Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за помощ!

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Моля за помощ!

  Здравейте! Бих искала да се обърна за помощ,относно решаването на 2 задачи по Управление на капиталите във фирмата.Благодаря Ви!

  1зад. Разполагате с инвестиционен проект финансиран с облигационен заем. Проектът предвижда покупка на технологична линия за производство на траверси с доставна цена 3,2 млн. лева и 600 хил. лева инсталационни разходи при 6 годишен експлоатационен срок. Остатъчната стойност на технологичната линия след приключване на срока на проекта се определя на 335 хил. лева. Ежегодните експлоатационни разходи към края на всяка от годините се оценяват на 280 хиляди лева. В края на всяка втора година се провеждат регулярни ремонти на стойност 125 хил. лева. Инвестицията се финансира с 6 годишни облигации с двугодишен гратисен срок за плащания по главницата. Купонът е фиксиран на 6% и е платим на всеки 6 месеца (3% полугодишен купон). Погасителните вноски по главницата стартират в края на третата година и са в размер на 25% до изтичане на срока на проекта. Определете чистата сегашна стойност на проекта при 8% дисконтов фактор при положение, че проектът генерира последователно следните приходни парични потоци: 1,5 млн. лева; 1,15 млн. лв.; 1,1 млн. лв.; 1 млн. лв.; 0,9 млн. лв. и 0,71 млн. лв.

  2зад.

  Определете размера на чистите оборотни капитали при положение, че фиксираните пасиви са 200 лв., текущите пасиви са 300 лв., а коефициента на обща ликвидност е: 1,5Working...
X