА С НЕСНИЖАЕМ ОСТАТЪК/ Secur Credit Card / му викат. системата ги разпознава като кредитни , но на практика са дебитни,НЯМАТ КРЕДИТ, харчиш това , което имаш в сметката само.а и няма опасност някой да ти я източи
      Рядко се отказват плащания с дебитни карти, особено пък с Paypal. Ако плащаш директно в някой сайт обаче, търговецът може и да иска изрично кредитна карта и да не приема дебитни. Сам прецени.

С кредитната карта имаш такса за годишна поддръжка, дори и да избереш варианта "неснижаем остатък", който NYSERookie предлага. Според мен най-добрият вариант за PayPal е Visa electron - можеш да си теглиш парите на банкомат, нямаш такса за картата и т.н. И огледай хубаво тарифите на банката, щото и аз съм имал electron на райфа, имат такса за теглене на свой банкомат, имат и такса за превалутиране, което със сигурност ще ти се наложи да направиш, когато плащащ в чужбина. в ПИБ точно такива неща няма. Със здраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
        Много е вероятно. Пробвай с карта от друга банка. (например ПИБ) .

Когато парите са в микросметката на PayPal какво значение има?!
        нали точно това му е проблема на човека, че не може да си захрани микро сметката , а има пари в картата.а пък картата Visa Electron.
        най-лесно , вместо да се мъчи , е да иде до райфайзен , че там е по евтино от пиб и да си направи КРЕДИТНА КАРТА С НЕСНИЖАЕМ ОСТАТЪК/ Secur Credit Card / му викат. системата ги разпознава като кредитни , но на практика са дебитни,НЯМАТ КРЕДИТ, харчиш това , което имаш в сметката само.а и няма опасност някой да ти я източи
        Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от joroace Разгледай мнение
          Картата ми е на ЦКБ, може би това е проблемът.
          Много е вероятно. Пробвай с карта от друга банка. (например ПИБ) .

Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
          проблем е , когато става дума за плащане към американци
          те дебитни карти не ебават.
          Когато парите са в микросметката на PayPal какво значение има?!
          Last edited by Xman1; 26.10.2011, 09:13.

Коментар

• Аз със Виза и Мастър дебитни ( съответно на ПИБ и Булбанк ) съм плащал на американци.
            Относно чарджбек обаче, там нещата са мътни. Тия диспути са ала-бала , може и да има диспут, ама са за хората които живеят в по-белите държави, за теб не става.
            Ако ти направят - пиеш една студена вода. Все пак твоята банка е българска, а на другия- американска, английска.

Коментар

• Картата ми е на ЦКБ, може би това е проблемът.

Коментар

• проблем е , когато става дума за плащане към американци
                те дебитни карти не ебават.
                Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Аз съм с дебитна Виза електрон /Алианц/ и съм плащал към английски сайт и към пейпал/преди месец/ няква дребна сума без да съм регистриран там дори, не е проблема във вида на картата.

Коментар

има едно нещо наречено кредитна карта с неснижаем остатък / имат всички атрибути и номерация на виза или мастъркард и системата ги разпознава като кредитни, но дефакто са дебитни / . провери в райфайзен или пиб. аз имам райфайзенска виза, вързана е с пайпал и досега не съм имал проблеми с плащанията.
                    проблема ти е , че искаш с дебитна карта да плащаш, а не всички приемат плащания с виза електрон .
                    Дебитната би трябвало да е дори с предимство (някои търговци ги предпочитат особено такива в Европа). Проблема може да идва от банката издател на въпросната карта.

Ако не може да си зареди акаунта е по добре да смени банката.

До колкото съм чувал с картите на ОББ и ЦКБ има проблем ПейПал.
                    Last edited by Xman1; 25.10.2011, 08:17.

Коментар

• има едно нещо наречено кредитна карта с неснижаем остатък / имат всички атрибути и номерация на виза или мастъркард и системата ги разпознава като кредитни, но дефакто са дебитни / . провери в райфайзен или пиб. аз имам райфайзенска виза, вързана е с пайпал и досега не съм имал проблеми с плащанията.
                      Last edited by NYSERookie; 24.10.2011, 22:47.

Коментар

• При регистрацията дърпаше едни пробни дребни, след 45 дни мисля ги връща.
                        Не разбирам пак защо така се получава, но някой с повече инфо все ще се появи.

Коментар

• Може би проблемът е, че нямам пари в PayPal акаунта, а директно дърпа от картата. Пробвах да преведа пари към PayPal, но ми изписва, че това не е възможно и единственият вариант е да дърпа директно от сметката, и да ги праща към другия PayPal акаунт. Имаш ли идея как да захраня PayPal акаунта си?

Коментар

• Купувача след като му е написано в eBay точно за какво иде реч незнам дали ще успее с диспут, респективно Пейпал вероятно да му върне парите.
                            По въпроса за картите - незнам защо не се получава, освен да смениш продавача.
                            За пръв път срещам нещо такова - с наша карта, през Пейпал и да не става плащането.

Коментар

• Въпроси за дебитни карти, чужди банки, chargeback и още нещо....

Здравейте,

Имам няколко въпроса, на които не мога да намеря отговори и реших да попитам в този форум. Става въпрос за това, че искам да направя плащане към американски сайт за електроника, но той не приема Visa Electron с български адрес. Имам PayPal акаунт, към който е вързана същата дебитна карта и може би затова не става и с него. Доколкото разбирам, за да ми се получи това, което искам, трябва да имам дебитна карта от страна от Централна и Западна Европа, САЩ или Канада.
                              Първият ми въпрос е, може ли според вас да ми свърши работа българска виртуална дебитна карта, или и тя се асоциира с България?
                              Второ, знаете ли банки в Централна и Западна Европа, които предлагат да издадат дебитни карти при поръчка от интернет, и които карти стават за разплащане в интернет? Аз съм убеден, че има банки, които изпращат карти по пощата и тези банки дори нямат клонове в България, но не мога да намеря все още такава, която да предлага и Visa Electron, или еквивалентна Master Card.
                              Трето, интересува ме при какви условия някой може да направи Chargeback? В момента споря с купувач в Ebay, който иска да му върна парите, защото се е объркал и не е прочел какво точно продавам. Той твърди, че е подведен, а аз не желая да върна парите, защото ясно е написано в заглавието на обявата с голям, черен шрифт какво се продава. В този случай, ако той отиде в неговата банка, може ли да направи Chargeback, при положение, че парите вече са в моята сметка. И ако може, какво се случва, ако преди да направи Chargeback, аз изтегля парите и сметката ми остане празна?

Мерси предварително!
                            Working...
                            X