IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

IT
    При тях може - те са си шашаригави, както се казва. Има някои, дето ще ги заведеш при жена-мечта, ще им я съблечеш и надупиш, ма те пак ще си дописват кода на някоя програма За тях и с хоум, и без хоум - все тая, а и тях никога не са ги спирали за хоум и преди грипа
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ko ралтят тези? Моите едната е адвокатин у бая голяма банка (мое да я викнем за министер някой ден, та затова да не я обявявам), а младежът е шеф на отдел в една от най-големите одиторски компании (пак да не я обявявам). Интересно ми е
      IT

Коментар

Аз пък видях друго, дойдоха за един месец от германия, сложиха допълнителни огромни монитори, и един месец по 10-12 часа не ставаха от компа и това на 200м от морето.
        Ko ралтят тези? Моите едната е адвокатин у бая голяма банка (мое да я викнем за министер някой ден, та затова да не я обявявам), а младежът е шеф на отдел в една от най-големите одиторски компании (пак да не я обявявам). Интересно ми е
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Това е по-високата производителност е новата мантра на разни мързели, за да си оправдаят пърденето вкъщи и ходенето по гащи Моите у щатите твърдят същото - не си дават хоум офиса за нищо на света, щото в Ню Йорк пътуването им е час и половина в посока. Но като си бяха при нас, едно "работене" падна хоум от вилата, че ум да ти зайде
          Аз пък видях друго, дойдоха за един месец от германия, сложиха допълнителни огромни монитори, и един месец по 10-12 часа не ставаха от компа и това на 200м от морето.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Оф, все го бавят този дивидент... Сигурно ноември или декември ще го видим
            E, поне ще е тази година Аз чакам уебинара - имам няколко въпроса, а с ДВИ-та не ми се занимава

Коментар

Това е по-високата производителност е новата мантра на разни мързели, за да си оправдаят пърденето вкъщи и ходенето по гащи Моите у щатите твърдят същото - не си дават хоум офиса за нищо на света, щото в Ню Йорк пътуването им е час и половина в посока. Но като си бяха при нас, едно "работене" падна хоум от вилата, че ум да ти зайде

Иначе тук са си в изоставане и то сериозно - само 25% запълняемост на сградата към момента е малко, няма какво да се лъжем. Скоро излезе публикация в Капитал, че средната запълняемост на новоизлезлите сгради от около 100 000 кв м в предишното Кю (което е почти рекорд) е около 1/3, а тук сме на 1/4 - то вярно, че и онези са завършени де, а нашата е почти, но 25% ми се струва малко. От друга страна явно наемните цени са твърдо над 12 евро/квадрата, което е добре. Та както вика Ристу Кюрда - играта е ту партс.

Сметките ги правих и преди - трябва да имаме между 60 и 75% запълняемост, за да се самоизплати сградата за 8 години, както е по договора за кредит, всичко отгоре е чист приход. Ама засега сме на 25% и това е проблем. От друга страна пък, още по-простичката сметка - 1000 акции тук купват 1 квадарат офис площ и 0,5 квадарта общи части и гаражи, т.е. към 1000 евро на квадрат за офис площ, ако махнем гаражи и т.н.. Ми да си ми ги дадат в натура, аз ще намеря за какво да ги ползвам - 100 квадарата с вю ще ми дойдат идеално Останалите имоти (без този на Бриколажа в София) ще са достатъчни за заемите, а Бриколажа ще е мега бонус

П.С. В статията на Капитал пишеше, че 40% от новонаетите площи са релокации, та да се засилят малко и да обявяват нов договор -районът на Тех парка дори и в момента е много добро място, а с новата улица, която се строи, плюс метроспирката, която ще е точно пред сградата, нещата стават топ, но дотогава има още време

П.П.С. И да пускат дивидента, за да си закръгля акциите, и без това в момента има няколко зорлии, които искат да продават
              Оф, все го бавят този дивидент... Сигурно ноември или декември ще го видим

