И аз съм се замислял за покупка там. Локацията е добра. Инфраструктурата - също (по Софийските критерии). Винаги е оживено, търсене има...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво мислите за Студентски град ?
Collapse
X
-
Re: Какво мислите за Студентски град ?
Първоначално изпратено от asterix.4Въпроса ми е свързан с това дали би било добра инвестиция да се купи апаратамент там(примерно 50тина кв.) и да се дава под наем. Наскоро прочетох една статия за имотите в Сф. и ми направи впечатление, че студ. град го имат за доста проспериращ. От една страна това е така не е скъпа зана за покупка на апартаменти и горе-долу е добра зoна за даване под наем(тоест би трябвало да има търсене заради студентите). И се сещам и за друг проблем, ако го наемат студенти дали ще е за цялата година или само докато уча(това би създавало малко проблеми за постоянно напускане и наемане на нови наематели).
Какво други предложения и мнения имате за инвестиране в апартаменти в София?
Коментар
-
Идеята е, че в Студ. град апартамента празен няма да стои. Но пък вътре няма да е за гледане и козметичен ремонт няма да е достатъчен да замяса на обитаемо жилище след смяната на наемателите. Относно Зоните - Зона Б5 са скъпички, МОЛа им вдигна цените, а Б18 според мен не е за живеене. Гаровия контингент нощно време се стряскащ. И там ще го дадеш под наем, но си представи ако ти или детето ти живеете там. УжасТ!!! А щом си вземаш апартамент в Софето, това ти е една възможност да живееш другаде както и да го погледнеш. Прецени възможностите от няколко ъгъла. А избор на райони в Сф имаш бол.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Design8asterix.4.... кой идиот те кара да печелиш повече от колкото изхарчваш... сега, като си спестил... покачваш търсенето... покачва се цената... и язък ти за спестеното... моята препоръка е да ги разпределиш по 25000 (това май беше покрито с гаранционни фодове) в няколко БАНКИ, на възможно най-дългосрочни (разбирай лихвоносни) депозити... събирай си лихвите и се радвай на живота днес, а не след 5-7-10 години (когато има резон да се говори за капитализация на печалбата от НИ)...
Аре, со здраве...Не е препоръка!
Коментар
-
asterix.4.... кой идиот те кара да печелиш повече от колкото изхарчваш... сега, като си спестил... покачваш търсенето... покачва се цената... и язък ти за спестеното... моята препоръка е да ги разпределиш по 25000 (това май беше покрито с гаранционни фодове) в няколко БАНКИ, на възможно най-дългосрочни (разбирай лихвоносни) депозити... събирай си лихвите и се радвай на живота днес, а не след 5-7-10 години (когато има резон да се говори за капитализация на печалбата от НИ)...
Аре, со здраве...
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от asterix.4Първоначално изпратено от Negramoten...
Зона Б5 ли имаш предвид?
Пада нещо като прах, което е черно.. нещо като сажди. Не бих си купил жилище там.
Коментар
-
Negramoten
...
Зона Б5 ли имаш предвид?
Коментар
-
Първоначално изпратено от takiteasyКупи и го дай на стаи...завишаваш леко цената на всяка стая... и не ти пука за лятото...
Коментар
-
Negramoten
И с колко наема ще си възвърнеш инвестицията?
Те студентите са много богати и могат да ти плащат 4 цифрен наем
Също така изобщо не правят унищожителни купони
И обикновенно прекъсват още първата година, така че надали някой ще ти плаща наем лятото
Коментар
Коментар