If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мерси Никол, Явно е така както и предполагах Жонката ОТНОВО послъгва УМИШЛЕНО :-) Не разбирам какво ще спечели от това :-)
Прочетох набързо 2-3 статии в нета на Английски от Немски не отбирам, та се оказа, огромна забава с водата.... Освен двойната такса канал спрямо цената на водата / има ли водомер на канала ?/ всяка община е с различна цифра.... рекорда е 55 евро за кубик в една.....не 2, не 7 , а 55 :-))) УАУ !
Но скъпият канал обяснява защо във Франкфурт имаше открити пикални ....и навсякъде беше леко ароматизирано... Явно пестеливият Немец предпочита навън да върши работа от скъпото вкъщи....:-)
Добре че е Никол, че Кретухов е построил Комунизма в Де и яростно го защитава. Ма то с хан в село кво ли и плаща толкоз.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Всеки шести младеж в Европейския съюз (ЕС) е загубил работата си заради икономическите последици от COVID-19, съобщават от Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП).
Според данните, цитирани от КНСБ, през септември 2020 г. равнището на безработица сред младежите в ЕС е 17,1% и е нараснало значително в няколко страни. Сред тях са Испания (40,5%), Италия (29,7%), Франция (19,6%). В България процентът на безработните младежи е 18,3%.
Нито старата тухла, нито панелът, нито ЕПК-то са на реални квадрати. Това много добре го знаеш, само се правиш на гръмнат за пореден път.
В старите нотариални актове са дава РЗП+половината тераса. Демек липсват общите части и половин тераса. По-малко е от новото, но пак е фалш.
На мен в нотариалния акт ми пише 84 квадрата застроена площ. Стаите съм ги мерил до сантиметър (вадейки чупки, комини и терасата) и излиза точно 68. В случая са си пак към 20% фалшиви квадрати.
Ако вземем новото строителство с 40-50% фалш, старото с 20-25% фалш и като цяло изкуствено надписаните квадрати в офертите (мазета, паркоместа, тавани и какво ли още не) ще дойдем средно на поне едни 40% фалш гаранция.
В Германия не само че не се смятат стените и терасите - даже ваните в банята не се смятат. Скосяванията и те. Паркоместата никой не ти ги таксува отделно- влизат в цената. А новото строителство се продава довършено до ключ - там понятието " на шпакловка" го няма, доста често в цената са включени даже дъбови подове, вградените кухни и всичко - правят ги по проект самите инвеститори.
За цените В Германия не знам откъде черпиш информацията си. Аз плащах последно общо по 200 Евро месечно за вода, отопление, електричество, боклук и какво ли още не и бях под наем в немалка къща. Накрая на годината даже ми върнаха нещо при изравнителните сметки.
Впрочем с теб не искам да споря повече, понеже каквито и аргументи да ти дам, не вдяваш и то нарочно. Ти даже на 500 метра казваш, че са 200 метра, при това измерени по карта и снимани на картинка.
За теб явно важи някаква друга математика и други мерни единици.
Песимиста е върл повишител в овча кожа на понижител,пич е ,но не забравяй никога че е повишител,той е от другия отбор,а с тях винаги трябва да си имаш едно наум.Повишителите са много некоректни и винаги подвеждат,на черното казват бяло.Те са комунисти,повечето и дори Март като обявиха локдауна,пак не паднаха по гръб или с половин уста признаха поражение в прогнозите им.Инерцията от миналата година им даде малко гориво,нонтова е в миналото ,безработицата и безпаричието удрят пазара на имоти вече.
Жони, нещо си се Убъркал отново :-) Защо даваш примери само с ново ? Да не би хората да не живеят в стари жилища ?.
Повече от 1/3 от жилищата са панелни с реални квадрати... Над половината са стара тухла и ЕПК , пак реални. 10% са ново строено преди 2010 където общите части никъде не са над 20%, а често са и под 10%. Има сериозен проблем само с новото ново от последните 5 години, което е едва няколко процента от целият жил фонд....Понеже Олимпийците искат тънки цени и строителите им намериха цаката с по 20-30% общи части....
Ся като тръгнеш да ми обясняваш за светлата площ отиваме в друго измерение....:-) И дори да е така в Германия / нямам представа дали е/ не е така в по-голямата част от света. Има места както е сега при нас дори за твой шок... скъпи места..., а стените са много субективно понятие - например аз имам загубени около 3 квадрата светла площ заради шумоизолацията и 1.5 квадрата защото една стена ми е с тухли четворки по широкото / дневна-към спалня/.... , ако сваля турбозола и лепна тапети на тухлата направо ще изкарам оше 5 квадрата в апарта....
