и на БРЕФ май беше на 21май
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕ такова чудо не бях чувал., хе хе, чул та и господ да видя някога Бреф на 2 кинта...ма надали. Верно е доста яко подценено обаче.
Имам, а препоръки нямам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЗа набалончената Атера става дума. 600 кинта за нива в трънките на Горно нанадолнище не давам.
Как го сметна това 600?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Аз пък имам най-ного Честни игри, малко по-малко - Брефченца и най-малко Атерки.
Ти може да не даваш 600 кинта за декар нива, ама има хора, дето дават и 800 и 900. Хората ще усетят, че Клемънс е прав, като казва, че земята не я произвеждат вече и цените основно нагоре ще вървят.
За шиткане - може и сичките да ги шитна, ама наесен пак ще си ги зема... и тоя път сигур най-ного ще купя Атерки.
И що не - цена = дивидент х 10? Просто смятам, че 10% годишна доходност от дивидент е важна психологическа граница за цената.
Ако някой ми даде 34.8 стинки за Честната игра напримерно - шиткам му ги.... а наесен ще си ги зема обратно на 23 стинки.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПипбелов - нормално е АДСИЦ-овете да се оценяват според това колко снасят. И не знам кои според тебе са избалончени - защото аз гледам за моментът само тези, дето дръжа - Брефченцето, Честната игра и Атерата.
За мен реалната им цена към моментът е стойността на предстоящият за снасяне дивидент х10, така че Атерата и Честната игра постепенно достигат (и ще достигнат) реалните си нива около сборищата си, а Брефчето е яко подценено.
Ма дивидент Х 10 = реална стойност ?
Е такова чудо не бях чувал., хе хе, чул та и господ да видя някога Бреф на 2 кинта...ма надали. Верно е доста яко подценено обаче.
За набалончената Атера става дума. 600 кинта за нива в трънките на Горно нанадолнище не давам. Ще си купя на 350-400 кинта Юли/Август месец, че може и по-евтинко даже. По него време пазара очаквам да е наистина в реанимация.
Точно по това време на Май миналата година пак се е балончила Атерата макар и по малко (по-малък дивидент). Ма забележи даже и преди дивидента как е почнала да издиша.
Според мене ако имаш за шиткане - сега е момента. И без туй я запушиха вече на 1.99. Аз нямам, планирам да увеличавам само.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеБаси, вие по див.доходността ли преценявате колко струват реално акциите бе
Всички горни достигнаха лимитите си (за момента), някои даже се балонираха подобаващо.
Скоро ще изкъртят зъбите на индексите като вземат да издишат.
Умните вече излизат или са излезли.
За мен реалната им цена към моментът е стойността на предстоящият за снасяне дивидент х10, така че Атерата и Честната игра постепенно достигат (и ще достигнат) реалните си нива около сборищата си, а Брефчето е яко подценено.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеп.с. тъй като нямам тук и не съм се ровил, обявената цена от 2,40лв със приспаднати разходи по продажбата, такси на УД и данък ли е?
Тони, с приспаднати разходи е, такси на УД, но с данък е мисля. Понеже са го сметнали от ЕЛАРГ - "над 2,40", да кажем че данъка ще "изяде" горницата над 2,40 ( а иначе премията от тук нагоре до 2,40 е 33,333%). На БФБ всичко е възможно, но в случая не виждам, все още друга алтернатива за кеш през март'13 (очаквам доста корекции по това време). Успех и на теб!
Монти, не ме е яд, че не съм си купувал повече ЕЛАРГ на 0,75 - тогавашния риск е несъизмерим със сегашния, бих казал в пъти повече от ценовото повишение на позицията. В месеци, в които очаквам(е) мечките и проблемите с ликвидността на БФБ, 40% на годишна база от тук нататък с кешов финал - мисля не е зле.
