Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Та Карол като почнаха да си търсят персонал за Терафонда
  http://www.jobs.bg/f85431 и се чудя значи, какво става, боси ли са? Обаче какво става - на др. ден ATERA скочи с ~9%. Но това м/у др.
  Иначе то я ясно за интереса към фондовете за земя: дребните инвеститори са под напрежение от коалицията и търсят сигурност малко по-дългосрочно.

  Коментар


  • нямам представа
   но ми е много интересно да разбера особенно за АТЕРА...какво ще има след 4 месеца ? ново увеличение на капитала ?
   и защо цената въобще се качва след като има закупена земя до момента само за 650 000 - не трябва ли първо приключи увеличението на капитала на 16.10 и след новини за нови покупки на земя да се помпат очакванията ? явно външни фактори има ??
   "the trend is your friend until the end..."

   Коментар


   • Хайде да видим сега някой сеща ли се защо толкова бързо расте цената на Елана фонд за земеделска земя и АдвансТерафонд? Също до кога ще расте, до колко ще расте и после до колко ще падне в рамките на близките 4 месеца?
    Ясно ми е, че не сме училище за ясновидци но мисля, че специално тук нещата могат да се прогнозират с приблизителна точност. Идеята е да се вкара пазарната логика в анализа. До момента нещата се развиват супер логично. Чакам прогнози
    Обмислям вариант да поговорим и в някоя кръчма на по бира. Има ли желаещи?

    Успех!
    Keep walking ...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от looser
     Не знам къде отиде прогнозата, която дадох но ще кажа, че стопа на нула беше ударен. Нова позиция откривам:
     sell chf/jpy @ 90.07. stop 90.60. target 88.50
     Успех!
     Стопа на 90.60 беше ударен. Регистриране на средна загуба от 60 пипа (със спреда и отрицателния суап). Не е зле като за начало,а?
     Нищо лошо няма в това да загуби човек стига да извлече правилните поуки от тази загуба. Загубата зависи от размера на позицията а той от менъджмънта. Аз в двойки с отрицателен суап влизам с най-малко.

     Ще наблюдавам отблизо тази валутна двойка през предстоящата седмица и ще гледам дали ще удари поставената от мен цел.
     Ако я удари значи входа и/или стопа не са били на мястото си. Ако не я удари значи има причина за това и трябва да преразгледам играта си. Това преразглеждане е в ход още след първия ударен стоп и то се прави с цел да се установи печелившата посока. Веднъж установена трябва само да я следваме.
     Интерес представлява факта, че chf/jpy не е основна валутна двойка. Тя се получава като се раздели примерно usd/jpy na usd/chf или eur/jpy на eur/chf. От тук извода, че за да пада chf/jpy трябва числителя (usd/jpy) да намалява, знаменателя (usd/chf) да се увеличава. Това обаче не става драстично защото и във двете долара участва в числителя и затова волатилността в chf/jpy не е голяма. По тези въпроси има още много какво да се каже.

     На фондовия пазар ELARG и АТЕRA регистрираха значителен ръст и като цяло съм доста напред.

     Консервативния портфейл засега го държа но през изминалата седмица проучвах нещата с правенето на собствен такъв. Вече имам оферти продава на около 10 емисии облигации. Комисионните са под 0,1%.

     Ами толкова от мен. Успех!
     Keep walking ...

     Коментар


     • Този път възможността да достигнем целта е по-висока! Оценявам я на 65%.
      Успех!
      Keep walking ...

      Коментар


      • Не знам къде отиде прогнозата, която дадох но ще кажа, че стопа на нула беше ударен. Нова позиция откривам:
       sell chf/jpy @ 90.07. stop 90.60. target 88.50
       Успех!
       Keep walking ...

       Коментар


       • Looser, хареса ми портфейла ти. Сигурно защото много прилича на моя. Разсъждаваме еднакво май. Само дето не съм имал консервативен портфейл. Имах високодоходен в Елана ама вече нямам.

        Коментар


        • ДЦК

         Всъщност борсата има по-ниски комисионни за сделки с облигации спрямо тези с акции, така че е възможно брокера ти да ти е предложил по-ниска комисионна за такива сделки.

         Коментар


         • Re: Облигации

          Първоначално изпратено от Борса
          Този брокер да не имал предвид ДЦК като ти е обявил тази комисионна, защото те не се търгуват на БФБ.
          Не, за облигациите на Овъргаз ставаше въпрос.
          Keep walking ...

          Коментар


          • .

           да, за ДЦК обикновено се правят търгове и неконституционален инвеститор не знам как ще се добере. ти самолично само от ИП можеш да си купиш

           Коментар


           • Облигации

            Този брокер да не имал предвид ДЦК като ти е обявил тази комисионна, защото те не се търгуват на БФБ.

            Коментар


            • Не е задължително там Но тези хора ми се обадиха по телефона след като съм пробвал демото им и надълго и нашироко ми обясниха предимствата на платформата им, ниските им комисионни, особеностите на договора и какво ли още не. Ти на това не му ли казваш агресивна политика за набиране на клиенти? Сигурно има и други но никой не се е обръщал към мен. Винаги аз съм бил инициаторът. Но така и така отвори темата кажи с кои си се договорил да си направим сметката дали си заслужава.

             Днес реших да изтегля средствата си от консервативния портфейл и да си направя собствен такъв. Повечето от облигациите се търгуват на БФБ но цените ми се виждат малко нереални. На повечето даже няма котировки продава. Въобще информацията за тези инструменти намирам за крайно недостатъчна. Освен на БФБ някъде другаде търгуват ли се? Когато се предлагат на търг малки акционери могат ли да наддават или само институционални? Може би и аз не съм търсил достатъчно но сега като се поразтърсих не намерих кой знае какво. Проверих и във форума "дългови ценни книжа". Има интересна информация пак не ми е достатъчна. Още нещо интересно. Облигациите през КОБОС-а закупени пак са си с комисонната от 1%. Преди като исках да закупя облигации се чух с брокер на една от водещи финансови фрупи и той спомена за 0.25% комисионна за облигации. Странна работа нали? Извода е, че човек трябва да се поразтърси преди да намери най-изгодния вариант.

             Това е засега. Лека нощ
             Keep walking ...

             Коментар


             • looser, ти да не целиш да започнеш работа в Бенч Марк? Има и други посредници! Дори могат да се договорят и по-ниски комисионни от на Бенч Марк!?

              Коментар


              • Комисионните са много важни! Моите позиции са такива и от тази гледна точка. Особено пък на БФБ. Прав е ид2. Избирайте много вниметелно позициите си и не се литкайте напред назад защото ако не позицията то комисионните ще ви изядат. Няма смисъл да пълним гушите на посредниците допълнително. Един приятел казва "Спокойно бе, не са изчезнали парите ти. Те просто са отишли при някой друг ".
               Дано скоро се направят промени по този въпрос защото ми се струва непосилно за един обикновен инвеститор да търгува активно. Не, че съм се запътил натам ама все пак БенчМарк се опитват да направят нещо...ще поживеем, ще видим.
               Keep walking ...

               Коментар


               • .

                не ме разбра ти ...

                Коментар

                Working...
                X