Всичко това е въпрос на личен избор... мога и да нямам нито една стена в апарта вътре и тогава няма загуба....
Не ми стана ясно изащо за водата в Германия така ги скалъпи нещата ? Или и затва си прав щото не съм те питал за таксата на кубик за канала :-)))) 55 евро накубик е рекордната цена само за водата , без канала в една от общините....ТОП :-)
Мале сега погледнах ма те ти искат допълнително пари за дъждовнагта вода, за лампата пред блока и т.н..... Няма нещо за което да не ти искат пари.... Много подредени тея немци :-)
Нито старата тухла, нито панелът, нито ЕПК-то са на реални квадрати. Това много добре го знаеш, само се правиш на гръмнат за пореден път.
В старите нотариални актове са дава РЗП+половината тераса. Демек липсват общите части и половин тераса. По-малко е от новото, но пак е фалш.
На мен в нотариалния акт ми пише 84 квадрата застроена площ. Стаите съм ги мерил до сантиметър (вадейки чупки, комини и терасата) и излиза точно 68. В случая са си пак към 20% фалшиви квадрати.
Ако вземем новото строителство с 40-50% фалш, старото с 20-25% фалш и като цяло изкуствено надписаните квадрати в офертите (мазета, паркоместа, тавани и какво ли още не) ще дойдем средно на поне едни 40% фалш гаранция.
В Германия не само че не се смятат стените и терасите - даже ваните в банята не се смятат. Скосяванията и те. Паркоместата никой не ти ги таксува отделно- влизат в цената. А новото строителство се продава довършено до ключ - там понятието " на шпакловка" го няма, доста често в цената са включени даже дъбови подове, вградените кухни и всичко - правят ги по проект самите инвеститори.
За цените В Германия не знам откъде черпиш информацията си. Аз плащах последно общо по 200 Евро месечно за вода, отопление, електричество, боклук и какво ли още не и бях под наем в немалка къща. Накрая на годината даже ми върнаха нещо при изравнителните сметки.
Впрочем с теб не искам да споря повече, понеже каквито и аргументи да ти дам, не вдяваш и то нарочно. Ти даже на 500 метра казваш, че са 200 метра, при това измерени по карта и снимани на картинка.
За теб явно важи някаква друга математика и други мерни единици.
СПЕШНО Продавам в София,квартал Надежда(бивш Връбница 1) 42 квадрата преустроена на двустаен Гарсониера. Самостоятелна кухня (бокс) 2 стаи и просторна баня с тоалетна. Разположение Югозапад. Блока срещу Лидл и до Кауфланд и Фантастико (блок 328) етаж 6 от 7 . Целия апартамент е на теракот и фаянс. Нова алуминиева дограма,ТЕЦ,САНИРАН! Апартамента се продава много изгодно поради изгоряло капаро от купувачи. Без комисионни и разходи. Цена 35000 евро плюс разходите по прехвърляне. Има всички нотариални актове оригинал ,всички необходими документи са извадени вече( УВТ,оценка, схема) Директно се продава без капариране. САМО ЗА КУПУВАЧИ С НАЛИЧНИ ПАРИ!
За безаварийно каране е бе балък Тук студентите почват с много, след всяка година без инциденти пада и то с бая.То и си е коментирано под статията, аз съм SF20+ вече (та няма значение колко точно реално) - инак за балъчета дето четете само заглавията - така, за вас по 700 Че тя щерка ми е с 890 евра първа кола ГО в момента хахахаха!
Е то остава и с каруцата да блъснеш някой :-) Успееш ли тогава ще те призная !
А застраховка за кончето да не ходи в съседските ягоди и да ги опасе сключил ли си ? :-))))
ПП Т.е. Нормалната стартова цена / средна/ е някъде между 8 и 10 пъти повече от у нас.... Нормално всички услуги в Германия са така....
