IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.investor.bg/bylgariia/451...mln-lv,171746/

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
      Тук нещата почват да намирисват все повече ,и подпират цената на всичкото отдолу Излязох въпреки ,че мислех да съм средносрочен ...Може и да съм сгрешил - времето ще покаже
      +
      и аз не виждам някакви кой знае какви перспективи. Догодина дивидент няма как да се очаква, а вероятно и загуби от обезценки на активите (които започнаха да се отчитат) ще се разнасят из годините за сметка на дивидента (и за радост на мажото) т.е. какво от това, че е евтин картон при положение, че ... може и да си остане евтин !???
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Тук нещата почват да намирисват все повече ,и подпират цената на всичкото отдолу Излязох въпреки ,че мислех да съм средносрочен ...Може и да съм сгрешил - времето ще покаже

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
          Аха. Съобщението в екстрите е от юли м.г.
          http://www.x3news.com/download/?id=214222

Към 31.12.2013 се води за 4,301 х.лв. след обезценка от 3,230 милки.
          Разликата до предварителният договор трябва да е отписана, вместо имот ще има кеш.

Облигационният заем е на космическа лихва по моя лична преценка, добре е според мен да го разкарат.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
            същата ли е??
            Аха. Съобщението в екстрите е от юли м.г.
            http://www.x3news.com/download/?id=214222

Към 31.12.2013 се води за 4,301 х.лв. след обезценка от 3,230 милки.

Аз се чудя защо в годишния има провизия за дивидент след като макар, че имат положителен резултат за разпределение, след мегазагубата от обезценки не отговарят на условието по 247а от Търговския закон.

Чл. 247а. (Нов - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 66 от 2005 г.) Дивиденти и лихви по чл. 190, ал. 2 се изплащат само ако според проверения и приет съгласно раздел ХI финансов отчет за съответната година чистата стойност на имуществото, намалена с дивидентите и лихвите, подлежащи на изплащане, е не по-малка от сумата на капитала на дружеството, фонд "Резервен" и другите фондове, които дружеството е длъжно да образува по закон или устав.
            Ето и един пример
            http://goo.gl/jhD78f

От одитирания отчет имаме:
            ОК - 55825 х.лв
            Резерви: 6625 х.лв
            Фин. резултат: -8612 х.лв
            Общо СК: 53838 х.лв

Фин. резултат за разпределение: 217 х.лв.

Условието в ТЗ няма как да е изпълнено
            53838 - (каквата и да е сума за дивидент) е < 55825+6625

Въобще, трябва да направят грубо към 9 милки печалба за да се върнат на "дивидентна територия".

Не е препоръка. Не съм търгувал с тези акции през последните 6 месеца.
            Last edited by equal; 07.05.2014, 15:52.
            |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
            |___________||__|___|)
            (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• да, да, наистина сте прави!

Благодаря ви, колеги, за бързата намеса!

Коментар

• Вече сте го уточнили, та само за справка:
                ФеърПлей Пропъртис с предварителен договор за продажба на поземлен имот. Евентуалната сделка е за 4,037 млн. лв., като балансовата стойност на имота е 7,531 млн. лв.

Коментар

• ако е същата.... моят коментар си е направо... приматюър еакюлейшън...

Баси, вече направо ме мързи да го следя БФБ-то...

Разглеждах анализите на компаниите дето съм ги правил 2004 г. - за 10 години са делистнати или фалирали (и свалени от търговия) над 30% от тогава "добрите компании на БФБ!!!

Баси смъртността!!
                  Last edited by ATILA; 07.05.2014, 15:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                    какви инсайдъри, това е сделката с предварителният договор от миналата година
                    и е на загуба
                    същата ли е??

Коментар

• какви инсайдъри, това е сделката с предварителният договор от миналата година
                      и е на загуба
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Eй защо е било цялото напъване тука:

На основание чл.4 от ЗПЗФИ, Ви уведомяваме, че „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е продало на „ СПОРТИС ИММО” ЕООД урегулиран поземлен имот с площ 14 042 кв. м., находящ се в в гр. Пловдив. Стойността на сделката е 4 037 174 лева (Четири милиона, тридесет и седем хиляди, сто седемдесет и четири лв.) без ДДС.

Инсайдърите в действие... Мила, свидна родна картинка....

Сега остава да видим в баланса какво се води и как ще се отрази на финансовия резултат... мкар че, някой вече са си оплели кошниците...

Коментар

• Да бе, тука верно интересни разигравания напоследък. Май само това не беше дало ръст в ралитата от последните 2 години ...

Коментар

• Не бери грижа,това дружество има какво да покаже,гледайте мача с кеф.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                              Че какво му е лошото,ще продаде двадесет процента до 1 лв и ще направи пари.
                              ми няма лошо, стига да се намери някой да му ги купи на 1 лв

Коментар

• Първоначално изпратено от VBT Разгледай мнение
                                Е да де ама и той май по-скоро купува, гледам миналата година фрийфлоута си е намалявал и без това

http://www.investor.bg/novini-i-anal...aliava,162580/
                                Щом купува смята,че стоката му/акциите/ще растат.

Коментар

Working...
                                X