If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В данъчното !!!!!!
Казваш,че си дошъл да плащаш за свой имот данъци, казваю им адреса и.......те ти казват на кого се води...ти се правиш на много изненадан , обвиняваш ги в ................и питаш кой,как,кога,защо,адреси ,телефони....,,,,,,,,,)))
хахаха,това е интересно,точно и ще се позабавляваш малко Ако имота е в някое село отиваш при кмета в една бутилка и бонбони Ако става въпрос за град харесваш си една агенция за недвижими имоти,обещаваш им че ще минеш сделката чрез тях и ще им дадеш някой лев да се почерпят и те имат нужните връзки да разберат на кого е имота и евентуалните наследници даже.При мен се е случвало така че работи
В данъчното !!!!!!
Казваш,че си дошъл да плащаш за свой имот данъци, казваю им адреса и.......те ти казват на кого се води...ти се правиш на много изненадан , обвиняваш ги в ................и питаш кой,как,кога,защо,адреси ,телефони....,,,,,,,,,)))
Един от вариантите е да опънеш палатка на парцела и да чакаш да се появи собственика!!!
Другия вариант - той се усложнява от това, че няма съседи да питаш... иначе ако успееш на намериш скица на съседен имот винаги пише кои са съседите и имена - ако е фирма - лесно ще намериш контакти: я в Дакси или Сиелата...
Другият вариант е да говориш с някоя от компаниите за недвижими имоти. не са мног отези които биха могли да ти свършат работа - Явлена, Кодена, Адрес, и Rе/Маx - Шанс Груп.
Не знам колко би им струвала такава услуга (ако се споразумеете да купишимота перз тях в последствие може само комисион да ти вземат без допълнително плащане за издирването на собственика.)
Не съм запознат с работата на Явлена и Ремакс. Контакт мога да ти дам за Кодена (аз препоръчвам) и Адрес.
Ако пък парцела се намира в атрактивен район - все някоя от тези агенция ще го има за продажба...
Ама той човека вероятно иска да се свърже със собственика .... засега
Какви адвокати и проверки преди да се знае дали някой е готов да продава и на каква цена ?
Най-добре се консултирай с адвокат, но общо взето можеш да провериш в агенцията по вписвания, после ти трябва схема от кадастъра и удостоверение за тежести, за последното е най-добре с адвокат, защото като тежест ще ти излезе не само ако е заложена земята, но и ако е прехвърлена срещу гледане например.
В поземлената комисия е възможно последния собственик да не е вписал промяната и когато се издава скица, тя да бъде на името на старите собственици.
Трябва да се провери в агенцията по вписванията, там задължително нотариусите вписват всички нотариални актове.
Освен това трябва да изкараш от съответния районен съд удостоверение за тежести /не знам точно как му е наименованието/- то удостоверява, ако имота е ипотекиран или има някаква друга тежест!
Имам интерес към един терен. Може ли някой да ми каже как да разбера най-лесно и "безболезнено" кой е собственика.
П.С.
Няма съседи които да питъм
Наеми си добър адвокат. Така ще получиш - както желаеш - не само най-лесно и "безболезнено", но и СИГУРНО информацията, която те интересува. Вероятно той ще финализира и сделката, която ще последва. Дори и да има съседи, които да питЪш, пак не е сигурно, че ще стигнеш до истината за имота (терена).
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар