IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за Студентски град ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Eeeeee как не Ви омръзна да се обиждате пак на граждани и селяни бе мамка му... )
    Студентски град е едно прекрасно място за живеене в зависимост от разбирането на човека и възможността му да си купи там апартамент. Скъп квартал е, колкото и да не Ви се вярва. Този квартал вече не е само за студенти, но е готин факта, че има предимно млади хора. Вярно е, че има голямо застрояване в момента, но къде го няма...!!!! Освен това след като минат багерите и свърши строителния процес има много по добре изградена инфраструктура, зелените площи са зелени и се полагат грижи да си останат такива, има тротоари, където преди ги е нямало. Вярно е, че се застрояват много зелени площи, но имайте предвид, че тези зелени площи са имоти на някого и те не са предвидени за такива. Има градоустройствен план който казва къде да има или да няма такива площи. Освен това ще се радвам да ми покажете един парцел със зелени площи който е общински или държавен и за него да се полагат нужните грижи за да ти е приятно да отидеш в него и да се разходиш. Такъв просто няма. Има няколко парка в София, които са оставени на почти самотек, защото няма нужда от грижи кой знае какви- все пак са дървета. Поддръжката на една трева за да е приятна за игра или разходки изисква лятно време косене на около 10-14 дни, къде сте видяли такова нещо. Не мисля, че е печеливш вариант да си вземете там апартамент за инвестиция, защото мисля че там специално вече има повече апартаменти от колкото наематели и ще засмучете въздух, ако сте решили да го отдадете под наем и той да Ви изплаща ипотеката след това.
    Но всеки решава сам за себе си. ))
    п.с. И престанете да пишете за "София и провинция", че тази тема винаги опорочава всеки форум. Всеки е свободен да живее там където се чувства добре и никой нищо неможе да му каже по този повод.

Коментар

• За отдаване под наем-о.к.(козметичен ремонт всяка година,смяна на наемателите и т.н.)!За живеене-не си го и помисляй!

Коментар

• Първоначално изпратено от nevermind
        to nivoto im i sega e takova
        Да, попитайте някои преподаватал какво е нивото на студентите, с всяка следваща година...

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
          Студентски Град си е за студентите и за тези, които ги е страх да се махнат от там след като завършат.

Мястото си е много хубаво, транспорта ... може да се поспори има си и плюсове и минуси. Но е смешно някоя баба да живее там, просто си я представям как думти с бастуна и крещи спрете музиката, след което вика полиция.

Там обаче ще има един много голям проблем, със всяка година учениците намаляват. Просто имаме отрицателен прираст на населението заедно със голяма емиграция. Всеки сам да си прави изводите относно това колко студенти ще има и какво ще им е нивото.

to nivoto im i sega e takova

Коментар

• Студентски Град си е за студентите и за тези, които ги е страх да се махнат от там след като завършат.

Мястото си е много хубаво, транспорта ... може да се поспори има си и плюсове и минуси. Но е смешно някоя баба да живее там, просто си я представям как думти с бастуна и крещи спрете музиката, след което вика полиция.

Там обаче ще има един много голям проблем, със всяка година учениците намаляват. Просто имаме отрицателен прираст на населението заедно със голяма емиграция. Всеки сам да си прави изводите относно това колко студенти ще има и какво ще им е нивото.

Коментар

• абе вие съседите не си познавате и не виждате, а къв бил квартала и кви живеели в него...странна работа...дали овча купел е по-добре, там хиииич няма кал (то друго май няма) или пък Люлин 1-2-3-4-5 с друго име "аз мразя софия"
              колкото до транспорта...навсякъде е нередовен заради многото коли на тези който живеят в "яките" квартали...
              пък скоро май ще има и метро съвсем близо до студ град...
              абе бъдете обективни...изцепки от рода на "в студ град мирише" говорят единствено за простотата на изричащите ги
              Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Ст. Град си е пълен със хора от малки провинциялни градчета и села. След като завършат много от жителите на СГ предпочитат да си останат там където 99% от хората са като тях. Който не ме разбира да си свали текста на Дорс - people are strange . Поради тази причина Иветка си е купила апартамент там. А когато остарее и вече там и е твърде шумен живота, то просто ще продаде апартамента на някой новоизлюпен софиянец и ще си купи в някоя от спалните на София.

Тук въпроса беше за отдаване под наем. Според мен инвестиция в НИ с цел отдаване под наем не е икономически обоснована. Над 20 години ще трябват за да се изплати инвестицията без да се броят ремонтите. А в Студентски Град надали ще се мине без поне един ремонт на година .

