If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Така се получава, когато се ползва ИИ, поради липса на собствен. По същата логика и Ереван е по-близо до София отколкото Радомир.
Пращай го да мери крачките шляпайки по брега. И тогава да излезе с цифри.. Тук всеки разбира и всичко е видял. Аз се уча всеки ден, но чакалЕте всичко знаят. Но Бертрам има имоти и се бъзика с подрастващите умове. А те ни стинка, ни имот имат. В това е разликата.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
На въпроса ти - има Хървадска! /допускат я в ЕЗ с дълг над 60%, който намалява и сега е под изискваните 60%/ Може да има и други, като прибалтийските, но не ми се търси в момента!
Повишаването на дълговете /пример Гърция и др./ е в следствие не на приемането на еврото /монетарна политика/, а заради глупостите на политиците и водената ФИСКАЛНА политика !
Парите /обезпечението на борда/ които са в БНБ около 2/3 ще останат в активите на БНБ, като тогава ще могат да ги инвестират на по-голяма доходност и печалбите от тях - над 1,5 млрд. евро годишно /ще бъдат като годишна вноска на БНБ в бюджета- всяка година, А не да се излеят в икономиката, както казваш /това е друг голям + за влизане в ЕЗ/! За банковите резерви си прав, като от 12 % мин. зад. резерви ще бъдат намалени на около 1%, колкото са в момента в ЕЗ - и освободеният ресурс в Търговските банки, ще ..... отиде в "тухли"!
Опцията 2 добре си я обяснил, но НАЙ ме е страх, че с нашите политици бързо ще влезем в Опция 3 - Падане на борда и "ще стане мазало". Да не забравяме, че борда го въведоха заради глупостите на политиците ни. А сегашните, особено които гледат да изпълняват поръчките на чужди държави познай какво ще направят! Борда въобще не е сигурен ВЕЧЕ - големи бюджетни дефицити, нарастващ дълг и т.н. /борда могат, като каза копейкин от трибуната на НС за половин час да го променят, забележи с обикновено мнозинство!!!/. Няма държава в света /изключая тези които влязоха от борд в ЕЗ/, която да е излязла от борд и да не се е сринала! След такова "изпълнение", дори и такова лекарство-борд не можеш да приложиш вече! Единствено влизането в ЕЗ с ТОЗИ КУРС - 1,95583 лв. за евро ни е спасението на хората в БГ и това трябва да стане сега! Защото след няколко години може и да влезем, но ще е с друг курс!!!
дефицити....дълг....почваме да се пробуждаме,а?
то да беше само тва ..... ама не е.....тва са следствия .... а причините за тези следствия са доста по потресаващи.
задавате си грешните въпроси.....и колкото и да са ви верни отговорите...те също са грешни.
аре от мен да мине ,ше ви дам няколко ВЕРНИ ВЪПРОСА ;
как така бгетовицата , с най високите лихви в ЕС, се превърна в държавата с най ниски лихви в ЦЕЛИЯ СВЯТ ??????
тук ше ви дам и жокерче- вие виждате ниски лихви .... ама асен1975 вижда лихвен арбитраж....дали в бгетовицата всички сте кьорааи,или аз съм кьорав.....оно скоро ша са види ..
надявам се осъзнаваш, че ако "случайно" тва НЕ СА НИСКИ ЛИХВИ , а е лихвен арбитраж....и ако не вярваш в Дядо Мраз.... някой плаща за поддръвката му.... МИЛИЯДРИ годишно.
друг ПРАВИЛЕН въпрос:
ако бюджета е в 6 милиярда дефицит, защо асенчо василев размаза дърxавата с 12.5 милиярда дълг миналата година ?????
декъ са тия 6.5 милиярда?
правилните въпроси браточка.....правилните въпроси.......
още верни въпроси искаш ли?щото имам още толкова достатъчно,че ше те замерям от лас вегас до софето......ама да не не ви дойдат много,.щот според мои наблюдения бгетовския мозък трудно може да осмисли повече от 20тина реда ново инфо...
но аре от мен да мине, ще те сложа в графата “бгетовско изключение" и ще си повярвам,че си един от малкото,способни да прочете по дълъг постинг от 20 реда.....
иии......те ти още един ВЕРЕН БЪПРОС:
кой изкупува на асенчо василев емитетите от облигации,деноминирани в ЛЕВА????
да поясня-бгетовицата от хиладолетия не е емитирала в лева.
не за друго , а защото няма кой да ги купи......
а още по УНИКАЛНОТО е ,че лихвите по тях са абсурдно по ниски от реалните бг облигациии в евро и отскоро в долари.......обаче нема проблеми.....презаписват се по незнамсиколкоси пъти......демек целия свят се е наредил на опашка и с трепет чакат асенчо за поредния окшън......
мале,мале.....само ако знаеш кви са ги намагерили в БНБ и МФ ,още вчера да си продал кво имаш и да си се преместил КЪДЕТО И ДА Е ,НО НЕ И В БГ.......
българия свърши...тя си замина....няма я....
пеевски ,с неговия балон в имотите ,дето сам си се балонира и асенката василев...... за по малко от 3 години съсипаха една стабилно финансова държава,дето единствения й проблем бе имотен балон.....
