IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Няма условие за работа, ванка... Не става с магаре и дървено рало вече! Ако инвестира някакви пари то го заливат евтини вносни стоки и фалира на втората година!

Ето защо ти трябва да осигуриш на обикновения българин конкурентни фактори на производството за да стъпи той на здрава основа. Такъв фактор е електроенергията. Ако ти му даваш скъпа енергия на него сметките му не излизат и той естествено започва да разчита само на държавата на тотото и на младите които ще имигрират като навършат 18 години!

Такива ми ти работи, ванка... Трябва да им дадеш на хората здрава основа на която да стъпят. Едва тогава можеш да очакваш от тях стопанска инициативност! Не е лесно след 20 години безхаберие, но все от някъде трябва да се тръгне. И колкото по-дълго се ослушваме толкова по трудна ще е първата стъпка... и по-скъпа!
    ФМ сигурен съм че Белене ще се случи, дали Боко ще направи някой лупинг или друго нещо ще се случи не е ясно.... Просто това е Проект, който печели... Дано държавата запази 51%

Готов съм да вържа бутилка, но не мога да посоча срокове

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
      Не съм съгласен. Има два вида търговци, първите първо купуват после продават, вторите първо продават после купуват. Ти явно си от първите, а времената са такива че първо трябва да продадеш, а после да купиш.
      Те затва тия дето продават без да имат и после кой пукна балона
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
        Ама си мноооого голема грешка..
        Не съм съгласен. Има два вида търговци, първите първо купуват после продават, вторите първо продават после купуват. Ти явно си от първите, а времената са такива че първо трябва да продадеш, а после да купиш.

Коментар

Няма условие за работа, ванка... Не става с магаре и дървено рало вече! Ако инвестира някакви пари то го заливат евтини вносни стоки и фалира на втората година!

Ето защо ти трябва да осигуриш на обикновения българин конкурентни фактори на производството за да стъпи той на здрава основа. Такъв фактор е електроенергията. Ако ти му даваш скъпа енергия на него сметките му не излизат и той естествено започва да разчита само на държавата на тотото и на младите които ще имигрират като навършат 18 години!

Такива ми ти работи, ванка... Трябва да им дадеш на хората здрава основа на която да стъпят. Едва тогава можеш да очакваш от тях стопанска инициативност! Не е лесно след 20 години безхаберие, но все от някъде трябва да се тръгне. И колкото по-дълго се ослушваме толкова по трудна ще е първата стъпка... и по-скъпа!
          Така така..и като осигуриш евтин ток на чиновника ще му кажеш ли - 'драги, отивай да работиш в завода да произвеждаш и изнасяме защото някой трябва да плаща инвестицията която ти осигурих' И той: Ама аз не знам какво да работя там. И ти пак - Аз ще ти измисля и индустрията и квалификацията..

Кой ще е тоя смел вожд..а ??

Коментар

Не бе човек - искам да си даде сметка, че трябва да работи

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

капитала е някаква подробност

.

Ама си мноооого голема грешка..

Коментар

България няма индустрия в момента... Нито една индустрия няма. Това обаче не означава че няма да има!!! Нужни са условия за да се появи. Конкурентната цена на електричеството е ПЪРВОСТЕПЕННО условие..

Ако в България токът е скъп всеки ще бяга. Дори и българските капитали доколкото ги има ще ходят в съседните държави с по-разумна енергийна политика.

Ти това ли искаш? България да си остане индустриална пустиня докато свят светува разчитаща на приходите от имигранти и евтин туризъм?... Ако това ти е съкровеното желание, то напълно те разбирам защо не ти трябва нищо!
                Не бе човек - искам да си даде сметка, че трябва да работи а не да разчита на някой друг най-вече държавата да го храни със чиновничекса работа и субсидии. Как ще ги накараш хората да се върнат в индустрията - трудно ако не и непосилно. Как ще ги убедиш, че там е по-добре като мечтата на половината е да са я полицаи я пети зам-прокури в някой районен съд

Коментар

Естествено - само когато си спечелил с труд капитала знаеш колко е ценен и как най-разумно да го пазиш и харчиш
                  Слагаш каруцата пред магарето Важна е Идеята и Риска, разбира се, капитала е някаква подробност

Разбираш ли, боли ме за този народ, това е истината, но явно никой не може да избяга от съдбата си.

Коментар

Не ми се сърди, ама имам чувството че приходите и разходите на твоя Бизнес, Дай Боже да е много Успешен, и личните ти разходи са в един джоб
                    Естествено - само когато си спечелил с труд капитала знаеш колко е ценен и как най-разумно да го пазиш и харчиш

Коментар

Коя е тази индустрия бе човек - посочи ми я!!!
                      България няма индустрия в момента... Нито една индустрия няма. Това обаче не означава че няма да има!!! Нужни са условия за да се появи. Конкурентната цена на електричеството е ПЪРВОСТЕПЕННО условие..

Ако в България токът е скъп всеки ще бяга. Дори и българските капитали доколкото ги има ще ходят в съседните държави с по-разумна енергийна политика.

Ти това ли искаш? България да си остане индустриална пустиня докато свят светува разчитаща на приходите от имигранти и евтин туризъм?... Ако това ти е съкровеното желание, то напълно те разбирам защо не ти трябва нищо!
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Знам бе човек на хартия всичко е шест. Целия модерен финансов свят бъка от формули за финансиране, чрез дълг доказващи че схемите работят. Обаче като се вкараш със 100% заем за каквото и да е и проклинаш деня, в който си се съгласил, Вервай ми. Щото ясно разбираш, че си зачеркнал свободата да избираш какво е за теб добре следващите Н години. Изгубил си гласа си да договаряш изгодите .. ама то трябва да минеш през това, че да го разбереш. Лично!
                        Не ми се сърди, ама имам чувството че приходите и разходите на твоя Бизнес, Дай Боже да е много Успешен, и личните ти разходи са в един джоб

Коментар

Иване имаш проблем с корпоративните финанси, просто накуп ти отговарям на няколко твои поста. Не знам каква литература да ти препоръчам, мисля че има теми в инвестора...

Най-елементарно, Белене е проект който си няма нищо общо с проекта на Иван или Драган, за покупка апартамент или къща...

Проекта да кажем струва 6,3 млрд евра, с изцяло осигурено финансиране, ще заработи след 3 години... Да кажем че трябва да го финансираме изцяло или частично със заем... Вземаме за пример Дянков, той ще търси 1 млрд на външните пазари, с купон 5-5,5%, като очаквам да вземе Кеш при нива над 6%... Просто нашата емисия ще я пласираме след гръцките избори.... Значи имаме пейка и можем да определим колко ще ни струва финансирането на проекта с наши, собствени средства или със заемни средства. Разликата в цената между финансирането със собствени средства и заемни средства, трябва да се върти около спреда, при който се търгува дълга..

Понеже ми е направило впечатление, че Боко бърка ОПП с ОПР и обратно, и като ръси простотии, създава проблем на партийните драскачи. Те горките трябва да работят при граница на компетентност, зададена от Вожда.....

И така три основни отчета:
                          1. Баланс, вляво - ДМА, с амортизация 4% годишно мисля, вдясно - ОК(51% на 49%)+Заем
                          2. ОПР - имаш печалба, след като си я намалил с огромните разходи за амортизация и лихви. Проекта е печеливш, няма как, произвежда най-евтината енергия, нали така. ПЕЧАЛБА
                          3. ОПП (това е нещо, което интересува троя джоб). Значи тук става въпрос за огромни СВЕЖИ пари, при условие че бизнеса ти е с големи амортизации... В ТВОЯ ДЖОБ САМО ВЛИЗАТ ПАРИ, А НЕ ИЗЛИЗАТ!
                          Знам бе човек на хартия всичко е шест. Целия модерен финансов свят бъка от формули за финансиране, чрез дълг доказващи че схемите работят. Обаче като се вкараш със 100% заем за каквото и да е и проклинаш деня, в който си се съгласил, Вервай ми. Щото ясно разбираш, че си зачеркнал свободата да избираш какво е за теб добре следващите Н години. Изгубил си гласа си да договаряш изгодите според времето на действие а не както са били преди години в началото.. ама то трябва да минеш през това, че да го разбереш. Лично!

Коментар

Тук вече засягаме темата за неефективните обществени финанси, която си няма нищо общо с възможността да имаме евтин ток........
                            А за жалост те са преобладаващите..Що да няма - те как ще си набавят енергията. От ефективните корпоративни нали

Коментар

ВСЯКА една индустрия има нужда от електрически ток. Ако той е евтин по съпоставими цени, то и индустрията е конкурентоспособна!

НЯМА индустрия в друга държава, която се възползва от евтината електроенергия и която не може да се ползва в България ако ние имаме същата евтина електроенергия!
                              Коя е тази индустрия бе човек - посочи ми я!!! Коя тя дето сега не може да бъде печеливша щото токаа е скъп,,, в една държава 7 милиона души от които 30-40% че и повече от работещите са вързани за държавната софра. Какво си мислите, че дори и да ви дойде евтиното ще направите индустриален завой - ц!

Коментар

Не форексе - мощните индустриални нации са станали такива щото са били трудолюбиви. За трети път ще те питам къде ще инвестираш евтиния ти ток и знам, че няма разумна индустрия в България, която да го оправдае. Евтиния ток е нужен да маже върху мързеливия електорат за да може да гласува.. И тоя евтин ток искат да е на гърба на тези, които все още вършат някаква смислена работа различна от тази на милионите чиновници..
                                Тук вече засягаме темата за неефективните обществени финанси, която си няма нищо общо с възможността да имаме евтин ток........

Коментар

Working...
                                X