Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеТук нещата почват да намирисват все повече ,и подпират цената на всичкото отдолуИзлязох въпреки ,че мислех да съм средносрочен ...Може и да съм сгрешил - времето ще покаже
и аз не виждам някакви кой знае какви перспективи. Догодина дивидент няма как да се очаква, а вероятно и загуби от обезценки на активите (които започнаха да се отчитат) ще се разнасят из годините за сметка на дивидента (и за радост на мажото) т.е. какво от това, че е евтин картон при положение, че ... може и да си остане евтин !???Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от equal Разгледай мнениеАха. Съобщението в екстрите е от юли м.г.
http://www.x3news.com/download/?id=214222
Към 31.12.2013 се води за 4,301 х.лв. след обезценка от 3,230 милки.
Облигационният заем е на космическа лихва по моя лична преценка, добре е според мен да го разкарат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениесъщата ли е??
http://www.x3news.com/download/?id=214222
Към 31.12.2013 се води за 4,301 х.лв. след обезценка от 3,230 милки.
Аз се чудя защо в годишния има провизия за дивидент след като макар, че имат положителен резултат за разпределение, след мегазагубата от обезценки не отговарят на условието по 247а от Търговския закон.
Чл. 247а. (Нов - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 66 от 2005 г.) Дивиденти и лихви по чл. 190, ал. 2 се изплащат само ако според проверения и приет съгласно раздел ХI финансов отчет за съответната година чистата стойност на имуществото, намалена с дивидентите и лихвите, подлежащи на изплащане, е не по-малка от сумата на капитала на дружеството, фонд "Резервен" и другите фондове, които дружеството е длъжно да образува по закон или устав.
http://goo.gl/jhD78f
От одитирания отчет имаме:
ОК - 55825 х.лв
Резерви: 6625 х.лв
Фин. резултат: -8612 х.лв
Общо СК: 53838 х.лв
Фин. резултат за разпределение: 217 х.лв.
Условието в ТЗ няма как да е изпълнено
53838 - (каквата и да е сума за дивидент) е < 55825+6625
Въобще, трябва да направят грубо към 9 милки печалба за да се върнат на "дивидентна територия".
Не е препоръка. Не съм търгувал с тези акции през последните 6 месеца.Last edited by equal; 07.05.2014, 15:52.|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
-
Вече сте го уточнили, та само за справка:
ФеърПлей Пропъртис с предварителен договор за продажба на поземлен имот. Евентуалната сделка е за 4,037 млн. лв., като балансовата стойност на имота е 7,531 млн. лв.
Коментар
-
ако е същата.... моят коментар си е направо... приматюър еакюлейшън...
Баси, вече направо ме мързи да го следя БФБ-то...
Разглеждах анализите на компаниите дето съм ги правил 2004 г. - за 10 години са делистнати или фалирали (и свалени от търговия) над 30% от тогава "добрите компании на БФБ!!!
Баси смъртността!!Last edited by ATILA; 07.05.2014, 15:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениекакви инсайдъри, това е сделката с предварителният договор от миналата година
и е на загуба
Коментар
-
Eй защо е било цялото напъване тука:
На основание чл.4 от ЗПЗФИ, Ви уведомяваме, че „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е продало на „ СПОРТИС ИММО” ЕООД урегулиран поземлен имот с площ 14 042 кв. м., находящ се в в гр. Пловдив. Стойността на сделката е 4 037 174 лева (Четири милиона, тридесет и седем хиляди, сто седемдесет и четири лв.) без ДДС.
Инсайдърите в действие... Мила, свидна родна картинка....
Сега остава да видим в баланса какво се води и как ще се отрази на финансовия резултат... мкар че, някой вече са си оплели кошниците...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеЧе какво му е лошото,ще продаде двадесет процента до 1 лв и ще направи пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VBT Разгледай мнениеЕ да де ама и той май по-скоро купува, гледам миналата година фрийфлоута си е намалявал и без това
http://www.investor.bg/novini-i-anal...aliava,162580/
Коментар
Коментар