IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Значи не искаш да купиш на 1.80-1.82 но си готов да купиш на два лева, така ли? Каква е тая тактика бе Груйка, какво е това чудо?!

Коментар

• Ще ме накарате да ида на място уикенда и да видя на място докъде са. Иначе от Цариградско са стигнали кота било и сега доизграждат - не им знам пусковия срок, но е напълно възможно да успеят за края на годината - все пак вътре нямат кой знае колко работа, все пак това са празни площи с малко стъклени прегради. Загледах се и в активите на брефчето:

1. Имотът на Бриколаж в София е абсолютен топ, особено като се прекара метрото там, а процедурите за тази работа са почти на финална фаза. да имаш метро точно на входа на парцела - не на 200 метра, а на самия вход, си е мега топ. 14,7 декара виси в кадастъра като справка, с предназначение - за друг обществен обект, комплекс. а пред него има 9 етажна сграда. Т.е. ако го продадат, само този имот ще е поне по 1500 евро квадрата (даже може и повече да е, помня, че за подобен имот по Тодор Александров ми искаха 3000 евро на квадрат по една сделка). Иначе казано, този имот нулира всички кредити - 41 милиона от пощенска и 5 милиона, дето си ги влачат

2. Сградата на Камбаните е абсолютен шит - това не знам кой болен мозък го е измислил, ма локацията му, макар и уж добра, е тотално аут ъф спейс. Колкото по-бързо го продадат, толкова по-добре - да го обръщат на жилищен квартал и да го разкарват. 5 милки макс, а са вложени 20 по спомени

3. Бриколаж във Варна - купен е за 8 милки, значи да е 10 милки към момента

4. разни други глупости, дето не ми се смятат - още 10 милки

5. Бизнес парка - 15 милки пряко сили - имат си наематели, но бизнес парка отдавна не е това, което беше. Ако ги разкарат, ще е супер

6. Новата сграда - тази сграда е поне 100 милиона при най-консервативни оценки. То всъщност тя е и в основата на всичко де, както и парцелът на цариградско.

Иначе казано, при най-консервативни оценки, и при 0 дълг, акцията следва да е поне по 2 като активи. А като гледам пазарът на имоти в София (вярно, жилишния, не офисния), направо не е за говорене. Упсех на държащите тук, аз си чакам промоцията, ако не - ще купя на 2 лева на следващото раздаване
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
        Google връща служителите си в офисите

Изглежда, че повечето технологични гиганти ще следват този тренд в една или друга степен
        https://www.economy.bg/article/view/45142
        Още през лятото на миналата година, когато Facebook използваха суматохата около пандемията за да сключат една от най-големите сделки на пазара на недвижими имоти в Ню Йорк бе ясно, че слуховете за "смъртта" на добрия, стар офис са леко преувеличени... Този път изглежда, че BREF без да искат ще уцелят правилния тайминг за новата сграда. Нали си спомняте забавянето в самото начало и критиките, които понесоха тогава?
        Vanitas vanitatum...

Коментар

Google връща служителите си в офисите

Изглежда, че повечето технологични гиганти ще следват този тренд в една или друга степен
          Така е. Бачкам в Амазон в Дъблин и планът е лятото/есента да се върнем в офис. Може би ще е гъвкава схема, но в центъра ще е офис и work from home ще гравитира около това, а не обратното.

Коментар

• Google връща служителите си в офисите

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Да се надяваме, че вървят към приключване...но за 4-5месеца, едва ли!

мисля, че част от СМР вътре също са изпълнени, защото като минах преди около 2 седмици от там, в части от сградата, където все още не беше монтирана фасадата, се виждаха монтирани въздуховоди на климатизацията. Не знам дали паралелно се извършват и други СМР вътре, но е много вероятно.

Коментар

• Да се надяваме, че вървят към приключване...но за 4-5месеца, едва ли!

Коментар

• Първоначално изпратено от Iliya Angelov Разгледай мнение

Да, сега видях, постнал съм таблицата за 17% заетост, а съм написал 50%! Моя Грешка!
                  аз също визирах 2023, а не както бях написал 2021

Коментар

тия сметки как са получени? При работещи 70 000 м2 РЗП офис А площи (10 евро м 2 месечен наем) при бриколажи, при секвоя в боровец и други имоти.... дивдентът ти през 2021 е поне по десет....
                    в момента имат усвоен кредит от едва 5.4 млн.лева + 5.5 млн. краткосрочни задължения (вътре с включени провизии за дивидент 2.6 млн.лева)...какви рискове, какъв левъридж.... една от най-подценените акции...оценете им имотите при цената на Браво (2000 м2), която е от реална сделка и готово
                    Да, сега видях, постнал съм таблицата за 17% заетост, а съм написал 50%! Моя Грешка!

Коментар

тия сметки как са получени? При работещи 70 000 м2 РЗП офис А площи (10 евро м 2 месечен наем) при бриколажи, при секвоя в боровец и други имоти.... дивдентът ти през 2021 е поне по десет....
                      в момента имат усвоен кредит от едва 5.4 млн.лева + 5.5 млн. краткосрочни задължения (вътре с включени провизии за дивидент 2.6 млн.лева)...какви рискове, какъв левъридж.... една от най-подценените акции...оценете им имотите при цената на Браво (2000 м2), която е от реална сделка и готово
                      Дивидента за 2020 (оставям го непроменен, не очаквам драстични промени по другите обекти)
                      + приходите от Синерджи за 3 месеца при 50% заетост, 3 месеца
                      - такса за мениджърското дружество за 3 месеца
                      - прогнозна лихва при 2.8% ГПР (за да отчета целия разход по кредита) за 6 месеца (тези 6 месеца са много условни разбира се)
                      Last edited by Iliya Angelov; 08.04.2021, 09:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iliya Angelov Разгледай мнение

На последния уебинар казаха, че се надяват да отворят сградата с 50% заетост и аз по нея си правя сметки. За следващите 3 години изчислявам следните дивиденти:
                        2021 2022 2023
                        Дивидент 100% 0.091 лв. 0.061 лв. 0.028 лв.
                        Дивидент 90% 0.082 лв. 0.055 лв. 0.025 лв.
                        Ако някой е правил такива сметки да сподели да видим близо ли съм
                        ПС: това при условие, че останалите приходи и разходи са без промяна, като съм взел предвид увеличеното възнаграждението на обслужващото дружество с новата сграда
                        тия сметки как са получени? При работещи 70 000 м2 РЗП офис А площи (10 евро м 2 месечен наем) при бриколажи, при секвоя в боровец и други имоти.... дивдентът ти през 2023 е поне по десет....
                        в момента имат усвоен кредит от едва 5.4 млн.лева + 5.5 млн. краткосрочни задължения (вътре с включени провизии за дивидент 2.6 млн.лева)...какви рискове, какъв левъридж.... една от най-подценените акции...оценете им имотите при цената на Браво (2000 EUR м2), която е от реална сделка и готово
                        Last edited by Dr.Tren4eff; 09.04.2021, 10:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнение
                          И на пазар ли изсипвате бе пичове ? Ами дивидентът за тая година ? Ами дивидентът за другата ?
                          Плановете бяха да се открие Тех Парк на 50 % отдадени площи. 17 % вече са отдадени, а има още 6 месеца до откриването ...
                          С малко оптимизъм при 50 % Тех Парк приходите на фонда са 10 мил. годишно. Продаден парцел в Младост и за две години кредитите станаха 20-на мил.
                          Имам сериозно количество акции и ще работя да ги увелича с поне 50 % следващите години.
                          Груев пишеш интересни неща, има ли план и на следващата спирка на метрото ? Там е близо Бриколаж, с 14 декара парцел ...
                          Еха, вие я закрихте тази акция бре - направо ме карате да купя тук, хем уж изчаквам и не бързам. Ми то само имотът на Бриколаж в София е предостатъчен за кредита към Пощата. Ето ти го, Леопард, нали питаше - и тук спирката на метрото е точно пред парцела, че мани, ми и паркинг искат да строят към него, та съвсем ще дойде бонус. По 1500 евро на квадратен метър тук и спокойно могат да погасят кредита към Пощата - https://www.sofia-agk.com/ServerFile...0%B8%D0%BB.zif - вярвам, че се ориентирате къде е парцелът на Бриколажа

Ми могат и тук като с Атерата да почнат да продат по малко и става весело, нали? Иначе промяната в закона е много тегава и за пореден път ще кажа, че меринджеите са идиоти, щом не реагират по никакъв начин нито преди промяната, нито след нея - едно съобщение, това-онова, нали уж са супер мениджмънт според някои, дето са инвестирали тук? Обаче тази година дивидент ще има, догодина - също, кво ви дреме. А капиталовата е отделно и за разлика от чичовите врътки с недоверия и екселските им печалби, тук гаранция ще има нещичко и всеки, дето е вкарал левче, ще изкара доволно. Е, на други места може би и повече

С две думи, щом виждам капитулация тук, почти променям мнението си за акцията и евентуално мога да се включа с едни 20000 от моя страна. Живи, здрави и успешни - накрахте ме да пиша, вместо да си играя с децата, а дори нямам акции тук
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

Вероятно тях въобще да не ги касае. СФИ изплащаше досега имагинерен дивидент - емитираха нови акции, с парите от които акционерите получаваха дивидент, т.е. от единия джоб в другия. Поредната шашма на Чичо (за него и способностите му имам впечатления още от времето в ГДР-то).
                            Касае ги доста. По спомен раздваха по около 28 ст, сега мернах някъде, че отиват на 15. Вярно, че техниях кредит е към края си, но все пак пълната липса на реакция ме озадачава.
                            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                              А най-шокиран съм от пълната липса на реакция при СФИ.
                              Вероятно тях въобще да не ги касае. СФИ изплащаше досега имагинерен дивидент - емитираха нови акции, с парите от които акционерите получаваха дивидент, т.е. от единия джоб в другия. Поредната шашма на Чичо (за него и способностите му имам впечатления още от времето в ГДР-то).

Коментар

• Сещам се за една мисъл на Великият Андре Костолани:

"...В реакциите си спрямо новините борсата често се държи като пиян човек; тя "плаче" (пада) при добри новини и "се смее" (расте) при лоши..."
                                Или другояче казано инвеститорите (и преди и сега) много често се престарават с един основен принцип -

При добри новини продавай, при лоши купувай!

Толкова е просто...
                                Last edited by Чичо Манчо; 07.04.2021, 18:33.
                                Vanitas vanitatum...

Коментар

Working...
                                X