Коментар

• На мен пък ми омръзна да чета платени клакьори! Хайде стига толкова с тези венцехваления! Поне сменете използваните термини-едно и също както в брошурките - перфектни комуникации,изглед срещу Витоша...
                  Ами хайде-нанасяй се и живей - какво чакаш още? Щом те влече пулса на Студентски град-лошо няма. Надявам се ако имаш и дете - още по-добре ще ти се отрази пулса на Ст.град: има градинки,чистичко е,хич не е и шумно! Между впрочем, в Зимният дворец има чалга клуб,дискотечка,която ще те държи будна по цели нощи,но ти обичаш пулса на Ст.град така че това само е бонус...

Не искам да се заяждам или нещо подобно-споделям мнението си за дългогодишен обитател на Ст.град,както и съвсем пресни впечатления...

Първоначално изпратено от Ivetka
                  Отдавна не бях чела по-глупаво мнение от това на Butch.Купих си апартамент точно в този комплекс срещу НСА и беше един от последние още на скица.Мястото е страхотно,има пряк изглед към Витоша и перфектни комуникации.Не съм студентка вече,но с удоволствие ще живея в Студ.Град защото е жив и има пулс,а не като
                  заспалия горен Лозенец примерно

Коментар

• Първоначално изпратено от CrazyHorse
                    Първоначално изпратено от hah
                    Хаха, апартамента наитина няма да стои празен. И може да се дава не на студенти, а на бивши студенти, които за мен са истинска загадка - защо след като завършат искат да останат в Студентски град или близо до него.
                    Тогава и лятото няма да е празен, защото те си работят в София.
                    защото заведенията са им под носа и почти всичко е денонощно
                    Да, това е вярно
                    плюс:
                    най-нередовния транспорт;
                    едни от най-големите задръствания, за да стигнат до която и да било друга част на града в натоварено време;
                    най-голямата кал и мръсотия по улиците;
                    имат един! голям магазин (поне аз само са фантастико се сещам)
                    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
                      Хаха, апартамента наитина няма да стои празен. И може да се дава не на студенти, а на бивши студенти, които за мен са истинска загадка - защо след като завършат искат да останат в Студентски град или близо до него.
                      защото заведенията са им под носа и почти всичко е денонощно

Коментар

• След 10 години пулса ще ти идва много:-)
                        Първоначално изпратено от Ivetka
                        Отдавна не бях чела по-глупаво мнение от това на Butch.Купих си апартамент точно в този комплекс срещу НСА и беше един от последние още на скица.Мястото е страхотно,има пряк изглед към Витоша и перфектни комуникации.Не съм студентка вече,но с удоволствие ще живея в Студ.Град защото е жив и има пулс,а не като заспалия горен Лозенец примерно

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
                          бивши студенти, които за мен са истинска загадка - защо след като завършат искат да останат в Студентски град или близо до него.
                          :-) добър коментар

Коментар

• Хаха, апартамента наитина няма да стои празен. И може да се дава не на студенти, а на бивши студенти, които за мен са истинска загадка - защо след като завършат искат да останат в Студентски град или близо до него.
                            Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Отдавна не бях чела по-глупаво мнение от това на Butch.Купих си апартамент точно в този комплекс срещу НСА и беше един от последние още на скица.Мястото е страхотно,има пряк изглед към Витоша и перфектни комуникации.Не съм студентка вече,но с удоволствие ще живея в Студ.Град защото е жив и има пулс,а не като заспалия горен Лозенец примерно

Коментар

• За Студенткси град мога да кажа,че се превърна в абсолютен строителен коптор! Има няма 200 строежа навсякъде, всяка педя земя е изрината и се строи или кафенце, или някакъв мутант - жилищна сграда,в кобинация с кафенета,магазинчета,перални,ала-бала...Няма да коментирам каква кал,прах и мизерия е наоколо.
                                Чудя се, що за човек би си купил апартамент там, в проспериращият район?!?! Виж - да се направи кръчмичка,заведенийци-по-става според мен! Типична гледка е олющени и мизерни блокове,разпиляне боклуци,глутница кучета и мангали...и някаква маниакална къщичка цъфнала между блокчетата
                                Според мен в момента има поне 5-6 готови блока с доста апартаменти,които си седят празни доста време (с/у НСА има цял комплекс от блокове), отделно между студентските блокове са нацвъкани десетки строежи...Според мен, ако говорим за живеене там-това е лудост,за инвестиция-не си струва,защото разходите за ремонти и прочие ще изяждат почти цялата печалба... Отделно,ако студентите имат парички (болшинството говоря) няма да живеят по 3-4 в стая... Вярно е, че с тези новите блокчета се залага на студентите гъзарчета,които може да идват от село с кални обуща,но какво пък-тук са си като у дома си - има в Ст.град крави,кучета,каручки - прекрасен селски пейзаж...

Инвестирай в доверителен фонд, на БФБ - много по-добре е като профит!

Коментар

Working...
                                X