П.С. Извинявам се на бреф-аджии, че ви пиша за еларг тук.Last edited by M-yMaker; 13.05.2012, 16:49.и тоз коментар е без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеСигурен съм ,че са облигации и падеж март 2013 г и 30 % печалба,но маркета е мечи и не може за върви постоянно нагоре. Дали сега , дали към 2 лв ще коригира 15 или 20 % надолу....много време си е до ликвидацията ,цели девет месеци . Това за Еларга ,може и да бъркам и да върви по малко и всеки месечно...
Повдигам темата защото ми трябва отговор защо вече шест месеца го заливат Брефчето от продажби....... има печалби има и перспектива ,но толкова продадени акции....там е проблема мисля...
Мойте последните са купени на 64 -66 ст а вие шест месеца воювате на 72 -74 ст....
При Бреф-а трябва да се отчита и състоянияте на останалия сега основен наемател - Бриколажа, а то не е хич добро! Приятел работещ там ми каза, че договорите за наем са железни и въпреки желанието им за сега от БРЕФ не са намалили наема, но до кога ли? В Стара Загора големия Бриколаж остана празен и без наемател , а самия магазин го направиха малък и го лепнаха до една Била.
Коментар
-
Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнениеТони, приятелю, уважавам мненията ти, но не си обективен с подобни изказвания - пропускаш мнооооооооого СЪЩЕСТВЕНИ събития помежду времето когато бяха боклук и времето когато "изведнъж обещаха нещо". Не ни оставяй с впечатлението, че злословиш завиждайки... Причината поради която ще си купя още ЕЛАРГ в понеделник (ако мога) на 1,80 се казва "м.МАРТ" - месеца в който ще имам 30% повече кеш за да купувам с 30% дисконт (примерно) от твоите фаворити... ЕЛАРГ вече не е фонд за земеделска земя и трябва да го разбереш - ЕЛАРГ е облигация с 30+ % премия и падеж март'2013.Другите АДСИЦ са си имотни фондове с добри или лоши УД-та..
Повдигам темата защото ми трябва отговор защо вече шест месеца го заливат Брефчето от продажби....... има печалби има и перспектива ,но толкова продадени акции....там е проблема мисля...
Мойте последните са купени на 64 -66 ст а вие шест месеца воювате на 72 -74 ст....
Коментар
-
Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнениеТони, приятелю, уважавам мненията ти, но не си обективен с подобни изказвания - пропускаш мнооооооооого СЪЩЕСТВЕНИ събития помежду времето когато бяха боклук и времето когато "изведнъж обещаха нещо". Не ни оставяй с впечатлението, че злословиш завиждайки... Причината поради която ще си купя още ЕЛАРГ в понеделник (ако мога) на 1,80 се казва "м.МАРТ" - месеца в който ще имам 30% повече кеш за да купувам с 30% дисконт (примерно) от твоите фаворити... ЕЛАРГ вече не е фонд за земеделска земя и трябва да го разбереш - ЕЛАРГ е облигация с 30+ % премия и падеж март'2013.Другите АДСИЦ са си имотни фондове с добри или лоши УД-та..
Ако всичко се окаже наред ще се радвам за вас - нека има повече акционери доволни от позициите си на БФБ!!! Просто намекнах че сме на БФБ а там мажоритарите послъгват, облигациите на Ален Мак(мисля) изгоряха, дори Донев предложи по-малко от колкото беше обещал. Иначе БФБ има нужда от всякакъв свеж кеш и дано да го получите!
Успех!
п.с. тъй като нямам тук и не съм се ровил, обявената цена от 2,40лв със приспаднати разходи по продажбата, такси на УД и данък ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеМай май си е така Пип. Монти не се сърди, нямам лоши чувства, просто отбелязвам че 3-4години за всички ЕЛАРГ бе един боклук с лошо УД, никакъв дивидент, проблеми с ЕЛАНА и т.н. и изведнъж обещаха нещо и излетяха и ги заобичаха и им повярваха и забравихте какви маскари са. Само напомням че филма може и да не завърши по холивудски!
Успех!и тоз коментар е без препоръка
Коментар
Коментар