IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Едно сутршно мнение...както знаете утрото е-по мъдро от вечерта....Напоседък съм принуден от служебните ми задължения да ставам много рано сутрин ....Да ви кажа колеги(още не съм се разсънил)България винаги е била енергиен център(не само на Балканите ,но и в Европа)що се отнася до производството на електрическа енергия.Ние изнасяхме и изнасяме преди и след затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ 'Козлудуй'.Тук само мощносттите от ВЕЦ са два-пъти повече от потреблението,а недостатъкът на ел.енергията е:че трябва да се изразходва в момента в,който се произведе...естественно когато работеха 3-ти и 4-ти изнасяхме доста повече за вашата статистика ще кажа четворно...(точно в тази сфера работя)....
    Но 3-ти и 4-ти наистина бяха опасни,мога да ви кажа,че и 1-ви и 2-ри също са доста опасни,но да си остане между нас,защото,ще ме уволнят,а новата предлагана руска технология е още по опасна от старата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi
      Първоначално изпратено от съни(тя)
      SPEKO, ето нещо за използването на енергията на сероводорода от Черно море))
      [url]http://news.ibox.bg/material/id_371065068/fpage_1/

Да. Това се знае от преди 40 год. и повече. Бил съм ученик в 9-10 клас през 1972 год. когато съм го чел в "Техника маладьожи". Да предпалажим че тогава самата система нямаше пазарен интерес да разработи и пусне инсталации за усвояването на този ресурс. Учените си бяха свършили работата - бяха доказали и разработили технологията. Бяха изчислили че енергиините запаси са за 64000 год., при тогавашния темп на потребление на енергиини ресурси. А днес?? Колко са държавите с икономически интереси в Черно море?? Колко брегове мие морето?

Това се знае още от времето на Петър I, които финансира научната експедиция, която изучава Черно море! Oколо 1720г!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
        SPEKO, ето нещо за използването на енергията на сероводорода от Черно море))
        [url]http://news.ibox.bg/material/id_371065068/fpage_1/

Да. Това се знае от преди 40 год. и повече. Бил съм ученик в 9-10 клас през 1972 год. когато съм го чел в "Техника маладьожи". Да предпалажим че тогава самата система нямаше пазарен интерес да разработи и пусне инсталации за усвояването на този ресурс. Учените си бяха свършили работата - бяха доказали и разработили технологията. Бяха изчислили че енергиините запаси са за 64000 год., при тогавашния темп на потребление на енергиини ресурси. А днес?? Колко са държавите с икономически интереси в Черно море?? Колко брегове мие морето?
        http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• хах, мен ме върнаха в 8-ми клас с химията)))) ти сега от 2 копи-пейст на статии се впечатли))

Коментар

• Ами, натри ни носовете на всички умници тук!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPEKO
              Е, ти много сериозно си задълбала по темата! Ужас!
              Аман от умни жени!
              Аз затова не мога да се оженя! Така де, то не може жена ти да е по- умна от теб. Това живот ли ще бъде?
              Сега, ако ми размяташ формулите на сулфида и сулфата и ми покажеш каква е химичната реакция, рискуваш да не контактуваш с мен никога повече!

Шегичка

Поздрави!
              хахахаха, кое те притесни))) това, че трябва да си купиш малко жълтичък прах и ако се счупи термометъра ще се налага и да обясняваш кога си го учил туй ли)))

Коментар

• [,,,,

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                  Първоначално изпратено от Императорът
                  Първоначално изпратено от Green Froyd
                  Първоначално изпратено от Jay Gould
                  АЕЦ, но не ми харесва идеята с танкерите щъкащи насам натам!
                  Само който не е виждал ЧЕРНО МОРЕИмето на морето ни не е случайно
                  Стана ми интересно... откъде идва името според теб?
                  Черно е наречено морето, щото е лошо, бурно - за разлика от Бялото - още древните гърци са ги кръстили тъй...

А netware5 наистина е специалист по атомни работи...
                  eeeeeeeeee.. разгеле .. Вече се бях отчаял че някой знае Точка за Императора !!! Истината е че морето ни е едно от най трудните за корабоплаване и е осеяно с потънали кораби.

А на някой който спомена сяра, да кажа! Не сяра, а сероводорд, ама кой ли е внимавал по химия в 8 клас
                  Ако беше прочел това,което написах,щеше да разбереш, че е точно обратното. SPEKO беше прав за сулфатите и сулфидите...сероводора се получава от бактериална редукция на сулфати.