Коментар

По-изгодно им е, и се оказа, че производителността на служителите е по-висока, имам много познати, които работят хоумофис, всички казват, че работят повече

Иначе тук са си в изоставане и то сериозно - само 25% запълняемост на сградата към момента е малко, няма какво да се лъжем. Скоро излезе публикация в Капитал, че средната запълняемост на новоизлезлите сгради от около 100 000 кв м в предишното Кю (което е почти рекорд) е около 1/3, а тук сме на 1/4 - то вярно, че и онези са завършени де, а нашата е почти, но 25% ми се струва малко. От друга страна явно наемните цени са твърдо над 12 евро/квадрата, което е добре. Та както вика Ристу Кюрда - играта е ту партс.

Сметките ги правих и преди - трябва да имаме между 60 и 75% запълняемост, за да се самоизплати сградата за 8 години, както е по договора за кредит, всичко отгоре е чист приход. Ама засега сме на 25% и това е проблем. От друга страна пък, още по-простичката сметка - 1000 акции тук купват 1 квадарат офис площ и 0,5 квадарта общи части и гаражи, т.е. към 1000 евро на квадрат за офис площ, ако махнем гаражи и т.н.. Ми да си ми ги дадат в натура, аз ще намеря за какво да ги ползвам - 100 квадарата с вю ще ми дойдат идеално Останалите имоти (без този на Бриколажа в София) ще са достатъчни за заемите, а Бриколажа ще е мега бонус

П.С. В статията на Капитал пишеше, че 40% от новонаетите площи са релокации, та да се засилят малко и да обявяват нов договор -районът на Тех парка дори и в момента е много добро място, а с новата улица, която се строи, плюс метроспирката, която ще е точно пред сградата, нещата стават топ, но дотогава има още време

П.П.С. И да пускат дивидента, за да си закръгля акциите, и без това в момента има няколко зорлии, които искат да продават

Коментар

• Първоначално изпратено от ivopashov Разгледай мнение
                  Връщането по офисите в големите тех компании се отлага. Амазон и Гугъл удължават до началото на другата година. Усещам, че няма да е последно отлагане.

От друга страна Амазон в Дъблин планира 3-та офис сграда... Шантава ситуация.
                  По-изгодно им е, и се оказа, че производителността на служителите е по-висока, имам много познати, които работят хоумофис, всички казват, че работят повече

Коментар

• Връщането по офисите в големите тех компании се отлага. Амазон и Гугъл удължават до началото на другата година. Усещам, че няма да е последно отлагане.

От друга страна Амазон в Дъблин планира 3-та офис сграда... Шантава ситуация.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	DJIAH4 SAVGUST 2021.png
Views:	2
Size:	8.8 КБ
ID:	3796015

DJIA H4

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

1 Далече съм от мисълта, че хората с по-малко стаж не се справят добре. Сигурен съм, че има колеги, които имат по-добри резултати от мен.
                        2 Моя пост беше за нашия пазар, а не за пазарите на акции по света, златото, петрола или биткойн.
                        3 Аз също чета отчети, смятам коефициенти и следя новините за компаниите, които ме интересуват.
                        4 Да, за истинските техничари графиката е всичко. Те не се интересуват от приходите, печалбите или новините за дадената компания. Те си правят анализа, определят си нивата за вход и изход и това е.
                        "Истинските техничари ".... Това са Форекс комарджии
                        Когато търгуваш акции ще си извън борда ако не гледаш отчет.
                        Акцията изисква да се гледа фундамент. За кво са Тея отчети?!
                        Та това е силна допълнителна информация към техниката. Техниката е за тези които ги мързи да се научат да гледат отчети. Тяхната теза е - цената отразява всички анализи. Да ама не.
                        Добрият анализатор щеше например да отебе техниката при Алтерко и да оцени фундамента още на 3 кинт, вече за 400% профит.
                        Щото техничарите там тотално се осраха с анализите та фундаменталистите ще продължат да печелят.
                        Имаме нужда от такива "истински техничари" - дано са повече на БФБ, за да може нетехничарите да печелят повече.
                        http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                          Приятели , поста е от друга тема,но го копирам и тук, с цел да предпазя от поемане на вода ако има заблудени последователи на болните съвети на другаря грую ху*В

...................

