IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• за България а не за Ганьо

Тук две мнения не може да има . Някой поставят личните си интереси на първо място
    "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• По важното е, че ще държим "крана" на тръбата. В геополитически аспект това е страшно много. Ако се спазват всички изискавания опастност от разливи почти няма.

Коментар

• Re: Бур

Първоначално изпратено от Kalo
        Първоначално изпратено от PeterLD
        Нефтопровода е неизгоден за България.

Да се рискуват милиарди от туризма за жълти стотинки е абсурдно.

Вече има мнения от чужди туристи, че след реализирането на проекта няма да стъпят в Созопол, Черноморец, Поморие, а защо не и в Слънчев Бряг.

На никого не е приятно излежавайки се на плажа да гледа колони от огромни танкери. А при влизането на всеки танкер в залива (бургазлии знаят), че винаги има малък разлив на нефт и съответно мазут по плажа.

Изобщо не говорим дори за голям разлив, а за онези малките, които се получават от влизането на танкерите ...

Този проект е изключително неизгоден за България.
        Това което ти наричаш разливи се получаваше в миналото от кораби, които си "изплакваха" трюмовете в открито море - това е незаконно, и да си призная честно по собствените ми наблюдения по Южното Черноморие тази практика е сведена до минимум. Ако продължават да взимат мерки да не се прави такава цигания, няма да има проблеми с "разливи".
        А каква е вероятността за разлив за 30 години? Нека експерти (безпристрастни) да изчислят тази вероятност и да се види дали си заслужава риска ....

За другите проекти съм + тъй като надделяват повече позитивите, но за нефтопровода ... нито екологично, нито икономически, абе никак не виждам какво печелим ... печелят Гърция и Русия. В Александруполис ще се строи голямо нефтено хранилище, а не в Бургас ....

Коментар

• Re: Бур

Първоначално изпратено от PeterLD

Вече има мнения от чужди туристи, че след реализирането на проекта няма да стъпят в Созопол, Черноморец, Поморие, а защо не и в Слънчев Бряг.

На никого не е приятно излежавайки се на плажа да гледа колони от огромни танкери. А при влизането на всеки танкер в залива (бургазлии знаят), че винаги има малък разлив на нефт и съответно мазут по плажа.

Изобщо не говорим дори за голям разлив, а за онези малките, които се получават от влизането на танкерите ...

Това което ти наричаш разливи се получаваше в миналото от кораби, които си "изплакваха" трюмовете в открито море - това е незаконно, и да си призная честно по собствените ми наблюдения по Южното Черноморие тази практика е сведена до минимум. Ако продължават да взимат мерки да не се прави такава цигания, няма да има проблеми с "разливи".

Коментар

• Бур

Коментар

• Първоначално изпратено от SPEKO
              Първоначално изпратено от съни(тя)
              Първоначално изпратено от Green Froyd
              Първоначално изпратено от Jay Gould
              АЕЦ, но не ми харесва идеята с танкерите щъкащи насам натам!
              Само който не е виждал ЧЕРНО МОРЕИмето на морето ни не е случайно
              Стана ми интересно... откъде идва името според теб?
              името не беше ли свързано с по-високо съдържание на сяра в дълбочините и липсата на живот там )

Царю, не си ли противоречиш малко, а)
              Хем мислиш, че руските проекти са добри за Б-я и ще задържат БСП във властта не 2, а 12 години, хем се радваш на евентуалното спиране на едни еврофондове?!

Точно така Съни(тя),

Черно море се нарича "черно", защото само в най-горните 100-200м от него има жовот! Надолу до 2000м дълбочина има сулфати и сулфиди!
              За сулфида помня , че беше "Диметилов Сулфид", а сулфата не го помня! Когато това съединение излезе на повърхностна на водата, то се запалва. С две думи, в черно море има достатъчно гориво за целия свят за поне 10000г.
              От сулфата и сулфида може да се направи метан, но проблема е какво да се прави със серните окиси! Ако те не се премахнат при изгарянето, ще има тъй наречените киселинни дъждове!
              Подобно нещо има в дълбините на Бермудския триъгълник, само че там доста по-често излиза на повърхността, заради по-големите течения!

