IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нужда от Вашето мнение...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много ви благодаря на всички за съветите!За мен беше доста трудно да взема решение относно това къде да продължа обучението си.Разбира се Бокони ми беше мечта но доколкото разбрах от повечето студенти там университета си има доста слабости-бюрокрация , проблеми с accommodation , но това което е най-неприятно е нивото на заплащане след завършване.Според повечето ми приятели в Северна Италия в никакъв случай заплатите на млади специалисти завършили Бокони не надвишават 2000 Euro докато в Северна Европа се започва от тази сума.За съжаление все още не съм работил като финансист в тази част на Европа,

Коментар

• Programata izglejda dobra kato subjects, pak i kakto kazaha po-dolu, FT i dava dobra ocenka. Ina4e iztarva6 4 derbita Milan-Inter kato ne iska6 Bocconi

Uspeh.
      In Goze We Trust

Коментар

• Съни, те колкото вестници толкова и класации на университети. И както писах на първия долу, открил тази тема, зависи бизнес, мениждмънт, МВА или финанси ти трябват. Понякога разликите в тези профили не са големи, а понякога - са.

Обикновено хората искат да учат "финанси" и после чак виждат, че има разлика между MSC Finance, MSC Management studies и MBA (условно така ги наричам трите вида програми). На ниво бакалавър всичко е по-омешано.

Успех на всички. Знанието е сила.

Коментар

• gogo_g, доколко разбирам ти вече си решил/записал си се/ във Vlerick и сега по-скоро търсиш потвърждение на избора си)
          Незнам нищо за този университет, но според ранкирането на Файненшъл таймс за 2006 е на висока позиция:
          http://rankings.ft.com/rankings/masters

Много успехи ти желая там!

За Bocconi -славата му е в повече, според мен)По-добър избор е RSM, 1,5 г е програмата, има възможност за double degree, добри exchange програми и доколкото знам таксата е 2000Е.

Коментар

• Ами да проблема беше в продължителността на обучението 2 години в Bocconi и 1 в Vlerick.Просто още една година в Милано ми идва малко в повече.Имате ли идея дали Vlerick e добър университет или по-скоро посредствен?Kак е възможно да се подготвя за Level lll?Нивото в Vlerick поне отчасти доближава ли се до това в престижните университети?

Коментар

• Za CFA, kakvo da ti kaja, 6te pomogne za Level I, i ot4asti za Level II, i po4ti ni6to za Level III.
              In Goze We Trust

Коментар

• Ako ne e imalo grandiozna razlika v zapla6taneto, ne vijdam smisal da ne izbere6 Bocconi.....
                In Goze We Trust

Коментар

• Здравейте искам да се посъветвам с вас относно магистратурата ми.В момента все още уча в УНСС но от септември ще уча в Vlerick- Master in Financial Management.Може ли някой да ми каже нещо за този университет предимства или недостатъци.Този уни избрах пред Bocconi поради ред причини , правилен ли е избора ми според вас?Имам намерение да се явявам на CFA мислите ли че обучението във Vlerick ще ми помогне?
                  Благодаря за вниманието!

Коментар

• Радвам се, че нещата се развиват в някаква посока при теб... Също така, огледах дискусията и виждам и други са потвърдили, че от изброените Cass е най-добро.

Струва ми се обаче не си решил най-важното - какво искаш в бъдеще?? Работа във финансите, в БГ и т.н.? Оттам следва всичко. Съгласен съм с онези, които казват че по-евтино и безрисково ще ти излезе да изкараш бакалавър в БГ и чак после да се пробваш на Острова за магистър... След няколко години тъкмо ще ти се проясни и по-добре дали искаш МВА или с мастърс по (нещо свързано с) финанси ще си по-добре. А може и съвсем на друг акъл да си вече.

Имай предвид, че в Сити се реализират огромен брой хора без формално икономическо образование, но примерно доктори по физика

Коментар

• Hmm, riska e tvoi, pri polojenie 4e nama problem ve4e s finansiraneto za6to ne se probva6 v po-dobar UNI?

Predpolagam znae6 4e ve4e vseki BG undergraduate applicant moje da kandidatstva za loan ot Student Loan Company v UK. Lihvate e okolo 3%, i ima min threshold income koito trabva da dostigne6 predi da po4ne6 da pla6ta6 zaema. Zatova gledai po-hubavite Unis......
                      In Goze We Trust

Коментар

• Здравейте отново ). Получих оферта за място в University of Wеstminster ,специалността е : BA Honours Business-Financial Management. Какво ви е мнението за Westminster ? Дилемата е ще си струва ли и какво бих могъл да очаквам след евентуална бакалавърска степен . Приятелката ми завърши магистратура в Westminster (international law) и вече година и половина не може да започне работа по специалността тук в UK. Вие имате ли нещо да споделите по въпроса ?

Коментар

• Da, tezi ostanalite bez Cass, ne sa hubavi.

Vtoro, garanciya nama nikade, ima samo zdrava rabota, jelanie+kasmet. Ti sam si precenyava6...
                          In Goze We Trust

Коментар

• Zdraveite. Da razbiram li 4e osven Cass, drugite univ.(Westminster,Queen Marry,Metropolitan ) sa bullsshit i ne si zaslujava. Dnes govorih s managera v kompaniata koiato rabotia ,otnosno tova koeto me valnuva i toi mi kaza, 4e po printzip za 4ujdentzite obrazovanie v UK e po prestijno i bol6instvoto studenti sa ot zamojni familii i posle se zavra6tat obratno v sobstvenite si strani,a za tezi koito ostavat v UK niama nikakva garantzia za realizatzia. Ne znam dali e taka i se zamisliam dosta po vaprosa .......

Коментар

• Kachestvoto i prespektivite pred zavurshilite b BG i Anglia sa nesravnimi. Opredeleno ima prichina obrazovanieto da struva 24 000 GBP i trjabva da ti kaja, che vseki cent ot tazi suma si struva. Parite si ste gi izkarash za polovin godina rabota v Anglia posle, mjasto za chudene njama.

Коментар

• mai ot vsi4ko dosega nai-dobroto e- priberete se v BG
                                i si vkarai parite na borsata. to4no dokato zavur6i6 6te
                                si gotov i s teoriata i s praktikata, a moje i pari da si napravil
                                osobenno ako ima6 apartament v Sofia i ne ti se nalaga da pla6ata6 naem.

Коментар

Working...
                                X