Коментар

• SPEKO, ето нещо за използването на енергията на сероводорода от Черно море))
                    http://news.ibox.bg/material/id_371065068/fpage_1/

Джей, точна забележка - не може съединенията да се пренебрегват)
                    като си казал 8-ми клас, та се сетих за 9-ти и да напомня на всички - ако ви се случи да счупите живачен термометър вкъщи - най-добрият начин да решите проблема е да наръсите върху живака сяра))

За наименованието на Черно море:

Историците Страбон,Скимн, Диадор, Еврипид, Овидий описват морето ту като негостоприем но(Pontus Axenus), ту като гостоприемно(Pontus Euxinus).
                    Обяснението се намира в фигуративния смисъл , който те са влагали описвайки премеждията на елинските колонисти по тези земи.
                    Има мнения, че името "Черно море " датира от края на VIII в. Пр.Хр., когато скитите станали господари на бреговете му. Те го наричали "Ахшаена", тоест тъмноцветно - иранска дума. По горе споменахме, че старите гърцки писатели наричали "Черно море " - Axenus - негостоприемно, както обяснява професор Кацаров, това старо скитско название сближили с лесно разбираемата дума "Аксенос". Това обяснение е приемливо, ако се поставим на фалшива етимологична база. Но неможем тогава да си обясним, защо отпосле гръцките писатели наричат морето гостоприемно. Ето защо твърденията на проф. Кацаров не могат да бъдат приети за меродавни.
                    Славяните по късно наричат морето "черно" - поради тъмно зеления характер на водата. Това определение пренесено от италианци, англичани, -турци добива гражданство - името на Черно море като георгафско понятие днес.
                    Други названия на Черно море от старо време - "Румско море", "Суданско море", но названието от X век "Черно море " се е утвърдило като такова.
                    http://www.varna-bg.com/museums/arch...y/oldvarna.htm

Коментар

• Черно е наречено морето, щото е лошо, бурно - за разлика от Бялото - още древните гърци са ги кръстили тъй...
                      chuwala sym, che go narichat cherno, zashtoto 200 metra pod wodata w nego nqma jiwot, zaradi nalichieto na serowodoroda. Inache wsqko more moje da stane dostatychno burno i losho, spored kaprizite na klimata.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
                        Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
                        По важното е, че ще държим "крана" на тръбата. В геополитически аспект това е страшно много. Ако се спазват всички изискавания опастност от разливи почти няма.
                        Това е все едно да напишеш тука във форума, малките инвеститори да диктуват пазара....... приземи се царю велики - ние сме една плюнка на фона на огромните държави които ще си продават-купуват горивото през този тръбопровод.
                        Kak da se izemi kato se e xvanal na cherveniq balon palen s "vervaite mi" i letiiii li ietiii ama moge pisaniqta mu da ne savsem bezkoristni i da sa mu dali ot pozitano ili ruskoto posolstvo internet i kompa

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                          Първоначално изпратено от Green Froyd
                          Първоначално изпратено от Jay Gould
                          АЕЦ, но не ми харесва идеята с танкерите щъкащи насам натам!
                          Само който не е виждал ЧЕРНО МОРЕИмето на морето ни не е случайно
                          Стана ми интересно... откъде идва името според теб?
                          Черно е наречено морето, щото е лошо, бурно - за разлика от Бялото - още древните гърци са ги кръстили тъй...

А netware5 наистина е специалист по атомни работи...
                          eeeeeeeeee.. разгеле .. Вече се бях отчаял че някой знае Точка за Императора !!! Истината е че морето ни е едно от най трудните за корабоплаване и е осеяно с потънали кораби.

А на някой който спомена сяра, да кажа! Не сяра, а сероводорд, ама кой ли е внимавал по химия в 8 клас
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• [........

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
                              По важното е, че ще държим "крана" на тръбата. В геополитически аспект това е страшно много. Ако се спазват всички изискавания опастност от разливи почти няма.
                              Това е все едно да напишеш тука във форума, малките инвеститори да диктуват пазара....... приземи се царю велики - ние сме една плюнка на фона на огромните държави които ще си продават-купуват горивото през този тръбопровод.

Коментар

• Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
                                Моля те, ако имаш време - разясни ми точно как ще се възползваме от този кран....наистина по-малко съм запознат с тази гледна точка...

А иначе не държат ли на нас крана в крайна сметка (руснаците)...

Коментар

Working...
                                X