груйче ,понеже си тръгнал на краставичар краставици да продаваш, Фърлих едно око на твоя джънк, и въздух под налягане, Бреф.

https://invst.ly/vtbo8

Вижда се ,че акцията прави много изненадваш 50% ръст ,И това става с НАМАЛЯВАЩ ,и то много СМЕШЕН обем !!! Тук ще имаш домашно...потърси в гугъл какво значи това. Но аз ще ти дам един жокер.Търси думата "отрезвяващ душ"

Така,точка 2.Балонизираният "актив" Бреф в момента се намира в зона с много силни нива на съпротива /зона с 4-етворен връх/.Като това става пак повтарям с НАМАЛЯВАЩ и то много СМЕШЕН обем !!! Такива здрави върхове,за да са легитимно чупени,се бият с ОГРОМНИ обеми,а не със СМЕШНИ даже и за БФБ !!!

Точка 3.Заговорихме за обемите.Ами аз примерно и да искам да влезна в Бреф,аз ще кача цената с 50% и пак няма да мога да влезна !!! И хем не съм голяма риба! Какво остава пък за тях ! Ами после като искам да продам ??? пак -50% ! Еми аз още преди да почна да търгувам съм -100% от спреда /-50% влизане и толкова излизане/ хахаха Ами когато американците пръднат и настане паниката ? Когато почне да се лее кръв на Wall ST , тук как ще се излиза ??? на 0.20 -0.10 лв

Отделно този малък обем автоматично ми казва на мен,че тази акция е НЕЛЕГИТИМНА .Няма гаранции ,че едно или няколко обединени лица(може и с поставени такива ) притежаващи "активи" в тази балонизирана акция,не ПОМПАТ ЦЕНАТА ИЗКУСТВЕНО (с много малко пари на борсата могат да се вдигнат изкуствено "активите" на дружество на хартия) !!! Отделно утре могат да я напомпат до 2.60 ,а след седмица да я свалят на 2.00 примерно.Или както им е на кеф.Не мерси,ще пропусна !

Като заключение тази акция Бреф НЕ СТАВА ! освен ако не търгуваш само с 500-1000лв,но и тогава не си струва да си губиш времето .Като инвестиция също НЕ СТАВА поради гореизложените причини и най-вече спреда .

Има буквално ХИЛЯДИ по-добри акции по света,където да си вкараш парите
                          Хубаво си решил да си упражниш уменията в техническия анализ, обаче като го правиш не е лошо да сварняваш ябълки с ябълки. На графиката в Investing.com изглежда не е отразен обратният сплит, който направиха тук, така че за какъв четворен връх говорим?!?

Коментар

Приятели , поста е от друга тема,но го копирам и тук, с цел да предпазя от поемане на вода ако има заблудени последователи на болните съвети на другаря грую ху*В

...................

груйче ,понеже си тръгнал на краставичар краставици да продаваш, Фърлих едно око на твоя джънк, и въздух под налягане, Бреф.

https://invst.ly/vtbo8

Вижда се ,че акцията прави много изненадваш 50% ръст ,И това става с НАМАЛЯВАЩ ,и то много СМЕШЕН обем !!! Тук ще имаш домашно...потърси в гугъл какво значи това. Но аз ще ти дам един жокер.Търси думата "отрезвяващ душ"

Така,точка 2.Балонизираният "актив" Бреф в момента се намира в зона с много силни нива на съпротива /зона с 4-етворен връх/.Като това става пак повтарям с НАМАЛЯВАЩ и то много СМЕШЕН обем !!! Такива здрави върхове,за да са легитимно чупени,се бият с ОГРОМНИ обеми,а не със СМЕШНИ даже и за БФБ !!!