Когато Германия пое председателството на ЕС през началото на 2007г., германските политици искаха да подписваме някакви споразумения бреговете за Черно море, заради излаза на ЕС на Черно море ! Нямам идея какви? Казва ли ти някой?
              Доколкото чух, нищо не е направено!

Така , че СПОКО!
              Гориво колкото искате, а петролът остава с цел 150$!
              ХИХИХИ

но не съм съгласен, че това е причината за наименованието

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
                Това, че 60 години сме най-бедната страна в Европа не е вярно. Напротив, докато ни управляваха комунистите имахме работеща индустрия и селско стопанство, положително търговско салдо и бяхме Швейцария на Балканите. Да не говорим, че нямаше престъпност, образованието и здравеопазването бяха безплатни, а с 20лв се плащаха ток, телефон, парно и ВИК. А Костов по това време се напъваше да става член на БКП, учеше студентите на Политическа икономия на социализма и беше правоверен фен СССР и на социалистическият начин на производство.
                Затва примерно сега нямаме пенсионна система и всеки от нас требе да гледа по 3ма пенсионери от данъците си заради такива като тебе все още някои хора в България имат манталитета, че някой (разбирайте държавата, партията или там който дойде) трябва да се грижи за тях.

Коментар

Това, че 60 години сме най-бедната страна в Европа не е вярно. Напротив, докато ни управляваха комунистите имахме работеща индустрия и селско стопанство, положително търговско салдо и бяхме Швейцария на Балканите. Да не говорим, че нямаше престъпност, образованието и здравеопазването бяха безплатни, а с 20лв се плащаха ток, телефон, парно и ВИК. А Костов по това време се напъваше да става член на БКП, учеше студентите на Политическа икономия на социализма и беше правоверен фен СССР и на социалистическият начин на производство.
                  Такива глупотевини си написал, че направо не е за вярване :-)
                  Ти си готов за Северна Корея , братче :-)
                  Don't work hard, work smart!

Коментар

• .............

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
                      Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
                      Това, че 60 години сме най-бедната страна в Европа не е вярно. Напротив, докато ни управляваха комунистите имахме работеща индустрия и селско стопанство, положително търговско салдо и бяхме Швейцария на Балканите.
                      Някои живяхме в това време,та още си спомняме-дефицити за най-обикновени стоки,режим на тока,банани и портокали само за ЧНГ.Положително търговско салдо,пък от 84г до 89г външния дълг скача с 5млрд. долара,за да не можем да го обслужваме от 90г.
                      Аааа Царю,ти от тия умници ли си бил!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Green Froyd
                        името не беше ли свързано с по-високо съдържание на сяра в дълбочините и липсата на живот там )

Царю, не си ли противоречиш малко, а)
                        Хем мислиш, че руските проекти са добри за Б-я и ще задържат БСП във властта не 2, а 12 години, хем се радваш на евентуалното спиране на едни еврофондове?!

Коментар

Това, че 60 години сме най-бедната страна в Европа не е вярно. Напротив, докато ни управляваха комунистите имахме работеща индустрия и селско стопанство, положително търговско салдо и бяхме Швейцария на Балканите.
                          Някои живяхме в това време,та още си спомняме-дефицити за най-обикновени стоки,режим на тока,банани и портокали само за ЧНГ.Положително търговско салдо,пък от 84г до 89г външния дълг скача с 5млрд. долара,за да не можем да го обслужваме от 90г.
                          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                            Първоначално изпратено от Green Froyd
                            Черно е наречено морето, щото е лошо, бурно - за разлика от Бялото - още древните гърци са ги кръстили тъй...

А netware5 наистина е специалист по атомни работи...
                            Древните гърци са го нарекли понтос аксенос, което означава точно обратното - гостоприемно/добро море.

Коментар

• [quote="Цар Симеон Велики"]
                              Първоначално изпратено от kefala
                              Защо руснаците не направят ядрени централи в Русия и да ни продават ток???!!!
                              Толкова тъп въпрос никога през живота ми не са ми задавали. В този форум не съм влизал отдавна но нивото драстично е паднало и са започнали да се навъртат съвсем невежи хора.[/quote

Ама аз само питам бе Царю!!!Па ти си бил много умен!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Green Froyd
                                Черно е наречено морето, щото е лошо, бурно - за разлика от Бялото - още древните гърци са ги кръстили тъй...

А netware5 наистина е специалист по атомни работи...
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X