ПП2 За вода разбрах че не плащаш, а за канал плащаш ;ли или имаш дупка в двора ? :-)
Крети, шапка ти свалям ! След като за вода не плащаш, количката с 50 евро не стига и трябва вртора, с 500 евро 4-ма цял месец в Италия , сега и за ГО утрепа рибата https://automedia.investor.bg/a/0-na...ka-otgovornost
Ти плащаш 200 , но не знам за какво е тва ? Да не е за колело ? Или най-вероятно е за каруца :-)))) Хитрец си ти Крети, хитрец ! :-)
За безаварийно каране е бе балък Тук студентите почват с много, след всяка година без инциденти пада и то с бая.То и си е коментирано под статията, аз съм SF20+ вече (та няма значение колко точно реално) - инак за балъчета дето четете само заглавията - така, за вас по 700 Че тя щерка ми е с 890 евра първа кола ГО в момента хахахаха с 280 коня кола за 8 хил евра! Тук каруци няма, та като дойдеш с твоята, ще те наместят в застраховките някъде между ролковите кънки и скейтборда!
Какво ще правиш с толкова вода, ще пълниш олимпийски басейн ли? Тук никой не плаща вода, влиза в Небенкостен (дето са и за ремонти и алейки), над 80 евро на човек никъде не съм виждал такива. Аз плащам 80 ток и не живея сам, газ е малко повече 90-100, ГО 200 евро и т.н. - айде ти да не ги пишеш ей така щото си само един посран зрител
Крети, шапка ти свалям ! След като за вода не плащаш, количката с 50 евро не стига и трябва вртора, с 500 евро 4-ма цял месец в Италия , сега и за ГО утрепа рибата https://automedia.investor.bg/a/0-na...ka-otgovornost
Ти плащаш 200 , но не знам за какво е тва ? Да не е за колело ? Или най-вероятно е за каруца :-)))) Хитрец си ти Крети, хитрец ! :-)
Значи моите числа са преиначени, а твоите не са, така ли?
Намери ми една оферта в Люлин на цена 800 върху реалните квадрати! Със скица на стаите и площ на всяко помещение без стени и без да броиш терасите.
Например 70 квадрата светла площ в Люлин за 56.000 Евро. Хайде да видим.
Тук например квадратите са 48,7, а цената е 1053 на квадрат. При това не забравяй, че говориш за средна цена 800, т.е. реално по-големите дупки трябва да са по 600 примерно.
В кварталите които ми харесват (и конкретно малката част от тях) повтарям са по 4000 и нагоре цените.
Жони, нещо си се Убъркал отново :-) Защо даваш примери само с ново ? Да не би хората да не живеят в стари жилища ?.
Повече от 1/3 от жилищата са панелни с реални квадрати... Над половината са стара тухла и ЕПК , пак реални. 10% са ново строено преди 2010 където общите части никъде не са над 20%, а често са и под 10%. Има сериозен проблем само с новото ново от последните 5 години, което е едва няколко процента от целият жил фонд....Понеже Олимпийците искат тънки цени и строителите им намериха цаката с по 20-30% общи части....
Ся като тръгнеш да ми обясняваш за светлата площ отиваме в друго измерение....:-) И дори да е така в Германия / нямам представа дали е/ не е така в по-голямата част от света. Има места както е сега при нас дори за твой шок... скъпи места..., а стените са много субективно понятие - например аз имам загубени около 3 квадрата светла площ заради шумоизолацията и 1.5 квадрата защото една стена ми е с тухли четворки по широкото / дневна-към спалня/.... , ако сваля турбозола и лепна тапети на тухлата направо ще изкарам оше 5 квадрата в апарта....
Всичко това е въпрос на личен избор... мога и да нямам нито една стена в апарта вътре и тогава няма загуба....
Не ми стана ясно изащо за водата в Германия така ги скалъпи нещата ? Или и затва си прав щото не съм те питал за таксата на кубик за канала :-)))) 55 евро накубик е рекордната цена само за водата , без канала в една от общините....ТОП :-)
Мале сега погледнах ма те ти искат допълнително пари за дъждовнагта вода, за лампата пред блока и т.н..... Няма нещо за което да не ти искат пари.... Много подредени тея немци :-)
Мерси Никол, Явно е така както и предполагах Жонката ОТНОВО послъгва УМИШЛЕНО :-) Не разбирам какво ще спечели от това :-)
Прочетох набързо 2-3 статии в нета на Английски от Немски не отбирам, та се оказа, огромна забава с водата.... Освен двойната такса канал спрямо цената на водата / има ли водомер на канала ?/ всяка община е с различна цифра.... рекорда е 55 евро за кубик в една.....не 2, не 7 , а 55 :-))) УАУ !
Но скъпият канал обяснява защо във Франкфурт имаше открити пикални ....и навсякъде беше леко ароматизирано... Явно пестеливият Немец предпочита навън да върши работа от скъпото вкъщи....:-)
Коментар