Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Некоректни фирми за недвижими имоти и строители

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • По скоро темата трябва да е "Коректни фирми за недвижими имоти"
  Интересни са ми и следните въпроси:

  Как еда фима посредник може да представлява ефективно и двете страни (продавача и купувача)?
  Защо 1 лице, ако си търси сам имот в крайна сметка пак трябва да плати комисионна на агенция?
  ...

  Коментар


  • Мисля си ,че не е лошо да се отвори нова ТЕМА и за добрите, доказали се строителни фирми .
   Естествено ще се появи , навярно и възможност за самореклама, и реклама , но ако всичко е подкрепено с добри доводи , аргументи - тези фирми ще станат пример за подражание от другите фирми.

   Коментар


   • Според мен целта на такава тема е не толкова да се изброят всички фирми със съмнителна репутация, а да се научат клиентите как да ги разпознават и избягват.

    Що се отнася до строителите, повечето оплаквания изглежда са при покупка на зелено. Ами сега е пълно с оферти за завършени апартаменти?!

    При всички положения некоректната фирма може да се разпознае още по предлагания договор, който трябва да се чете не само между редовете, но и между буквите, та дори и в дупките на буквите.

    Вече сме говорили със Sebulba за Одисей 96 Варна, публикувал съм предварителния им договор , според който, ако изобщо не им издадат строителна линия за строежа, не дължат никакви обезщетения. Та така и стана, не се стигна до строителна линия. Такива договори сигурно все още се предлагат и подписват.

    Коментар


    • За фирмата за недвижими имоти" ФЕНИКС " на бул. Витоша ; и аз съм чувал доста, за жалост , само лоши неща.
     Хората там са невероятно алчни и не се свенят да правят , какви ли не комбинации , делавери -само и само постигане на НАЙ-голяма печалба , там нормалната печалба си е направо загуба на време.

     Коментар


     • Дотук две фирми
      Life won't wait for you.

      Коментар


      • Българин от САЩ обвинява наши брокери в измама
       В-к „Монитор” 30.3.2007 г.

       Българинът с американско гражданство Георги Вишегонов и агенцията за недвижими имоти "Феникс" на Васил Шопов се хванаха гуша за гуша в спор за неизпълнен предварителен договор за продажба на къща близо до Централна гара-София.

       Цялата одисея започва, когато нашенецът, живеещ в щатите, решава да продаде 5/6 от стара къща, намираща се на ул. "Беласица" 20 в столицата. Останалата идеална част от имота се притежава от роднини на Вишегонов.

       Той обявява за имота цена от 65 000 евро.

       Когато се запознах със собственика на "Феникс" през януари, той ме уверяваше, че неговата агенция е най-голямата в София и рекламата й се вижда от Копитото, казва американският гражданин. След това обаче той започна упорито да се крие и да избягва контакти, дори по телефона, добави той.

       Според Вишегонов на 2 март Васил Шопов му звъни в САЩ и го уверява, че всичко е наред и го кани да дойде на 19-ти в София, за да се изповяда сделката. След това, според американеца, собственикът на "Феникс" отново "изчезва" и се съгласява да се срещне с хората на Вишегонов и със самия него едва на 16 март (петък) и то в самия край на работния ден. На въпросната среща Шопов отново го уверил, че всичко е уредено.

       Изнудването срещу мен започна по време на изповядване на сделката, каза още американският гражданин. Тогава Шопов показа само на нотариуса Йонко Литовски, но не и на моя адвокат или на мен, някакъв документ, че имотът имал тежести. По този начин той се опита да ме изкара неизправна страна по предварителния договор, уточни Вишегонов.

       Американецът открито обвинява собственика на "Феникс", че вместо да подготвя сделката го е мамил с цел да вземе 6500 евро. Според Вишегонов от агенция "Феникс" дори са обявили за продажба имота за 400 000 евро и са подтиквали роднините му да предявят искове, за да не стане сделката. След проваляне на изповядването, американският гражданин е поискал капарото от 3250 евро, оставено от Шопов при нотариуса, като залог, че поема ангажимента да уреди сделката. Нотариусът обаче отказва да ги даде на Вишегонов. Според нашенеца от Америка, собственикът на "Феникс" е поискал пред нотариуса удължаване на времето на предварителния договор.

       Коментар


       • Защото му излиза по-евтино.Не дава кеш за парцела а с продажбата на обектите финансира строежа.При равни други условия така му трябва по-малък първонаяален капитал.Не случайно и сульо и пульо вече строят
        Life won't wait for you.

        Коментар


        • Проблемът идва от ниското ниво на контрол от страна на потребителите върху строителните фирми.
         Да сте чули някой който да копува на зелено да е поискал да види някакъв отчет за финансовото състояние на строителната фирма?

         За мене стои въпросът : Защо един строител е готов да даде огромни обещетения на собствениците на парцела а не е готов да плати много по малка сума в брой?

         Коментар


         • Гледам колко много хора/потребители/са отвяряли темата , а малко въпроси.........и имена на фирми, си мисля ,че явно заслужаваме да ни лъжат ,щом никой не иска да споделя горчиви истини с други.
          Май е по-важно за хората , да бъдат минати и други хора , след като някой бил излъган , отколкото да бъдат предпазени другите -БЪЛГАРЩИНА, какво да се прави)
          Аз ще напиша една некоректна фирма:" ЕКСПРЕССТРОЙ" с г-н Куманов начело / дано няма други с това име ,които НЕ искам да засегна.
          , за да знаят всички неговият "номер", а именно:
          -събира пари , като предприемач , пострява сграда в груб строеж и заявява:
          "Фалирах,бесете ме ,колете ме ,парите свършиха ,аз пари нямам вече , лошо си направих разчетите ." Засега от последните 3 негови сгради, два пъти е пребиван и толкова ,...после съсобствениците започват с години да търсят пари,строители, и т.н.....ужасии/защото общото у нас е и ничие/ и след 5-6 год. сами си довършват сградата и узаконяването и.
          Затова : НАСЛУКА !

          Коментар


          • Некоректни фирми за недвижими имоти и строители

           В повечето случаи потребителят е прецакан и не може да направи нищо, а държанието им е повече от арогантно. Нека всеки който се сблъсквал с некоректно отношение от страна на фирми за недвижими имоти и строители да пише тука. Не трябва да оставяме чиста репутацията на тези, които не заслужават !
          Working...
          X