If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ
По важното е, че ще държим "крана" на тръбата. В геополитически аспект това е страшно много. Ако се спазват всички изискавания опастност от разливи почти няма.
Да се рискуват милиарди от туризма за жълти стотинки е абсурдно.
Вече има мнения от чужди туристи, че след реализирането на проекта няма да стъпят в Созопол, Черноморец, Поморие, а защо не и в Слънчев Бряг.
На никого не е приятно излежавайки се на плажа да гледа колони от огромни танкери. А при влизането на всеки танкер в залива (бургазлии знаят), че винаги има малък разлив на нефт и съответно мазут по плажа.
Изобщо не говорим дори за голям разлив, а за онези малките, които се получават от влизането на танкерите ...
Този проект е изключително неизгоден за България.
Това което ти наричаш разливи се получаваше в миналото от кораби, които си "изплакваха" трюмовете в открито море - това е незаконно, и да си призная честно по собствените ми наблюдения по Южното Черноморие тази практика е сведена до минимум. Ако продължават да взимат мерки да не се прави такава цигания, няма да има проблеми с "разливи".
А каква е вероятността за разлив за 30 години? Нека експерти (безпристрастни) да изчислят тази вероятност и да се види дали си заслужава риска ....
За другите проекти съм + тъй като надделяват повече позитивите, но за нефтопровода ... нито екологично, нито икономически, абе никак не виждам какво печелим ... печелят Гърция и Русия. В Александруполис ще се строи голямо нефтено хранилище, а не в Бургас ....
Вече има мнения от чужди туристи, че след реализирането на проекта няма да стъпят в Созопол, Черноморец, Поморие, а защо не и в Слънчев Бряг.
На никого не е приятно излежавайки се на плажа да гледа колони от огромни танкери. А при влизането на всеки танкер в залива (бургазлии знаят), че винаги има малък разлив на нефт и съответно мазут по плажа.
Изобщо не говорим дори за голям разлив, а за онези малките, които се получават от влизането на танкерите ...
Този проект е изключително неизгоден за България.
Това което ти наричаш разливи се получаваше в миналото от кораби, които си "изплакваха" трюмовете в открито море - това е незаконно, и да си призная честно по собствените ми наблюдения по Южното Черноморие тази практика е сведена до минимум. Ако продължават да взимат мерки да не се прави такава цигания, няма да има проблеми с "разливи".
АЕЦ, но не ми харесва идеята с танкерите щъкащи насам натам!
Само който не е виждал ЧЕРНО МОРЕИмето на морето ни не е случайно
Стана ми интересно... откъде идва името според теб?
името не беше ли свързано с по-високо съдържание на сяра в дълбочините и липсата на живот там )
Царю, не си ли противоречиш малко, а)
Хем мислиш, че руските проекти са добри за Б-я и ще задържат БСП във властта не 2, а 12 години, хем се радваш на евентуалното спиране на едни еврофондове?!
Точно така Съни(тя),
Черно море се нарича "черно", защото само в най-горните 100-200м от него има жовот! Надолу до 2000м дълбочина има сулфати и сулфиди!
За сулфида помня , че беше "Диметилов Сулфид", а сулфата не го помня! Когато това съединение излезе на повърхностна на водата, то се запалва. С две думи, в черно море има достатъчно гориво за целия свят за поне 10000г.
От сулфата и сулфида може да се направи метан, но проблема е какво да се прави със серните окиси! Ако те не се премахнат при изгарянето, ще има тъй наречените киселинни дъждове!
Подобно нещо има в дълбините на Бермудския триъгълник, само че там доста по-често излиза на повърхността, заради по-големите течения!
Когато Германия пое председателството на ЕС през началото на 2007г., германските политици искаха да подписваме някакви споразумения бреговете за Черно море, заради излаза на ЕС на Черно море ! Нямам идея какви? Казва ли ти някой?
Доколкото чух, нищо не е направено!
Така , че СПОКО!
Гориво колкото искате, а петролът остава с цел 150$!
ХИХИХИ
но не съм съгласен, че това е причината за наименованието
Това, че 60 години сме най-бедната страна в Европа не е вярно. Напротив, докато ни управляваха комунистите имахме работеща индустрия и селско стопанство, положително търговско салдо и бяхме Швейцария на Балканите. Да не говорим, че нямаше престъпност, образованието и здравеопазването бяха безплатни, а с 20лв се плащаха ток, телефон, парно и ВИК. А Костов по това време се напъваше да става член на БКП, учеше студентите на Политическа икономия на социализма и беше правоверен фен СССР и на социалистическият начин на производство.
Затва примерно сега нямаме пенсионна система и всеки от нас требе да гледа по 3ма пенсионери от данъците си заради такива като тебе все още някои хора в България имат манталитета, че някой (разбирайте държавата, партията или там който дойде) трябва да се грижи за тях.
Това, че 60 години сме най-бедната страна в Европа не е вярно. Напротив, докато ни управляваха комунистите имахме работеща индустрия и селско стопанство, положително търговско салдо и бяхме Швейцария на Балканите. Да не говорим, че нямаше престъпност, образованието и здравеопазването бяха безплатни, а с 20лв се плащаха ток, телефон, парно и ВИК. А Костов по това време се напъваше да става член на БКП, учеше студентите на Политическа икономия на социализма и беше правоверен фен СССР и на социалистическият начин на производство.
Такива глупотевини си написал, че направо не е за вярване :-)
Ти си готов за Северна Корея , братче :-)
Това, че 60 години сме най-бедната страна в Европа не е вярно. Напротив, докато ни управляваха комунистите имахме работеща индустрия и селско стопанство, положително търговско салдо и бяхме Швейцария на Балканите.
Някои живяхме в това време,та още си спомняме-дефицити за най-обикновени стоки,режим на тока,банани и портокали само за ЧНГ.Положително търговско салдо,пък от 84г до 89г външния дълг скача с 5млрд. долара,за да не можем да го обслужваме от 90г.
АЕЦ, но не ми харесва идеята с танкерите щъкащи насам натам!
Само който не е виждал ЧЕРНО МОРЕИмето на морето ни не е случайно
Стана ми интересно... откъде идва името според теб?
името не беше ли свързано с по-високо съдържание на сяра в дълбочините и липсата на живот там )
Царю, не си ли противоречиш малко, а)
Хем мислиш, че руските проекти са добри за Б-я и ще задържат БСП във властта не 2, а 12 години, хем се радваш на евентуалното спиране на едни еврофондове?!
Това, че 60 години сме най-бедната страна в Европа не е вярно. Напротив, докато ни управляваха комунистите имахме работеща индустрия и селско стопанство, положително търговско салдо и бяхме Швейцария на Балканите.
Някои живяхме в това време,та още си спомняме-дефицити за най-обикновени стоки,режим на тока,банани и портокали само за ЧНГ.Положително търговско салдо,пък от 84г до 89г външния дълг скача с 5млрд. долара,за да не можем да го обслужваме от 90г.
Защо руснаците не направят ядрени централи в Русия и да ни продават ток???!!!
Толкова тъп въпрос никога през живота ми не са ми задавали. В този форум не съм влизал отдавна но нивото драстично е паднало и са започнали да се навъртат съвсем невежи хора.[/quote
Ама аз само питам бе Царю!!!Па ти си бил много умен!!!
Коментар