Точка 3.Заговорихме за обемите.Ами аз примерно и да искам да влезна в Бреф,аз ще кача цената с 50% и пак няма да мога да влезна !!! И хем не съм голяма риба! Какво остава пък за тях ! Ами после като искам да продам ??? пак -50% ! Еми аз още преди да почна да търгувам съм -100% от спреда /-50% влизане и толкова излизане/ хахаха Ами когато американците пръднат и настане паниката ? Когато почне да се лее кръв на Wall ST , тук как ще се излиза ??? на 0.20 -0.10 лв

Отделно този малък обем автоматично ми казва на мен,че тази акция е НЕЛЕГИТИМНА .Няма гаранции ,че едно или няколко обединени лица(може и с поставени такива ) притежаващи "активи" в тази балонизирана акция,не ПОМПАТ ЦЕНАТА ИЗКУСТВЕНО (с много малко пари на борсата могат да се вдигнат изкуствено "активите" на дружество на хартия) !!! Отделно утре могат да я напомпат до 2.60 ,а след седмица да я свалят на 2.00 примерно.Или както им е на кеф.Не мерси,ще пропусна !

Като заключение тази акция Бреф НЕ СТАВА ! освен ако не търгуваш само с 500-1000лв,но и тогава не си струва да си губиш времето .Като инвестиция също НЕ СТАВА поради гореизложените причини и най-вече спреда .

Има буквално ХИЛЯДИ по-добри акции по света,където да си вкараш парите
                            Значи хем признаваш, че няма грам ликвидност, хем правиш ТА на позиция с 2000 оборот на ден.

Гений, просто.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Софикс, евала за твоите 21 години опит! Каква е целта на това твое изречение? Че ние с по 1, 2, 5, 10 години грешим до презумция ли? Вас, техничарите не ви интересува дали дадена компания ще умножи приходите си и печалбите с 300, 500, 1000% ?!?! Чертичките са по-важни....
                              Относно мажоритарите - кой е мажоритаря на огромната част от търгуваните акции по света /няма такъв/!!! Между другото, кой е мажоритарят тук? Въобще ТА има ли "чертички" за мажоритари защото аз съм върл противник, но съм изчел доста и досега не съм видял компонент "мажоритар" при разглеждане на ТА. При биткойна например как правите ТА, кой е мажоритара? При златото, при валутните двойки...

Наздраве!
                              1 Далече съм от мисълта, че хората с по-малко стаж не се справят добре. Сигурен съм, че има колеги, които имат по-добри резултати от мен.
                              2 Моя пост беше за нашия пазар, а не за пазарите на акции по света, златото, петрола или биткойн.
                              3 Аз също чета отчети, смятам коефициенти и следя новините за компаниите, които ме интересуват.
                              4 Да, за истинските техничари графиката е всичко. Те не се интересуват от приходите, печалбите или новините за дадената компания. Те си правят анализа, определят си нивата за вход и изход и това е.

Коментар

Колега, държа да те успокоя, че съм добре...
                                Искрено се радвам и се надявам да е така друже! Извинявай, ако думите ми са те засегнали! Не поставям и не желая да поставям под съмнение ничие физическо или психическо състояние, най-малко пък твоето. Нито те знам, нито те познавам. Всеки, включително аз, сам си носи кръста и си знае хала. Думата и желанието ми беше да “поохладим” малко страстите, да не влагаме толкова емоция в и без това напрегнатото ни ежедневие. Достатъчна ми е агресията на улицата, на пътя, в колата... хайде малко по-полека. Тук сме една шепа хора на тая борса, дето се вика - братя по оръжие. Защо трябва така да се нападаме и обиждаме? Тук сме се събрали (при добра воля) да обменяме идеи, да споделяме опит и знания. Може понякога да спорим, но нека го правим културно и аргументирано, с факти и числа, а не с обиди и удари под кръста. Това е което исках да уточня. Бъди здрав!
                                Vanitas vanitatum...

Коментар

Working...
                                X