п.п:
МВФ в еропейска центална банка НЕ СА СТЪПВАЛИ ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 20 години....ако не броиме гърция.....
още едно верно въпросче искаш ли?
кво са се заврели от седмици в БНБ????? или и тва са ви го СПЕСТИЛИ в медийте?
хм.....сигурно да минали да хапнат шкембе чорба и баница с кисело мляко......
много строителство на жилищни (пълни празни продукция е) + огромен ръст в ипотечното = сериозна подкрепа за БВП - без него къде сме? ще разберем, когато поутихне строителството.
Кога ще е това "КОГАТО"? Ся гледай да не изцепиш някоя година преди 2029та... Тайминг ис евритинг! (нали така беше)
Амааа... Как така?! Тук в темата имаме един гуру, който "сгъва" икономиката още от 2016та. Какъв е този растеж?
много строителство на жилищни (пълни празни продукция е) + огромен ръст в ипотечното = сериозна подкрепа за БВП - без него къде сме?
ще разберем, когато поутихне строителството.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Германците решиха да бухат в инфраструктура и оръжие с едното око затворено за показатели като дефицит. Обаче на дълговите пазари не гледат с едното око, а с двете. Кредитите по един или друг начин са навързани с бондс..та става малко екшън. Тепърва ще става.
Защото е сигнал към пазара за рецесия и буксуване на икономиката?
ЕС обяви към 800 млрд разходи за превъоръжаване, ФАЩ показа среден пръст на ЕС. Сега мислиш ли, че и един цент от разходите за въоръжаване ще отиде към ФАЩ? Аз си мисля, че всичко ще бъде произведено тук в Европа. Съответно някои иднустрии ще дръпнат, други леко ще забавят и реално рецесия няма да има. Даже си мисля, че Европа, Канада и Китай ще се обединят икономически срещу ФАЩ.
Германците решиха да бухат в инфраструктура и оръжие с едното око затворено за показатели като дефицит. Обаче на дълговите пазари не гледат с едното око, а с двете. Кредитите по един или друг начин са навързани с бондс..та става малко екшън. Тепърва ще става.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
На въпроса ти - има Хървадска! /допускат я в ЕЗ с дълг над 60%, който намалява и сега е под изискваните 60%/ Може да има и други, като прибалтийските, но не ми се търси в момента!
Повишаването на дълговете /пример Гърция и др./ е в следствие не на приемането на еврото /монетарна политика/, а заради глупостите на политиците и водената ФИСКАЛНА политика !
Парите /обезпечението на борда/ които са в БНБ около 2/3 ще останат в активите на БНБ, като тогава ще могат да ги инвестират на по-голяма доходност и печалбите от тях - над 1,5 млрд. евро годишно /ще бъдат като годишна вноска на БНБ в бюджета- всяка година, А не да се излеят в икономиката, както казваш /това е друг голям + за влизане в ЕЗ/! За банковите резерви си прав, като от 12 % мин. зад. резерви ще бъдат намалени на около 1%, колкото са в момента в ЕЗ - и освободеният ресурс в Търговските банки, ще ..... отиде в "тухли"!
Опцията 2 добре си я обяснил, но НАЙ ме е страх, че с нашите политици бързо ще влезем в Опция 3 - Падане на борда и "ще стане мазало". Да не забравяме, че борда го въведоха заради глупостите на политиците ни. А сегашните, особено които гледат да изпълняват поръчките на чужди държави познай какво ще направят! Борда въобще не е сигурен ВЕЧЕ - големи бюджетни дефицити, нарастващ дълг и т.н. /борда могат, като каза копейкин от трибуната на НС за половин час да го променят, забележи с обикновено мнозинство!!!/. Няма държава в света /изключая тези които влязоха от борд в ЕЗ/, която да е излязла от борд и да не се е сринала! След такова "изпълнение", дори и такова лекарство-борд не можеш да приложиш вече! Единствено влизането в ЕЗ с ТОЗИ КУРС - 1,95583 лв. за евро ни е спасението на хората в БГ и това трябва да стане сега! Защото след няколко години може и да влезем, но ще е с друг курс!!!
Благодаря за изчерпателния отговор.
За мен по-малкото зло е да си останем с лев. Много е трудно като паднат всички ограничения при влизане в ЕЗ, нашите политици да не започнат да бъркат в кацата с мед веднага. Това което виждам е че вече едва ли не всички свикват на идеята, че ще влезем в ЕЗ и ще има една дебела инфлация от 15-20% още същата година. Не виждам смисъл да се присъединяваме към валута, която така или иначе няма големи шансове за оцеляване.
И преди съм го казвал, всички подценяваме богатсвата на България. Всъщност, ако държавата ни беше бедна на суровини и богатсва, щеше да е богата. Справка Африка. Това е игра за големите, а ние винаги обичаме да се врем между шамарите.
не е безобразие - сериозна рецесия на хоризонта, а за капак ще трябва и въоръжаване
то донякъде ще закрепи индустрията на Германия, Франция и тн .. че и при нас ще се усети, но по-леко.
Купувай шведски акции на СААБ грипен, немски на Сименс и Крупп, френски на Мираж, италиански на Юрофайтър и всичките им поддоставчици.
Коментар