If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Доходност на тия цени - 27 %, за да мръдне с 3 % акцията, седят близо 200 к броя или 150 хил. лв., няколко по 20-30 хил. лв.
Каква е тая логика, освен спад след дивидента и пак колко да е тоя спад да го ...
Имам, но мисля още да имам.
Доходност на тия цени - 27 %, за да мръдне с 3 % акцията, седят близо 200 к броя или 150 хил. лв., няколко по 20-30 хил. лв.
Каква е тая логика, освен спад след дивидента и пак колко да е тоя спад да го ...
Имам, но мисля още да имам.
Не разбира се, в случая мисля към края на 04.06. трябва да е минал сетълмента ,значи реално трябва да си ги закупил мисля 3 работни дни преди това и да не си ги продал до 4 юни вкл.
Недей го лъжи човека!
По закон има 14-дневен срок след ОСА, в който акциите имат право за участие в дивидент. Обикновено и борсата вади съобщение до кога търговията е с правото и на следващия ден изтрива всички поръчки, за да могат хората да си ги сложат на по-ниската цена.
Т.е. верния отговор е ДА, но само ако нацелиш този 14ти ден!
Да! Дивидент ще вземат тези акционери, които притежават акции към 14-ият ден след ОС и то минали ( регистрирани ) в ЦД. Тка по ясно ли е?
Не разбира се, в случая мисля към края на 04.06. трябва да е минал сетълмента ,значи реално трябва да си ги закупил мисля 3 работни дни преди това и да не си ги продал до 4 юни вкл.
Недей го лъжи човека!
По закон има 14-дневен срок след ОСА, в който акциите имат право за участие в дивидент. Обикновено и борсата вади съобщение до кога търговията е с правото и на следващия ден изтрива всички поръчки, за да могат хората да си ги сложат на по-ниската цена.
Т.е. верния отговор е ДА, но само ако нацелиш този 14ти ден!
Да приемем, че ги купиш в необходимите за упражнението срокове, каква предполагаш, че ще е цената след минаването на срока без дивидент?
Още повече, че сетрата ще изчисти всичкото поръчка.
Вероятно по-ниска
пфу ттудно ми е да пиша от телефона,както и да е
благодаря
Един глупав въпрос имам - Купувам след ОСА Х броя, продавам ги на следващия ден, за мен ще има ли дивидент
Да приемем, че ги купиш в необходимите за упражнението срокове, каква предполагаш, че ще е цената след минаването на срока без дивидент?
Още повече, че сетрата ще изчисти всичкото поръчка.
Коментар